Újabb lépés a fenntarthatóság felé: papíralapú zacskóba kerülnek a pékáruk

Hírek

Újabb lépés a fenntarthatóság felé: papíralapú zacskóba kerülnek a pékáruk

Újabb lépést tett a SPAR a környezeti fenntarthatóság felé: május 19-től kivonta üzleteinek pékáru-részlegeiről a tisztán műanyag csomagolóanyagokat és nagyrészt papírból készült zacskókra váltott.

„A SPAR évekkel ezelőtt elkötelezte magát a környezeti terhelés csökkentése mellett és folyamatosan arra törekszik, hogy az élelmiszerek csomagolása során felhasznált műanyag mennyisége a lehető legkevesebb legyen. A zöldségek és gyümölcsök tárolására használt hagyományos műanyag tasakok biológiailag lebomló és komposztálható zacskóval történő felváltását már több üzletünkben teszteljük, most pedig az ország összes SPAR és INTERSPAR áruházának pékáru osztályain lecseréljük a tisztán műanyagból készült zacskókat papíralapú csomagolásokra” – mondta Maczelka Márk, a SPAR Magyarország kommunikációs vezetője.

A műanyag betekintőnyílással rendelkező papírtasakok egyre szélesebb körű használatával kevesebb műanyag keletkezik, illetve kerül forgalomba, amelynek köszönhetően csökken a környezeti terhelés. A SPAR számos alternatívát ajánlott már eddig is vevőinek, hogy környezettudatos eszközöket használhassanak bevásárlásaik során. Nemcsak a többször használatos zöldségek és gyümölcsök, valamint pékáruk tárolására használható tasakok bevezetésével ösztönözték ezt, hanem azzal is, hogy a vásárlók akár saját csomagolóanyagban, vagy csomagolás nélkül is megvásárolhatják ezen termékeket.

pekaru00.jpg




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Gép- és anyagújdonságok
Környezetbarát mobiltöltés
Napjainkban egyre nagyobb figyelmet fordít mindenki a környezetvédelemre, így nem csoda, hogy lassan minden területen feltűnnek az energiatakarékos, környezetet óvó eszközök, technológiák.


Hírek
Új, környezetbarát csomagolást kapnak a tetőablakok
A VELUX Cégcsoport bejelentette, hogy a tetőablakok csomagolásának 90 százaléka mostantól műanyagmentes, egységes, papíralapú anyagból készül. Mostantól ezt használják az összes népszerű tetőablakhoz: ezzel évente mintegy 900 tonna műanyagot takarítanak majd meg.


Ötletek
5 pénztárcakímélő, környezettudatos szempont építkezésnél
Ma már szinte mindenki igyekszik figyelmet fordítani a környezet megóvására, különösen az olyan nagyobb beruházásoknál, mint az építkezés. De vajon minden szükséges aspektust végiggondoltunk?


Hírek
Szén-dioxid-semleges termékek a fenntartható jövő érdekében
A Hörmann 2023. január elsejétől a lakásépítéshez használt összes termékét CO2-semlegesen szállítja, beleértve a garázskapukat, meghajtásokat, ház- és szobaajtókat, valamint a tárolóhelyek rendszereit.
















Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság