Tűz és jég: termékinnováció télre szabva

Hírek

Tűz és jég: termékinnováció télre szabva

Egyikük meleget ad és segít még meghittebbé tenni környezetünket, míg másikuk a téli időjárási viszonyok közepette bizonyul megbízható társunknak.

Hesztia és Zima, a Bioenergia Farmunkon előállított  bioetanol termékcsaládunk két legfrissebb tagja ebben a szezonban debütált. Kandalló etanolunk a családi tűzhely védőistennőjéről kapta nevét, míg téli szélvédőmosónkat a zimankós (bár az orosz télnél enyhébb) idő ihlette.

Mindkét termék egy-egy újabb meghatározó fejezetét jelenti a kaposszekcsői Bioenergia Farmon működő fenntartható, körforgásos rendszerünknek.

bio1.jpg

OTTHONOD MELEGE, ZÖLD ENERGIÁBÓL

A Hesztia egy természetes lánggal égő, teljesen füstmentes, praktikus kiszerelésű bioetanol a modern látványkandallókhoz. Kizárólag hazai termesztésű nyersanyagokból előállított etanol felhasználásával készül. Praktikus kiszerelésének köszönhetően többszöri utántöltésre is alkalmas, teljesen kiürül a kandalló tartályából, így tisztítani sem szükséges.

JÓ KILÁTÁSOK EGY ZÖLDEBB JÖVŐBE

A ZIMA téli szélvédőmosó szintén kizárólag magyar előállítású és 100%-ban megújuló energia felhasználásával kerül előállításra. -20 Celsius fokig alkalmazható hígítás nélkül, kellemes citrusos illattal rendelkezik, és nem károsítja a gépjármű felületeit.

bio3.jpg

Cégcsoportunk filozófiája, melyet az elmúlt 25 évben építettünk fel, hogy termékeinket és gyártásunk alapanyagait is magunk termeljük meg. A saját termesztésű kukoricából alkoholt, abból pedig késztermék családot állítunk elő. A sokéves tapasztalatot és megszerzett tudást felhasználva folyamatos innovációra és kapacitás-bővítésre törekszünk. Bioenergia Farmunkon egy rendkívül komplex, körforgásos rendszert építettünk ki, ahol többek között hazánk egyetlen orchidea-kertészete, valamint a környékbeli lakosság energiaellátását közvetett módon biztosító biogáz üzem és napenergia park is megtalálható.

Az etanol gyárban előállított évi több millió liter alkohol felhasználásának számos lehetősége van, szerződött partnereink mellett helyben is feldolgozásra kerül a legyártott bioetanol.  Itt készül többek között a cégcsoport ZAZU névre hallgató fertőtlenítő termékcsaládja is, mely a közelmúltban az ország számos pontján ismertté vált, és hatékony segítségnek bizonyult a nehéz időszakokban is.

TRÓPUSI KLÍMA A TÉLI MÍNUSZOKBAN IS, SAJÁT HŐENERGIÁBÓL

A Bioenergia Farm egyik jelentős részét képező biogáz üzem több ponton kapcsolódik az orchidea üvegház működéséhez. Ezek közül legfontosabb a hulladékhő továbbítása a kertészet felé, mely télen-nyáron garantálja az üvegház fűtését. A rendszer alapja, hogy a motorok hűtéséhez használt melegvíz a föld alatt jut el a kertészetbe, így akár a téli mínuszokban is biztosított a trópusi klíma a virágok számára.

A tulajdonosok hosszú évekre visszanyúló szenvedélye mára egy nagyon összetett körforgásos rendszer leglátványosabb részét képezi. A hazai nevelésű pillangó orchidea, a több mint 60 színben pompázó Phalaenopsis választéka a 2017-es fennállás óta szerzett tapasztalatnak és komoly növényorvosi szakértelemnek köszönhetően folyamatosan bővül.

bio2.jpg

Cégcsoportunk nevében ezúton kívánunk minden kedves olvasónak meghitt és örömteli pillanatokban bővelkedő ünnepeket!

bio4.jpg

A termékpalettánkat érintő legfrissebb történésekről az alábbi oldalainkon adunk hírt:

(x)




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
csináld magad
Gabion a kertben: három ötletet mutatunk
Egyre népszerűbb a gabion: a kővel töltött dekoratív rácsos fémkosár támfalnak is mutatós lehet, de akár kerti bútorok, virágtartók is készülhetnek belőle. Ha már régóta gondolkodsz rajta, hogy kertedet ilyennel dobd fel, adunk hozzá egy kis inspirációt!


Kert-balkon
Természetes teregető készítése
A család régóta dédelgetett álmát valósította meg Fehér András. Évek óta problémát jelentett a teregetés, de nem akartak fémből készíteni ruhaszárítót.


Gép- és anyagújdonságok
Mire jó egy biológiai alkatrész-mosóasztal?
Egyre szélesebb körben terjednek a környezetkímélő alkatrész-mosóasztalok, amelyek biológiai úton bontják le a szennyeződéseket.


Ötletek
Kerti hadviselés profiknak
Vakond, darázs, szúnyog, nyest – akinek háza, kertje van, az előbb-utóbb találkozik velük. A ház körüli munkák állandó része a velük való hadakozás. Aki biztosra akar menni, annak érdemes a próbálkozások helyett rögtön a leghatékonyabb szerekkel felvérteznie magát a kártevők ellen.




Szerszám-anyag

Kerti hadviselés profiknak


Szerszám-anyag

Biobrikett










Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság