hirdetésSzigetelés habszalaggal

Otthon-bútor

Szigetelés habszalaggal

A tél közeledtével egyre fontosabb lesz a lakás vagy ház szigetelése. Milyen állapotban vannak a nyílászárók? Cserélni kell, vagy felújítani? Ha nem tudod lecserélni, akkor is van néhány lehetőségünk, hogy kizárd a hideget.

Szinte minden barkácsáruház polcain megtalálhatóak az ajtó- és ablakszigetelő habszalagok. A poliuretén alapanyagú szalagokokat, polimerrel impregnálva, összenyomott állapotban, feltekercselve kerülnek forgalomba. A szalagok ragadnak, de ez megkönnyíti a hézagokban való elhelyezést és megakadályozza, hogy elmozduljon a szalag. Az összepréselt szalag az erő megszűntekor kitágul és a hézagok mindkét oldalához tapadva kitölti azt, ezzel megakadályozza a víz, a levegő és a por bejutását.

A habszalagok eltérő szélességben, vastagságban és hosszúságban kerülnek forgalomba, a szalagok felülete víztaszító, és egyben páraáteresztő.

Alkalmazási területek:
fából, betonból előre gyártott épületszerkezetek összeállításánál a csatlakozási hézagok kitöltésére nyílászáró szerkezetek elhelyezésénél a fal és a szerkezet közötti hézag kitöltésére használható fa, fém és műanyag szerkezetekhez is szorítóelemes vasszerkezetű tető és növényház üvegezésénél stb. hullámlemez (azbesztcement, eternit, vas, műanyag, bitumenes) tetőfedésnél és átlapolások között biztosítja a víz és légzárást tető felülvilágítók beépítésénél ventillátorok, lég és klímavezetékek rezgéscsillapítására és légzárására
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Gép- és anyagújdonságok
Ablakfólia
Napfény, hőség s a már unalomig ismételgetett káros napsugarak ellen sokféleképpen védekezhetünk, így például az egyre népszerűbb ablakra ragasztható fóliákkal. Nemcsak a családi ház ablakain ? főleg a tetőtérben ? nyújt jó szolgálatot, de autók üvegein is. Egyes fóliák díszítenek, s védelmet is nyújtanak.


Otthon-bútor
Tetőtéri ablakok
A modern tetőtéri ablakok az újonnan épülő családi házak nélkülözhetetlen elemei. Alkalmazásukkal az eddig használaton kívüli, sötét padlástereket is otthonunk világos és barátságos, lakható részévé varázsolhatjuk. Lássuk a kínálatot és beépítésüket!


Szerszám-anyag
Ablakkörkép
A nyílászáró megválasztása évtizedekre szóló döntés. Fontos, hogy harmonikusan illeszkedjen a környezetébe, esztétikus és tartós legyen. Ám a kínálat óriási: vajon melyiket válasszuk, milyen szempontok alapján dönthetünk?


Szerszám-anyag
Ablakkönyöklő beépítése
Az ablakkönyöklő beépítése előtt mindenkiben felmerül a kérdés, hogy először vakoljunk és aztán szereljük a könyöklőt, vagy fordítva. Nos, mindkét megoldásnak vannak előnyei és hátrányai.


Gép- és anyagújdonságok

Garantálják a meleget
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2019

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság