Szigetelés habszalaggal

Otthon-bútor

Szigetelés habszalaggal

A tél közeledtével egyre fontosabb lesz a lakás vagy ház szigetelése. Milyen állapotban vannak a nyílászárók? Cserélni kell, vagy felújítani? Ha nem tudod lecserélni, akkor is van néhány lehetőségünk, hogy kizárd a hideget.

Szinte minden barkácsáruház polcain megtalálhatóak az ajtó- és ablakszigetelő habszalagok. A poliuretén alapanyagú szalagokokat, polimerrel impregnálva, összenyomott állapotban, feltekercselve kerülnek forgalomba. A szalagok ragadnak, de ez megkönnyíti a hézagokban való elhelyezést és megakadályozza, hogy elmozduljon a szalag. Az összepréselt szalag az erő megszűntekor kitágul és a hézagok mindkét oldalához tapadva kitölti azt, ezzel megakadályozza a víz, a levegő és a por bejutását.

A habszalagok eltérő szélességben, vastagságban és hosszúságban kerülnek forgalomba, a szalagok felülete víztaszító, és egyben páraáteresztő.

Alkalmazási területek:
fából, betonból előre gyártott épületszerkezetek összeállításánál a csatlakozási hézagok kitöltésére nyílászáró szerkezetek elhelyezésénél a fal és a szerkezet közötti hézag kitöltésére használható fa, fém és műanyag szerkezetekhez is szorítóelemes vasszerkezetű tető és növényház üvegezésénél stb. hullámlemez (azbesztcement, eternit, vas, műanyag, bitumenes) tetőfedésnél és átlapolások között biztosítja a víz és légzárást tető felülvilágítók beépítésénél ventillátorok, lég és klímavezetékek rezgéscsillapítására és légzárására

EZT IS Ajánljuk
Gép- és anyagújdonságok
Legyen az ajtód a díszleted
Különleges pályázatot írt ki a Hörmann Hungária Kft. a Visart és a Modart Művészeti Iskolákkal közösen az intézmények hallgatói számára.


Kert-balkon
Egyedi homlokzat
Szülei családi házának külső felfrissítését végezte el Rajna János Budapesten. A meglévő homlokzat több helyen repedt volt, a nem megfelelő lábazat és a párkány hibája miatt felázott fal pedig levált a kőporréteg.


Kert-balkon
Kőablak a falon
Ki mondja, hogy egy falnak üresnek és unalmasnak kell lennie? Íme egy jópofa megoldás.


Szerszám-anyag
Utólagos résszigetelés
A rosszul illeszkedő ajtók, ablakok nagyban hozzájárulnak a szoba hővesztéséhez és huzatot okoznak. Számos módon csökkenthetjük ezeket a kellemetlen hatásokat. Az utólagos résszigetelők óriási kínálatában válogathatunk ? megtalálva a legalkalmasabb szigetelő anyagot, rendszert.
Gép- és anyagújdonságok

Garantálják a meleget


Szerszám-anyag

Energia zseni ablak
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság