hirdetésVízimalom díszíti a kertet

Ötletek

Vízimalom díszíti a kertet

Működő mini vízimalmot épített Teleki Tibor Szászváron. Az építmény kertet, közösségi teret egyaránt díszíthet.

Tibor a helyi önkormányzattól kapta a felkérést, hogy egy közösségi térre, ahol szabadtéri játékok lesznek kihelyezve, készítsen egy kisebb, dekorációs célú vízimalmot, amelynek a kerekét vízzel meg is lehet hajtani.

1. Először a fa házikó épült meg. Tibor az oldalakat lécvázra csavarozott, ívelt profilú hajópadlóból alakította ki. A tetőt OSB lapokból készítette, bitumenes zsindelyfedéssel. Az oldalakra ajtó és ablaknyílások kerültek, a belsejét padokkal tette komfortossá.

2. A kihívás ebben a feladatban a vízikerék elkészítése volt. Tibor egy bútorlapon megszerkesztette a kerék 1:1 arányú rajzát. Aztán sablont készített egy körcikkről, amellyel deszkákra rajzolta fel a formát. A kivágott elemekből nyolc adja ki a kerék egy lapját (a két lapot a lapátok tartják össze).

3. Az összeszereléshez Tibor rozsdamentes csavarokat használt. A kerék egy csapágyazott acél tengelyen nyugszik. A megfelelő kiegyensúlyozás után következett a kipróbálás. Az eredmény kielégítő lett, meglepően kis vízmennyiség is képes mozgásban tartani a kereket.

Az irigylésre méltó végeredmény.

EZT IS Ajánljuk
Ötletek
Tolóajtós cipőszekrény
Amikor ideje engedi, előszeretettel rajzol, tervez Héja Tamás Besenyszögön. Ez a retróba oltott technó (kicsit már cyberpunkba hajló) szekrény is így született.


Ötletek
Boroshordóból bárszekrény
Nagy, 110×100 centis boroshordót alakított át kerti bárszekrénnyé Németh Károly Zalaegerszegen.


Ötletek
És tiszta marad a körmünk!
Nem csak a hosszabb női, de a „rövid, sportosra” vágott férfikörmök alá is úgy be tudja magát enni munka közben az olaj vagy más kosz, hogy onnan aztán igen nehéz kipiszkálni.


Ötletek
Varázslatos előszobamennyezet
Maguk újították fel lakásunk előszobáját Kettinger Ferencék Budapesten.
Ötletek

Görgős flex


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság