Ütvefúrók tesztje

Szerszám-anyag

Ütvefúrók tesztje

A legrégebbi barkácsgépcsalád néhány példányát próbáltuk ki. A gyártók igyekeznek új fejlesztésekkel eladhatóbbá tenni termékeiket és ez mostanában már nem korlátozódik csupán a teljesítmény növelésére, hanem a praktikus megoldásokra is.

 

Bosch PSB 500 RE
A Bosch ezt a nevű gépet több éve gyártja, a teljesítménye 500 W, mondhatjuk az egyik leggyengébb a mezőnyben. A készülék háza a gyártott évek alatt többször megújult – a kezdetben szögletes formát felváltotta a lekerekített, a kulcsos tokmányt pedig valamelyik megújulás alkalmával gyorstokmányra cserélték. Amit mostanában fejlesztettek rajta, az az elszívórendszer, amit a gép aljára illeszthetünk és a motorhűtést felhasználva megkímél bennünket a fúráskor a fehér falon keletkező téglavörös foltoktól (már amennyiben téglafalat fúrunk). Az elszívórendszer ötletes, olcsó és sok bosszúságtól kímél meg.
 
Skil 6565 AA
Ez a gép kellemesen üdítő formájú ütvefúró, apró ötletekkel. A gép 710 W teljesítményű, ami korszerűségét mutatja. Gyorstokmánnyal készült. A forgásirányt váltó kapcsoló a markolat fölött egy kis ablakban kijelzi a forgásirányt, ami apró figyelmesség azoknak, akik nem használják minden nap a gépet. Ugyanilyen az ütvefúrás és fúrás közt átváltó kapcsoló is. A gép alján van egy patent is, amibe a gépre feltekert hálózati kábelt bepattinthatjuk, így az nem nem gubancolódik össze a többi szerszámmal szállítás közben. Összességében formabontó és praktikus egyszerre. A zsinórrögzítő és a forgásirány-kijelző apróság, de kényelmesebbé teszi a gép használatát.
 
Hitachi FDV 16 VB2
Egy igazi barkácsgép. A legtöbb rezgéscsillapító ezen a gépen van. 550 W teljesítményével a tesztelt gépek között a középmezőnyt képviseli. Gyorstokmányos, mint a többi és hagyományos kivitelével nem tűnik ki közülük. A segédfogantyún egy furatmélységmérőt találunk amivel elkerülhető, hogy megszaladjon üreges tégla fúrásakor a gép. Összességében egy jó alapgép. A furatmélységmérő jó szolgálatot tesz a munka során.
EZT IS Ajánljuk
Gép- és anyagújdonságok
A megbízható vésőkalapács
A Hitachi szerszámgépek egyaránt jó választása az otthoni és professzionális felhasználóknak. A Hitachi DH30PC2 fúró- vésőkalapács minden igényt kielégít, az extravagáns külsőjének köszönhetően igazi különlegesség, hogy a műszaki jellemzőit ne is említsük.


Ötletek
Gömböt fúrunk
Fa díszgömb elég gyakran kerül bútorok, korlátok, stb. végére, tetejére. Íme a tippünk, hogyan fúrjuk ki.


Gép- és anyagújdonságok
Erősebb akkuval, mint hálózattal
A kompakt és erőteljes Bosch akkus fúrókalapácsok korlátlan mozgási szabadságot biztosítanak, és minden anyaggal megbirkóznak. Az optimalizált ütőszerkezet-technikával gyors fúrási előrehaladást biztosítanak, még a legkeményebb betonba történő ütvefúrásnál is.


Gép- és anyagújdonságok
Masszív vezeték nélküli fúró- és ütvefúró
A Bosch új 14.4 és 18 V-LI vezeték nélküli fúró- és ütvefúró csavarozói a legextrémebb körülmények között is helytállnak. Fával és fémmel történő munka során a legnehezebb fúrócsavarozó műveletek elvégzésére, illetve kőművesmunkákra is alkalmas.


Gép- és anyagújdonságok

A fúrógép használata
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság