hirdetésHintaágy a teraszra

Ötletek

Hintaágy a teraszra

Az a legjobb hintaágy, amit magunk készítünk - igényeink szerint, a rendelkezésre álló térre szabva.

A boltokban kapható hintaágyak szinte mind fémből vannak, drágák és két-három évnél nem bírnak ki többet a szabad ég alatt. A fából készültek, ha vannak, megfizethetetlenek és sokszor nem is elég erősek. Egy kivétellel: ha magunk készítünk egyet. Így tett Óvári Tibor is Kistarcsán. Az általa épített hintaágy szép és strapabíró.

Anyagszükséglet

- bontott, ill. maradék gerendák és deszkák

- lánc

- csavarok

- hintakampó

Szerszámszükséglet

- szalagcsiszoló

- akkus fúró-csavarbehajtó

- elektromos gyalu

 

1. Tibor a hintaágy lábait, ill. vázát készítette el először, a szögeket pontosan kimérve és összeillesztve. A tető egy egész OSB-lap, amelyet pácolás után saját készítésű szárnyas csavarral rögzített fel, hogy állítható legyen.

 

2. A hintát tartó hátsó lánc hosszabbra akasztásával a pad ülőből fekvőfelületté alakítható. A 2 cm vastag, 3 rétegből álló párnákat és huzatjukat a felesége szabta-varrta.

 

3. A hinta elemeit Tibor 1 cm-es hézagokkal pántolta össze. Felhasználás előtt minden faanyagot szalagcsiszolóval megcsiszolt, hogy sima és szálkamentes legyen. A végén az egész szerkezetet három rétegben lepácolta.

 

4. A hinta ülőfelületét és az azt tartó keresztléceket a felül láncba akasztott hintakampó alsó, metrikus menetű végére csavarozott anya tartja.

 

5. A háttámla hullámvonalát dekopírfűrésszel alakíthatjuk ki a legkönnyebben.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Ötletek
Méretre készült gardrób
Némi munkával tetőlécből sem nehéz egyedi tervezésű gardróbot készíteni – így tett olvasónk, Horosz Gergő is.


Kert-balkon
Kényelmes terasz s. k.
Teraszt szerettek volna a ház mellé Kovács Istvánék Zagyvaszántón. István átgondolta, megtervezte, majd elkészítette.


Ötletek
Palackprés házilag
Az üres ásványvizes, üdítős PET-palackok és sörösdobozok összepréselésére alkotott – a kész szerkezetek borsos ára miatt – célszerszámot Sebestény István szennyvízcső-elemekből Budapesten.


Gyerkőc
A kis herceg 3D-s kisbolygója
Barátnőjével együtt nagy rajongója Exupéry hősének Varga Mariann. Portugál minta továbbgondolásával készítette ezt a térbeli bolygós faliképet.
Ötletek

Tengernyi ötlet


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2019

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság