Black Friday a barkácspiacon: hasznos tippek bevásárláshoz

Hírek

Black Friday a barkácspiacon: hasznos tippek bevásárláshoz

A Black Friday már nemcsak a hálaadást követő péntekre vonatkozik, hanem ennél jóval tágabb időszakra: érdemes november közepétől készülni, ha jó ajánlatokat akarunk kifogni. Idén a barkácspiac sem kivétel, hiszen óriási kedvezmények jönnek – íme néhány tipp, hogyan tudunk a lakásfelújításon, karácsonyi dekoráción vagy akár a szerszámok beszerzésén spórolni.

A Black Friday eredetileg az Egyesült Államokban a hálaadást követő péntek elnevezése, a karácsonyi bevásárlási szezon kezdete, amikor az üzletek rendkívüli kedvezményekkel kínálják termékeiket. A halloweeni tökfaragáshoz hasonlóan ez is meghonosodott Magyarországon, így a kereskedők nálunk is élesítik a fekete pénteket, és ha ügyesek vagyunk, olcsón beszerezhetünk néhány karácsonyi ajándékot. Idén a barkácspiacon is lesz akciós időszak, egyes termékekre akár 60 százalékos kedvezménnyel. A Praktiker szakértőjével tekintjük át, mire érdemes figyelnünk, hogyan foghatjuk ki a legjobb ajánlatokat.

1. Már nemcsak péntek

Az elnevezésből adódóan még mindig sokan péntekre készülnek, pedig a kereskedők többsége már nemcsak egy napra időzíti az akciókat. Ezért érdemes minden esetben alaposan tájékozódni, hogy az adott webáruház vagy áruház mikor tartja a kedvezményes időszakot. Könnyen meglepődhetünk ugyanis, ha az eredeti egynapos dátumhoz ragaszkodva kifogyott készleteket, esetleg már nem is működő akciós oldalt találunk. A barkácsáruháznál idén például már november 13-tól élesítik az év legjobb árait, amelyek november 26-ig elérhetőek.

2. Gondoljuk át előre, mit szeretnénk venni!

Sokan impulzív vásárlóként ugranak fejest a fekete péntekbe, de a tapasztalatok alapján a sokféle akciós termék bizony eltérítheti a figyelmünket. Így előfordulhat, hogy a sok kattintást vagy áruházi vásárlást követően a homlokunkra csapunk: csak a lényeget nem vettük meg. Ezért érdemes listát készíteni, esetleg előre online kutatást tartani az elérhető lehetőségekről. Sok online webáruház lehetővé teszi azt is, hogy bejelöljük a kedvenc termékeinket, így a kedvezményes időszakban már nem lesz más dolgunk, csak bejelentkezni és felhasználni a korábbi gyűjtésünket, meggyorsítva ezzel a keresést és vásárlást. A szakértő arra is ad tippeket, hogy miben érdemes gondolkodnunk: míg tavaly a lakberendezési és kerti eszközök, bútorok és szerszámok voltak a legkeresettebb termékek, idén a hideg- és melegburkolati, alternatív fűtési termékek mellett a kerti eszközök, szerszámok és gépek esetében kínálja a legnagyobb kedvezményeket a barkácsáruház. A várható keresletnövekedésre tekintettel nagyobb készlettel készülnek a lakberendezési és dekorációs termékek, bútorok esetében is.

blades-are-engaged-3673053_1280.jpg

3. Őrizzük meg számlát!

Alapos tervezés esetén is elragadhat bennünket a hév, és esetleg többet veszünk a vágyott termékből, vagy kiderül, nem is arra gondoltunk, amit végül a kosarunkba raktunk. Ezért különösen fontos, hogy őrizzük meg a vásárolt termék számláját, ugyanis a bontatlan, sértetlen terméket az átvételtől számított 60 napig visszavihetjük, ráadásul a blokk elengedhetetlen az esetleges jótállási igények érvényesítésében is.

+1 Ne hagyjuk az utolsó pillanatra!

Bár a legtöbb kereskedő nagy készlettel készül az akciós időszakra, előfordulhat, hogy lemaradunk a vágyott termékről. Ezért – a korábban említett listával felszerelkezve – érdemes időben belevágni a fekete péntekes vásárlásba, és minél előbb beszerezni, amit szeretnénk. Ha nem vagyunk résen, előfordulhat, hogy a kiszemelt termékből már csak korlátozottan lesz elérhető a kívánt szín vagy mennyiség.

Fotó: Pixabay




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
csináld magad
Fából készült dekoratív kerti tároló: így készült
Olvasónk, Bozó József szeretett volna egy kis faházat, tárolót a horgászeszközeinek, kint a kertben. Először rendelni akart egy kész tárolót, de mikor látta, hogy milyen anyagokból készülnek, rájött, hogy maga is meg tudja csinálni, talán még jobban is. A tervezés úgy indult, hogy csak egy kis tárolót épít, de a vége egy formás kis házikó lett.


csináld magad
Kuckó a magasban: egyedi szekrény a galériára
Derecskén él feleségével és két szép kisfiukkal Barta Zsolt Attila. A család igyekszik úgy kialakítani otthonát, hogy az melegséget, nyugalmat és egyediséget tükrözzön. A házban sok a faburkolat, az épület pedig galériás, és az ott található gyerekszobából a szülők igazi kuckót varázsoltak a fiúknak.


csináld magad
Kerti dekorációk színes mozaikokkal
Házszámhoz, madáritatóhoz vagy akár kinti asztal lapjához is használhatsz dekorációként színes mozaikokat. Nézzük, hogyan tudjuk feldobni kertünket egy kis kreativitással!


csináld magad
Fejlesztő játék a legkisebbeknek: barkácsolj trapézt!
Ez az egyszerű, mégis nagyszerű projekt tökéletes lesz azoknak, akik éppen kisbabát várnak. A trapéz különösen hasznos fejlesztő játék a néhány hónapos csecsemők számára. Tarts velünk és építsd meg a Bonami.hu dekoratőre által tervezett játékot gyorsan és olcsón!
















Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság