hirdetésHintaágy a teraszra

Ötletek

Hintaágy a teraszra

Az a legjobb hintaágy, amit magunk készítünk - igényeink szerint, a rendelkezésre álló térre szabva.

A boltokban kapható hintaágyak szinte mind fémből vannak, drágák és két-három évnél nem bírnak ki többet a szabad ég alatt. A fából készültek, ha vannak, megfizethetetlenek és sokszor nem is elég erősek. Egy kivétellel: ha magunk készítünk egyet. Így tett Óvári Tibor is Kistarcsán. Az általa épített hintaágy szép és strapabíró.

Anyagszükséglet

- bontott, ill. maradék gerendák és deszkák

- lánc

- csavarok

- hintakampó

Szerszámszükséglet

- szalagcsiszoló

- akkus fúró-csavarbehajtó

- elektromos gyalu

 

1. Tibor a hintaágy lábait, ill. vázát készítette el először, a szögeket pontosan kimérve és összeillesztve. A tető egy egész OSB-lap, amelyet pácolás után saját készítésű szárnyas csavarral rögzített fel, hogy állítható legyen.

 

2. A hintát tartó hátsó lánc hosszabbra akasztásával a pad ülőből fekvőfelületté alakítható. A 2 cm vastag, 3 rétegből álló párnákat és huzatjukat a felesége szabta-varrta.

 

3. A hinta elemeit Tibor 1 cm-es hézagokkal pántolta össze. Felhasználás előtt minden faanyagot szalagcsiszolóval megcsiszolt, hogy sima és szálkamentes legyen. A végén az egész szerkezetet három rétegben lepácolta.

 

4. A hinta ülőfelületét és az azt tartó keresztléceket a felül láncba akasztott hintakampó alsó, metrikus menetű végére csavarozott anya tartja.

 

5. A háttámla hullámvonalát dekopírfűrésszel alakíthatjuk ki a legkönnyebben.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Ötletek
Spéci dobozban pihennek az ékszerek
A festék száradását nem számítva egyetlen óra alatt készítette ezt a dobozkát Varjasi Lászlóné (Dunaújváros) az apróbb ékszerek számára.


Otthon-bútor
Olvasókuckó pihenéshez, álmodozáshoz
A kuckót kedves ismerősének készítette Bárkányi Zsolt Százhalombattán, hogy legyen egy zug a lakásban, ahová el lehet vonulni olvasni, de elég nagy ahhoz, hogy lehessen rajta aludni is.


Ötletek
Erkélybútor raklapból
Barátai erkélyén látott raklapból szerelt bútort Somogyi Attila (Budapest).


Ötletek
Vérszívóknak kívül tágasabb
Akár irtják, akár nem, nyáron mindig van szúnyog. De nem mindegy, hogy csak kint – vagy bent is. Íme egy gyors, egyszerű szúnyogháló.


Otthon-bútor

Falióra saját kezűleg
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

hirdetés
ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság