Környezettudatos gyorstároló a konyhapultban

Otthon-bútor

Környezettudatos gyorstároló a konyhapultban

A zöldségekből sokféle módon, számos különböző variációban készítünk finom, egészséges ételeket. De hova tegyük a felhasználásuk során keletkezett zöldhulladékot, míg komposztra nem kerül? Íme a megoldás.

A környezettudatos háztartásban nemcsak a műanyag palackokat, az üveget és a papírt gyűjtjük külön-külön, hanem a főzés során keletkező zöldhulladékot – sárgarépa-, krumpli- és hagymahéjat, paprikacsumát stb. – is. Az viszont többnyire megoldatlan, hol tároljuk, míg komposztra nem kerül. A Dremel frappáns megoldása: építsük be a tárolót a konyhai munkapultba! Egy rozsdamentes fazék, valamint a megfelelő szerszámok felhasználásával könnyedén elkészíthetjük saját zöldhulladék-gyűjtőnket. Ehhez nem kell mást tenni, csak követni a képeken látható munkafolyamatot.

Szerszámszükséglet

- Dremel 4200 multifunkcionális szerszám

- többcélú marófej

- egyenes és körvágó szerelvény

- csiszolótüske és csiszolószalag

- ceruza

- 30 cm átmérőjű fazék

Lépésről lépésre

1. Válasszunk egy megfelelő nagyságú fazekat, lefelé fordítva helyezzük a száját a konyhapultra, és rajzoljuk át a fazék körvonalát annak tetejére, aztán szűkítsük a kört annyival, amilyen széles a fazék pereme.

2. Tegyük a körkivágó szerelvényt a kör középpontjába, majd fúrjunk oda lyukat a 4200-as gép spirális marófeje segítségével. Aztán fűrészeljük körbe az edény helyét a körkivágó szerelvénnyel.

3. Ezután finoman csiszoljuk le a kivágott rés széleit dörzspapír – vagy a Dremel multiszerszámba befogható csiszolótüske segítségével. Helyezzük a mélyedésbe a fazekat és tegyük rá a fedőt.

4. A fazék átmérője ne haladja meg a 30 centit, mert egyrészt egy főzéskor nem keletkezik több komposztálnivaló, másrészt ez a legnagyobb méret, amit a körkivágó szerelvénnyel ki lehet vágni.

Közreműködött a Robert Bosch Kft Dremel üzletága
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Otthon-bútor
Egyedi kandalló
Kandalló saját kezű megépítésével koronázta meg a lakásfelújítás Smid Attila Budapesten. Mint folyamatfotóinkból kiderül, a kandalló kialakítása valóban nem ördöngösség.


Otthon-bútor
Kavicsfal a konyhában
Ha már unalmasnak tartja a konyhaszekrények közötti burkolatot, és igazán egyedi ötlet alapján szeretné felújítani, akkor van egy kiváló ajánlatunk. Edzett üveglapok közé ragasztott kavicsokkal konyhájában merőben új hátteret alakíthat ki!


Otthon-bútor
Polcrendszer a nappaliban
Olyan egyedi méretű polcrendszert szerettünk volna a nappaliba, amelyen minden könyv, dísztárgy és szórakoztatóelektronikai berendezés elfér. Persze ilyet sehol nem lehetett vásárolni. Némi ráfordítással és leleménnyel magunk készítettük el a bútordarabot.


Otthon-bútor
Térelválasztó tálalószekrény
Univerzális, többfunkciós bútordarabot ajánlunk most olvasóinknak. Megépíthetjük úgy, hogy mindkét oldal felől nyitott polc, hátfallal rendelkező polc vagy hátfallal rendelkező tálalószekrény legyen ajtóval. Hasznos bútordarab lehet a konyhánkban és nappalinkban is!


Otthon-bútor

Szaunakabint építünk
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság