Utólagos résszigetelés

Szerszám-anyag

Utólagos résszigetelés

A rosszul illeszkedő ajtók, ablakok nagyban hozzájárulnak a szoba hővesztéséhez és huzatot okoznak. Számos módon csökkenthetjük ezeket a kellemetlen hatásokat. Az utólagos résszigetelők óriási kínálatában válogathatunk ? megtalálva a legalkalmasabb szigetelő anyagot, rendszert.

Az utólagos résszigetelők nagyon egyszerűen feltehetők, a jelentős részük öntapadós felülettel van ellátva. Most az ajtószigetelést mutatjuk be.
Szigeteléskor ne feledjük el, hogy a teljes lakás huzatmentesítésével sok rejtett szellőzőnyílást is megszüntetünk, azonban a bojlernek, kandallónak, kályhának szüksége van a megfelelő mennyiségű friss levegőre a biztonságos működéshez. Leginkább az előszoba ajtónál, és a bejárati ajtónál alkalmazzuk a szigetelési eljárást.

TIPP: Az ajtót, a küszöböt és a keretet is külön szigeteljük.

A szigetelés energia megtakarítást jelent, ami mára alapvető kérdéssé vált. Szigeteléssel csökkenthetjük a hőátadást a meleg és a hideg területek között, tehát a lakás lehűlését akadályozhatjuk meg. Jó tudni, hogy minden anyag többé kevésbé vezeti a hőt. A fa jó szigetelő, a tégla közepes, az üveg pedig kimondottan rossz, amint azt ablak mellett ülve télen érezhetjük is. A túlzottan hatékony huzatmentesítés a páralecsapódást is megnövelheti, különösen a konyhában és a fürdőszobában. Ez szabályozott szellőzés biztosításával megelőzhető, például elszívó ventillátor alkalmazásával.


1. Az ajtó aljára szereljünk kefés szigetelőt, ami egy fa- vagy műanyaglécre van erősítve. Vágjuk méretre, csavarozzuk az ajtó aljára.
2. A küszöbre helyezzünk úgynevezett küszöbcsíkot. A fémcsíkot vágjuk méretre, csavarozzuk le, majd helyezzük az összenyomható gumicsíkot a vájatba.
3. A levélbedobó nyílást, kefés szigetelő felcsavarozásával huzatmentesíthetjük. Ellenőrizzük a levelek szabad bejutását.


4. Rátűzhető, műanyag vagy fém tömítőszalaggal szigeteljük az ajtókeret oldalait és tetejét. Ügyeljünk az ajtó pontos záródására.
5. Öntapadó habszivacs csíkokat is ragaszthatunk az ajtó záródó oldalához. A zsanér oldalán ragasszuk a kerethez.
6. Öntapadó kefés szigetelőcsíkokkal még hatékonyabb a munkánk. (Mindhárom típust használhatjuk ablakok huzatmentesítésére is.)
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Otthon-bútor
Az ablakpárna szép!
A régi építésű lakásokban a dupla gerébtokos ablakok – bár gyönyörűek – néha sok hideget engednek be, mert megvetemedtek. A megoldás azonban igen egyszerű, már nagyanyáink ismerték!


Gép- és anyagújdonságok
Látványos színek, egzotikus motívumok
Az élénk színeket egzotikus virágmintákkal és merész anyagkombinációkkal teszi egyedivé a Designers Guild Shanghai Garden kollekciója.


Kert-balkon
Hintaágy felújítása
Az olcsóbb vásárolt hintaágyak huzata és több más eleme is gyakran gyorsabban megy tönkre, mint szeretnénk. Bemutatjuk a megoldást.


Szerszám-anyag
Huzatfokozó és huzatszabályozó
A Grox huzatfokozó és huzatszabályzó termékcsalád a mindennapokban segít a fűtési és szellőzési problémák megoldásában. Már az 1960-as években használtak azonos az elven működő berendezéseket az Egyesült Államokban és a dél-európai országokban.


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság