Tárolópad a teraszra

Ötletek

Tárolópad a teraszra

Kisebb barkácsmunkákat követően a család biztatására és bátorítására vágott a tároló-ülőbútor elkészítésébe Gajda László.

Az ötletet a szabad teraszrész praktikus kihasználhatósága adta. A kültéri bútordarab két részből áll, összetolva, az egyik 264×54,4×45cm-es (hossz, szélesség, magasság). A teteje két részre osztott, mérete 2×132 cm. A másik pad 199×54,4×45 cm-es. A tető 145 cm hosszú, a sarok rögzített, nyitott tetőnél oldalról pakolható. A pad anyaga vörösfenyő hajópadló és 5×5 centis stafnifa. Az alj 10 mm vastag OSB-lap.

 

Az összeszerelést László teraszcsavarral végezte, miután az elemeket két réteg Remmers színes olajjal kente le.

 

Az anyagköltség kb. 110 ezer forint. Az 5×centisnek vásárolt stafni átmérője 4,6 és 5,5cm között ingadozott, ezt csiszolással, illetve a találkozási pontokhoz méretezett anyagleszabással oldotta meg.

 

A két hétig, egyedül végzett munka profi végeredményét látva senki nem gondolná, hogy ez volt László eddigi legnagyobb barkácsmunkája.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Otthon-bútor
Otthonos padlószőnyeg
A padlószőnyeg az egyik legkedveltebb burkolattípus a nappalik, háló- és gyerekszobák padlójának burkolására, ami nem véletlen: puha felületén kellemes a járás akár mezítláb is és hatalmas szín- és mintapalettából válogathatunk. Most bemutatjuk, hogy kell lerakni.  


Ötletek
Funkcióváltó kisszekrény
Hálószobai éjjeliszekrényét újította fel, illetve alakította át a karcagi Kréz Tamás fürdőszobai szekrénykévé.


Kert-balkon
Raklapbútor
Olyan kreatív raklapbútort készített Rajna János Budapesten, amely kertbe is, de akár a lakásba is jó. A bútordarabok készítését a raklapok szétszedésével és az elemek megcsiszolásával, majd méretre vágásával kezdjük.


Ötletek
Beépített ablakmélyedés
Kis lakásban érdemes kihasználni az ablakok alatti beugrókat is. Ez az ablakmélyedés 25 cm mély, így kézenfekvő volt, hogy készen kapható fenyőpolcokból legyen a szekrény. Az ajtók szintén fenyőből készültek.


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság