hirdetésSzigetelés habszalaggal

Otthon-bútor

Szigetelés habszalaggal

A tél közeledtével egyre fontosabb lesz a lakás vagy ház szigetelése. Milyen állapotban vannak a nyílászárók? Cserélni kell, vagy felújítani? Ha nem tudod lecserélni, akkor is van néhány lehetőségünk, hogy kizárd a hideget.

Szinte minden barkácsáruház polcain megtalálhatóak az ajtó- és ablakszigetelő habszalagok. A poliuretén alapanyagú szalagokokat, polimerrel impregnálva, összenyomott állapotban, feltekercselve kerülnek forgalomba. A szalagok ragadnak, de ez megkönnyíti a hézagokban való elhelyezést és megakadályozza, hogy elmozduljon a szalag. Az összepréselt szalag az erő megszűntekor kitágul és a hézagok mindkét oldalához tapadva kitölti azt, ezzel megakadályozza a víz, a levegő és a por bejutását.

A habszalagok eltérő szélességben, vastagságban és hosszúságban kerülnek forgalomba, a szalagok felülete víztaszító, és egyben páraáteresztő.

Alkalmazási területek:
fából, betonból előre gyártott épületszerkezetek összeállításánál a csatlakozási hézagok kitöltésére nyílászáró szerkezetek elhelyezésénél a fal és a szerkezet közötti hézag kitöltésére használható fa, fém és műanyag szerkezetekhez is szorítóelemes vasszerkezetű tető és növényház üvegezésénél stb. hullámlemez (azbesztcement, eternit, vas, műanyag, bitumenes) tetőfedésnél és átlapolások között biztosítja a víz és légzárást tető felülvilágítók beépítésénél ventillátorok, lég és klímavezetékek rezgéscsillapítására és légzárására
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Szerszám-anyag
Sikeres a magyar Praktiker
A válság évei után a tavalyi évet már nyereséggel zárta a magyar Praktiker. Ez – vagyis a fokozódó vásárlói aktivitás – a záloga annak, hogy a magyar befektetők tulajdonába került barkácsáruházlánc a jövőben is a vásárlók megelégedésére végezheti tevékenységét.


Szerszám-anyag
A mindennapok takarékossága
Hogyan lehet újabb pénzeket spórolni a villanyon, gázon, vízen? Tehetjük e még takarékosabbá otthonunk működését? Íme néhány ötlet, melyeknek megvalósítása nem túl egyszerű, de jól járhatunk.


Otthon-bútor
Tippek ajtófelújításhoz
Régi, kopott a bejárati vagy a konyhaajtónk, de sokba kerülne újra cserélni? A megoldás: újítsuk fel saját kezűleg! Cikkünkben megmutatjuk, hogyan varázsolhatjuk néhány rövid lépésben újjá a régi kül- vagy beltéri ajtót. Mert kár lenne, ha az egész lakást felújítanánk, de elnyűtt ajtók mögött rejtőzne az új látvány hazatéréskor.


Gép- és anyagújdonságok
Ragassza a bútorára, nem csapódik ajtaja
Egyszerű, ám annál jóval hasznosabb bútor kiegészítővel rukkolt elő a Bery-Products Kft. A Bery Omega eszköz kiváló védelmet nyújt a bútorajtók és fiókok becsapódása és az így keletkezett sérülések ellen. Olvassa el cikkünkben előnyeit, majd szereljük fel együtt.


Kert-balkon

Kőablak a falon


Szerszám-anyag

Ablakkörkép


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

hirdetés
ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság