hirdetésEsztétikus és tűzbiztos hő- és hangszigetelés a teremgarázs mennyezetén

Gép- és anyagújdonságok

Esztétikus és tűzbiztos hő- és hangszigetelés a teremgarázs mennyezetén

A közelmúltban készült el a képeken látható födém hőszigetelése néhány ezer m2 felületen egy miskolci társasház teremgarázsában.

A kivitelezést végző szakemberek egyöntetű véleménye szerint a gyors és egyszerű kivitelezést, valamint az esztétikus megjelenést a Knauf Insulation  CLT C1 terméke biztosította.


- Egyrészt csak ragasztással rögzítették a mennyezeten (a födémen glettvassal elhúzva) átlag 2 kg/m2 ragasztóigénnyel. Nincs fúrás, dübelezés.
- Másrészt a gépészet direkt függesztései, a csövek, a légtechnikai egységek közé és köré is könnyedén illeszthető, és pontosan méretre igazítható anyag.
- Nem utolsósorban pedig a fózolt élek és a C1 (speciális látszó oldali bevonat) egyenletes és szép felületet biztosítanak, tökéletesen eltakarva az az esetleges egyenetlenségeket, síkpontossági hibákat a fogadó felületen.

A Knauf Insulation 2018 első félévében fogja piacra vezetni a CLT C1 Thermal jelű anyagot, annak elődjéhez képest jobb hőszigetelési mutatóval.   

λD = 0,037 [W/mK]

Ragasztásához ajánlják a szintén A1 tűzvédelmi minősítésű Knauf Insulation Thermo ragasztót.

Bővebb információ: knaufinsulation.hu

EZT IS Ajánljuk
Gép- és anyagújdonságok
Hihetetlen mértékű energia-megtakarítás
Létezik Veszprémben egy társasház, amelyben 8 év alatt 70%-kal csökkent a fűtés és melegvíz előállítására felhasznált gázmennyiség, emellett 72%-kal csökkent a ház által felhasznált elektromos energia mennyisége. Nem mágia működött közre, „mindössze” annyi történt, hogy az épületet Mapetherm hőszigetelő rendszerrel szigetelték.


Gép- és anyagújdonságok
Challenge, Create, Care
A Knauf Insulation minden évet valamilyen újdonsággal indít, ebben az évben ez a vállalati hitvallás bővülését jelenti.


Otthon-bútor
Szélsőséges hőmérsékletekre is felkészített ház
Az elmúlt években megfigyelhető egyfajta klimatikus változás Magyarországon is, nem ritka a hetekig tartó közel 35-40 °C-os „sivatagi” hőség nyáron (és az ezzel járó szárazság), majd jönnek a kemény, csontig hatoló telek! Egyre kevésbé élvezhetjük a tavasz vagy az ősz üdítően kellemes átmeneti hónapjait…


Gép- és anyagújdonságok
Hő- és hangszigetelés pisztolyhabbal
A Soudal legújabb fejlesztése a Soudafoam Gun! Az egykomponensű szerelő és tömítő pisztolyhab ideális a magas hang- és hőszigetelési igényű helységek, épületek profi szerelő- és tömítő munkáinak elvégzésére. A rések stoppolva, se ki, se be semmi!


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság