hirdetésÜnnepi kivilágítás

Otthon-bútor

Ünnepi kivilágítás

Szenteste közeledtével nemcsak otthonunk belsejét díszíthetjük fel, hanem a ház külsejét is. A látványos fényfüggönyökkel ünnepi hangulatúvá varázsolhatod otthonod

Az utóbbi években gyakrabban látni a szabadban álló kerti fenyőt világító füzérekkel feldíszítve, vagy az ablakot, kaput, kerítést és teraszt, sőt az egész homlokzatot kivilágítva. A mértéktartó, az épület külső megjelenésével is harmonizáló fénysor családias hangulatot sugározhat már messziről is.

1538160918-twinkle-star-string-lights-1538160903.jpg

Felvillanyozva
A színes, nagyméretű, házilag barkácsolt izzósor már a múlté, nagy választékban kaphatók változatos dekorációs fények kültérre is.
Jól mutat a gyerekszoba ablakában elhelyezett világító télapó, angyalka, kis fenyő vagy gyertya alakzat. A többféle méretben vásárolható világító hálót teraszra, korlátra, ablakra is teheted.
A 8 m hosszú hálózati csatlakozó elegendő szabadságot biztosít, de a trafót beltéren kell elhelyezni. Vidám hangulatú a ház falához állítható, világító létra, rajta kapaszkodó mikulással. A nagyobb barkácsáruházakban és szaküzletekben kapható készletek megfelelnek a hazai érintésvédelmi rendszabályoknak, ám sajnos nem mindig mondható el ugyanez a piacokon található olcsóbb cuccokról. Így aztán, mivel a karácsonyi díszvilágítás nem csupán egy alkalomra szól, hanem több évre, érdemes drágább, de biztonságosabb szerkezet(ek)be beruházni. A kapható készletek izzói általában hálózati árammal működnek, 24 voltos transzformátorral ellátva.

9d0b1b_38f059c801f74535aec312897618c61f_mv2.jpg
Biztonságos fények

Kültéren különösen fontos a stabil felhelyezés, nehogy az első fuvallat lesodorja a díszeket és ezzel balesetveszélyes helyzetet idézzen elő. A szakszerűtlenül felszerelt világítás kellemetlen karácsonyi meglepetésként zárlatot, tüzet okozhat. Felhelyezés előtt gondolj arra is, hogy a vezetéket főleg a toldásoknál, óvni kell a hótól, olvadékvíztől. Fontos szempont lehet az is, hogy ne akadályozzon a megszokott mindennapi tevékenységekben. Gondosan járj el már a vásárlás előtt, nagyjából tervezd meg, hová és milyen típusú dekorációt szeretnél. Mérd ki a távolságokat és vedd számításba a hálózati csatlakozók elhelyezkedését is, mert szükség lehet hosszabbítókra. Ne feledkezz meg a rögzítés módjáról sem, ehhez is vedd meg a szükséges kellékeket. Drót, szög, zsineg, gyorskötöző vagy ragasztópisztoly is számításba jöhet.

Dekorációs elemek kültérre

GettyImages-540356758-5a073462e258f80037e65e25.jpg

1. Mágikus jégcsapok kékes fénnyel, transzformátorral és villogtatóval, 4×0,5m, tovább építhető
2. Flexibilis fénykábel több színben, egymáshoz toldható akár 30 m hosszúságban is, több funkciós
vezérlővel
3. Kültéri izzósor négy különböző színű égővel, transzformátorral folyamatos, futó vagy villogófunkciókkal
4. Fénygirland, füzérszerűen egymáshoz toldható, kertbe vagy teraszra

Bensőséges hangulat

Az ünnepek közeledtével az ajándékok készítése vagy vásárlása mellett egyre több időt fordítunk otthonunk, kertünk karácsonyi díszbe öltöztetésére. Az ünnepi hangulatot még bensőségesebbé teheti egy fenyőgirland, egy szépen elhelyezett kültéri izzósor vagy egy ízléses ajtó-, ablak- és asztaldísz. A bauMax áruházakban különféle karácsonyi kellékek kaphatók igen nagy színválasztékban a klasszikustól a szezon divatos színvilágáig. A bevizsgált és biztonságos bel- és kültéri izzósorok rögzítéséhez, szereléséhez is megkapható minden szerszám, eszköz. A koszorúalapok, csillám- és hóspray-k, girlandok, gyertyák, illatos karácsonyfadíszek és szalagok pedig nagy választékban állnak mindenki rendelkezésére. 

90660_1000x1000.jpg

ÖM-TIPP
Minden elektromos dekorációt még felszerelés, kihelyezés előtt próbáld ki, nehogy a munka végeztével derüljön ki, hogy selejtes a termék. 
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Ötletek
Dekorcsillag néhány deszkából és egy égősorból
Minimális mennyiségű alapanyag kell mindössze ennek a hangulatos, világító dekorációnak az elkészítéséhez.


Gép- és anyagújdonságok
A Praktiker karácsonyi kínálata
Már elérhető a Praktiker karácsonyi kínálata, amelyben sok dekorációs kiegészítő és karácsonyfadísz kapott helyet.


Gyerkőc
Karácsonyi dekoráció skandináv stílusban
Készíts skandináv karácsonyi dekorációt fából! A gyerekek bevonásával a dekoráció elkészítése vidám közös időtöltés egy hideg délutánon.
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

hirdetés
ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság