Hangulatlámpák lufiból és fonalból

Ötletek

Hangulatlámpák lufiból és fonalból

Gyönyörű és egyszerű lámpákat készíthetünk Tanai Gyöngyi (Budapest) leírását követve.

A lufikat fújjuk fel tetszőleges méretűre (pl. 20 centi átmérőjűre), kenjük be tapétaragasztóval (pl. Metylannal) és tekerjünk rá fonalat, madzagot. Minden réteg után kenjük be ismét tapétaragasztóval, addig ismételve, míg el nem érjük a kívánt vastagságot. Egy-két napig hagyjuk száradni – akkor kész, amikor a gömb egészen kemény. A lufit szúrjuk ki, a gömb alján vágjunk kis nyílást, ott húzzuk ki a lufit és tegyük bele a ledes izzókat. A magasabb lámpák „lába” ereszcsatorna-darabból készült, amit Gyöngyi ezüstszínű öntapadó tapétával vont be. Villanyszerelési szaküzletben lehet venni kábelt foglalattal, kapcsolóval, azt vezessük keresztül a lámpaoszlop belsején a burákig.

Figyelem! Aki nem ért a villanyszereléshez, az a kábelezést inkább bízza szakemberre!
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Szerszám-anyag
Hangulatvilágítás újrahasznosítással
Egyedi „fáklyát” készített Jenei Ferenc Nagydorogon, amely több célra is megfelel: díszít, világít, romantikus hangulatot áraszt.


Gép- és anyagújdonságok
Fények varázsa
 Így teszik otthonná a lakást a lámpák.


Ötletek
Hangulatos bortároló
Nem csak szépen felújította pincéjét Rajna János Budapesten, hanem háttérvilágítással ellátott bortároló polcokat is készített.


Ötletek
Fa-vas-kerámia világítótest
Egy építkezésről mentette meg ezt a kidobott gerendadarabot Sulák Sándor (Tolna), és készített belőle izgalmas csillárt.


Ötletek

Griffes lámpa
Otthon-bútor

Ünnepi kivilágítás


Gép- és anyagújdonságok

Extrém dízájn lámpák


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság