Szén-dioxid-semleges termékek a fenntartható jövő érdekében

Hírek

Szén-dioxid-semleges termékek a fenntartható jövő érdekében

A Hörmann 2023. január elsejétől a lakásépítéshez használt összes termékét CO2-semlegesen szállítja, beleértve a garázskapukat, meghajtásokat, ház- és szobaajtókat, valamint a tárolóhelyek rendszereit.

CO2-semleges építési elemek a lakásokhoz és kereskedelmi épületekhez

A Hörmann január elsejétől még egy lépéssel tovább megy, és magára vállalja a költségeket, hogy a klímavédelmi projektek támogatásával a lakossági építőipari termékeket, például garázskapukat, meghajtásokat, acélajtókat és -tokokat, házbejárati ajtókat- és beltéri ajtókat, valamint tárolóhelyrendszereket CO2-semlegesen alapkivitelben tudja leszállítani. A kereskedelmi építőiparban használt olyan termékek, mint az ipari kapuk, rakodástechnika, intézményi ajtók és forgalomkorlátozó rendszerek CO2-semleges alapon is kaphatók Németországban. Ezzel a cég az első és egyetlen építésielem-gyártó, amely CO2-semleges termékekkel látja el ügyfeleit, így lehetőséget ad arra, hogy az ügyfelek vásárlási döntésükkel hozzájáruljanak a CO2-semlegességhez.

A Hörmann már 2019 óta évente CO2-mérleget számol a csoport európai gazdasági térségben működő összes gyártóvállalata esetében. A teljes és pontos átfogó értékeléshez figyelembe kell venni a közvetlen és közvetett kibocsátást egyaránt az üvegházhatású gázokról szóló jegyzőkönyvvel alapján. „A vállalati, ill. az egyes termékeket érintő szénlábnyom kiszámítása önkéntes a számunkra, tehát nem törvényi kötelezettségből adódó feladat. Ám ennek köszönhetően pontosan tudni lehet, hogy hol történik a kibocsátás, hol lehet lépéseket tenni a kibocsátás a csökkentése érdekében, ideális esetben teljesen elkerülhető is lesz a kibocsátás”, magyarázza Sarah Osterholt, a Hörmann Csoport fenntarthatósági felelőse.

hormann.jpg

Kisebb és nagyobb lépések a CO2 csökkentése érdekében

A CO2-mérleg kiszámítása alapján a cég klímavédelmi stratégiájának középpontjában a kibocsátás csökkentése és elkerülése áll. Ez azt jelenti, hogy a Hörmann az összes európai gyártóüzemében a villamosenergia-szükséglet egészét valódi ökoáramból fedezi, ennek és számos más intézkedésnek köszönhetően évente több mint 75000 tonna CO2-t takarít meg. A fogyasztás csökkentése érdekében a gyártó többek között intelligens és tanúsítvánnyal rendelkező energiagazdálkodási rendszerre, újrahasznosított papír használatára és az újrahasznosítható anyagok újrahasznosítására, CO2-semleges postai szolgáltatásra, valamint a csomagolóanyagok megtakarítására és újrahasznosítására törekszik. A fennmaradó kibocsátást a vállalat a ClimatePartnerrel együttműködve a megújuló energiák, az erdővédelem és az erdőtelepítés területén megvalósuló, tanúsítvánnyal rendelkező klímavédelmi projektek támogatásával kompenzálja.

A családi vállalkozás bevonja beszállítóit a saját klímavédelmi programjába, és arra ösztönzi őket, hogy maguk is legyenek aktívak. Így aztán már sikerült is beszerezni a beszállítóktól az első CO2-semleges termékeket.

 




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Hírek
Egyre többen ismerik az ökocímkét
Jelentősen nőtt az Ökocímke (EU Ecolabel) ismertsége az elmúlt 5 évben a magyar fogyasztók körében, derül ki a Tudatos Vásárlók Egyesületének friss kutatási adataiból. Itthon 32% ismerik a minősítést, míg az Európai Uniós átlag 30% körül mozog. 


Ötletek
Hasznosítsuk újra az alumínium dobozokat
Az alumínium dobozok újrahasznosítása csak egyetlen apró, ám igen fontos lépés a környezettudatosság és az erőforrásokkal való takarékoskodás útján. Ha szülőként okosan cselekszünk, a gyerekeknek már teljesen természetes lesz.


Hírek
Már 80 SPAR üzletben leadható a használt sütőolaj és zsiradék
2022 végére a korábbinak mintegy duplájára nőtt a SPAR hálózatában telepített használt sütőolaj-gyűjtőpontok száma országszerte, így immár nyolcvan hiper-, és szupermarketnél lehet egyszerűen elhelyezni az egyébként környezetszennyező, ám korszerű technológiával újrahasznosítható anyagot.


Hírek
Lefagyó napelemes piac
Miközben a napelem üzletág egész Európában dübörög, és soha nem látott méretekben telepítik a háztartási, vállalati kis erőműveket, sok esetben energiatároló berendezésekkel egyebkötötten, addig Magyarországon mintha ez az iparág afféle tetszhalott állapotban lenne már hónapok óta.






Gép- és anyagújdonságok

Reflektorfényben az ECO termékek


Gép- és anyagújdonságok

Környezetbarát mobiltöltés


Gép- és anyagújdonságok

Tavaszi nagytakarítás a kertben






Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság