Szigetelés habszalaggal

Otthon-bútor

Szigetelés habszalaggal

A tél közeledtével egyre fontosabb lesz a lakás vagy ház szigetelése. Milyen állapotban vannak a nyílászárók? Cserélni kell, vagy felújítani? Ha nem tudod lecserélni, akkor is van néhány lehetőségünk, hogy kizárd a hideget.

Szinte minden barkácsáruház polcain megtalálhatóak az ajtó- és ablakszigetelő habszalagok. A poliuretén alapanyagú szalagokokat, polimerrel impregnálva, összenyomott állapotban, feltekercselve kerülnek forgalomba. A szalagok ragadnak, de ez megkönnyíti a hézagokban való elhelyezést és megakadályozza, hogy elmozduljon a szalag. Az összepréselt szalag az erő megszűntekor kitágul és a hézagok mindkét oldalához tapadva kitölti azt, ezzel megakadályozza a víz, a levegő és a por bejutását.

A habszalagok eltérő szélességben, vastagságban és hosszúságban kerülnek forgalomba, a szalagok felülete víztaszító, és egyben páraáteresztő.

Alkalmazási területek:
fából, betonból előre gyártott épületszerkezetek összeállításánál a csatlakozási hézagok kitöltésére nyílászáró szerkezetek elhelyezésénél a fal és a szerkezet közötti hézag kitöltésére használható fa, fém és műanyag szerkezetekhez is szorítóelemes vasszerkezetű tető és növényház üvegezésénél stb. hullámlemez (azbesztcement, eternit, vas, műanyag, bitumenes) tetőfedésnél és átlapolások között biztosítja a víz és légzárást tető felülvilágítók beépítésénél ventillátorok, lég és klímavezetékek rezgéscsillapítására és légzárására

EZT IS Ajánljuk
Ötletek
Napos-virágos ajtó
A majdani közös konyhába készítette Horváth Tamás Földeákon ezt a szeretetet és az otthonosságot sugárzó ajtókeretdíszt (párja, Csányi Júlia annyiban segített a tervezésben, hogy a népies irányzat alkalmazását javasolta).


Gép- és anyagújdonságok
Újrahasznosított ablakokkal a klímaváltozás ellen
Ma már a környezettudatos építkezők, illetve felújítást tervezők is aktívan hozzájárulhatnak bolygónk megóvásához – például újrahasznosított alapanyagú ablakok beépítésével.


Szerszám-anyag
Sikeres a magyar Praktiker
A válság évei után a tavalyi évet már nyereséggel zárta a magyar Praktiker. Ez – vagyis a fokozódó vásárlói aktivitás – a záloga annak, hogy a magyar befektetők tulajdonába került barkácsáruházlánc a jövőben is a vásárlók megelégedésére végezheti tevékenységét.


Otthon-bútor
Tippek tetőablak választáshoz
Csodálatos kilátás, rengeteg beáradó fény… és meleg? A nyári hőségben ez utóbbi nem tartozik a tetőablakok előnyös tulajdonságai közé. 


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság