hirdetésHintaágy a teraszra

Ötletek

Hintaágy a teraszra

Az a legjobb hintaágy, amit magunk készítünk - igényeink szerint, a rendelkezésre álló térre szabva.

A boltokban kapható hintaágyak szinte mind fémből vannak, drágák és két-három évnél nem bírnak ki többet a szabad ég alatt. A fából készültek, ha vannak, megfizethetetlenek és sokszor nem is elég erősek. Egy kivétellel: ha magunk készítünk egyet. Így tett Óvári Tibor is Kistarcsán. Az általa épített hintaágy szép és strapabíró.

Anyagszükséglet

- bontott, ill. maradék gerendák és deszkák

- lánc

- csavarok

- hintakampó

Szerszámszükséglet

- szalagcsiszoló

- akkus fúró-csavarbehajtó

- elektromos gyalu

 

1. Tibor a hintaágy lábait, ill. vázát készítette el először, a szögeket pontosan kimérve és összeillesztve. A tető egy egész OSB-lap, amelyet pácolás után saját készítésű szárnyas csavarral rögzített fel, hogy állítható legyen.

 

2. A hintát tartó hátsó lánc hosszabbra akasztásával a pad ülőből fekvőfelületté alakítható. A 2 cm vastag, 3 rétegből álló párnákat és huzatjukat a felesége szabta-varrta.

 

3. A hinta elemeit Tibor 1 cm-es hézagokkal pántolta össze. Felhasználás előtt minden faanyagot szalagcsiszolóval megcsiszolt, hogy sima és szálkamentes legyen. A végén az egész szerkezetet három rétegben lepácolta.

 

4. A hinta ülőfelületét és az azt tartó keresztléceket a felül láncba akasztott hintakampó alsó, metrikus menetű végére csavarozott anya tartja.

 

5. A háttámla hullámvonalát dekopírfűrésszel alakíthatjuk ki a legkönnyebben.

EZT IS Ajánljuk
Ötletek
Parafa falburkolat bordűrrel
Egy kis ötletességgel széppé is tehetjük a falat hőszigetelő réteget.


Ötletek
Sakkasztal titkos rekeszekkel
Indiai rózsafából faragott sakkbábukat kapott karácsonyra Kinsztler Zoltán Kiskunhalason, és úgy döntött, készít hozzájuk asztalt.


Gyerkőc
Hintaszarvas
Néha elég egyetlen apró, de fantáziadús extra, és a szép, de mindennapos tárgy helyett ötletes és vidám darab születik. Például hintaló helyett hintaszarvas.


Otthon-bútor
Sarokkihasználó előszobabútor
Akárhány szekrényünk, polcunk, ládánk van, az előszobában mindig elkél a rakodóhely. Most azt mutatjuk be, hogyan használhatjuk ki ilyen célra a legjobban a sarkot, beugrót. Ez az ívelt változat bármilyen stílusú otthonban megállja a helyét.
Otthon-bútor

Törölközőszárító


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság