Méretre készült tolóajtó

Ötletek

Méretre készült tolóajtó

Úgy szerettek volna kettéválasztani egy helyiséget Heilman Béláék Budapesten, hogy szükség esetén folyosóként és szobaként is használhassák. És persze a dolgot úgy kívánták megvalósítani, hogy a végeredmény szép is legyen, de funkcionálisan maradjon bármikor visszaalakítható.

Erre legjobb megoldásnak a tolóajtót találták. Béla a fatelepen megvásárolt deszkát lecsiszolta, méretre vágta, majd csapolta és ragasztotta. Az így elkészült keretbe felsőmaróval hornyokat készített és ezekbe szabta a lambériát, felülre pedig üveg került, s minden fa- és üvegbetét széleit takaróléccel tette esztétikusabbá. Az üveget üvegmatricával fedte be.

Az egész szerkezetet csak csapolás és ragasztás tartja egyben.

Az ajtó egy felülre szerelt vezetősínben mozgó görgők segítségével könnyedén nyitható-csukható. A két elem teleszkóposan kapcsolódik egymáshoz (a szerelvény és a sín kereskedelmi forgalomban kapható).

A tolóajtót alul az ajtó alsó élébe mart horony és a padlóra csavarozott rövid vezetőcsap vezeti meg. Az ajtó mozgatását fa fogantyú teszi könnyebbé.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Gép- és anyagújdonságok
Ragassza a bútorára, nem csapódik ajtaja
Egyszerű, ám annál jóval hasznosabb bútor kiegészítővel rukkolt elő a Bery-Products Kft. A Bery Omega eszköz kiváló védelmet nyújt a bútorajtók és fiókok becsapódása és az így keletkezett sérülések ellen. Olvassa el cikkünkben előnyeit, majd szereljük fel együtt.


Otthon-bútor
Rácsok helyett biztonsági ajtó
Sokan úgy érzik magukat biztonságban, ha minél több és furfangosabb zárat szerelnek fel az ajtóra. Mások az erős rácsok védelmében hisznek, gyakran félretéve az esztétikai szempontokat is. Ezeket megoldásokat egyesíti a biztonsági ajtó ? valóban biztonságot nyújtva.


Szerszám-anyag
Sikeres a magyar Praktiker
A válság évei után a tavalyi évet már nyereséggel zárta a magyar Praktiker. Ez – vagyis a fokozódó vásárlói aktivitás – a záloga annak, hogy a magyar befektetők tulajdonába került barkácsáruházlánc a jövőben is a vásárlók megelégedésére végezheti tevékenységét.


Gép- és anyagújdonságok
Hőszigetelő, hanggátló és betörésvédő pince- és mellékajtók
Milyen szempontokat vegyünk figyelembe a pince- és mellékajtók kiválasztásakor?
Kert-balkon

Virágozzon a farmer!


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság