Új, környezetbarát csomagolást kapnak a tetőablakok

Hírek

Új, környezetbarát csomagolást kapnak a tetőablakok

A VELUX Cégcsoport bejelentette, hogy a tetőablakok csomagolásának 90 százaléka mostantól műanyagmentes, egységes, papíralapú anyagból készül. Mostantól ezt használják az összes népszerű tetőablakhoz: ezzel évente mintegy 900 tonna műanyagot takarítanak majd meg.

Évente 300 millió tonna műanyaghulladék keletkezik világszerte, és kutatások szerint az 1950 óta előállított műanyagok 60%-a hulladéklerakókba került vagy a természetben végezte. Az egyszer használatos műanyagok bizonyítottan negatív hatással vannak a biodiverzitásra és a természeti környezetre, ha rossz helyre kerülnek. Műanyag helyett ezért mostantól az ablakcsomagolások az Erdőgondnoksági Tanács (Forest Stewardship Council) FSC tanúsítványával ellátott kartonból fognak készülni.

Az expandált polisztirol (EPS) műanyag összetevők eltávolításával a VELUX ügyfelei időt takarítanak meg a csomagolási hulladékok különválasztásával és válogatásával, így a hulladéktermelés hatékonyabbá és olcsóbbá válik.

Ez az átalakítás 13%-kal csökkentette a cégcsoport karbonlábnyomát a tetőablakok csomagolása során, és kulcsfontosságú a vállalat fenntarthatósági stratégiájában megfogalmazott célok elérésében, miszerint 2030-ra a cégcsoport csomagolásai egyetlen anyagból, műanyag hozzáadása nélkül készülnek majd, és 100%-ban újrahasznosíthatóak lesznek.

785bbcaff9766e8aefa0f946193c565e.jpg

Ez egyben az első lépés a cégcsoport üzleti tevékenységének, valamint piacra kerülő termékeinek és megoldásainak a fenntarthatóságot előtérbe helyező, átfogó átalakításában.

"A csomagolás fontos eleme a termékeinknek, ezért a lehető legkörnyezetbarátabbnak kell lennie. Büszkék vagyunk arra, hogy jelentősen csökkentjük a tetőablakaink csomagolásához és megóvásához használt műanyag mennyiségét. Ez egy fontos lépés a “Green our packaging” fenntarthatósági célunk elérésében” – nyilatkozta Tina Mayn, a VELUX Cégcsoport vezető alelnöke.




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
csináld magad
Ajtók, ablakok cseréje, javítása egyszerűen
Megkopott vagy beszivárog mellette a hideg? Időnként a nyílászárókra is ráfér a felújítás vagy a csere, esetleg új szigetelésre is szükség lehet. Ne halogasd tovább te sem, kövesd olvasóink példáját!


csináld magad
Szúnyogháló felszerelése egyszerűen
Senki nem szereti, ha az apró szárnyas vámpírok ellepik a szobát. Ha te is így vagy ezzel, megmutatjuk, hogyan védheted meg ellenük otthonodat.


Szerszám-anyag
Nyílászárók légbevezetői
Mindenki ismeri azt a kellemetlen érzést, amikor a friss levegőről belépve egy helyiségbe szinte visszahőköl a rossz levegőtől. Ez a nem megfelelő szellőztetésnek és a tökéletesen záródó, korszerű nyílászáróknak köszönhető. Persze semmi baj ezekkel az úgynevezett légtömör nyílászárókkal, a probléma elsősorban az, hogy kevéssé ismertek a kis hőveszteséggel járó, szabályozott szellőztetés technikái.


csináld magad
Otthonfelújítás saját kezűleg: az ajtócserétől a burkolásig
Régóta halogatod az otthonfelújítást? Idén talán eljött az ideje annak, hogy belevágj. Vannak olyan projektek, amit akár te magad, szakember segítsége nélkül is megvalósíthatsz. Íme néhány közülük!
















Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság