hirdetésKerti hadviselés profiknak

Szerszám-anyag

Kerti hadviselés profiknak

Vakond, darázs, szúnyog, nyest – akinek háza, kertje van, az előbb-utóbb találkozik velük. A ház körüli munkák állandó része a velük való hadakozás. Aki biztosra akar menni, annak érdemes a próbálkozások helyett rögtön a leghatékonyabb szerekkel felvérteznie magát a kártevők ellen.

Vakond

A vakond védett állat, így irtani nem lehet, csak riasztani. Bevethető ellene a Magyarországon újdonságnak számító Protect Natural Vakondriasztó golyó. Ez a vakond számára kellemetlen illatanyagot áraszt, ami arra ösztönzi az állatot, hogy elhagyja a területet. A megelőzésre is alkalmas golyókat érdemes szisztematikusan alkalmazni (2-3 darabot túrásonként), és a vakondok által előszeretettel látogatott terület közepétől kezdve körkörösen haladni annak határáig. Ha már nem tapasztalunk aktivitást, a visszatérést is megakadályozhatjuk: ássunk le egy méterenként 15 centiméter mélyre 1-2 golyót, és takarjuk vissza földdel a nyílásokat.

Nyest

Ma már városlakóvá váltak, így nemcsak a kerttulajdonosoknak gyűlik meg a baja a nyestekkel. Beköltöznek a padlásokra, a szellőzőrendszerekbe, bemásznak az autók motorterébe. Megbontják a tető szigetelését, kárt tesznek a falban futó vezetékekben, megrágcsálják az autók abroncsait, kábeleit, műanyag burkolatát. Ha nyomukra bukkanunk, akkor alkalmazzuk ellenük a Protect Natural nyestriasztó permetet. Ezzel a szerrel érdemes befújni rendszeresen az autónkat, annak motorterét, valamint azokat a helyeket (például a padláson), ahol megjelent vagy megjelenhet, hiszen a szagjelöléseit érdemes minden helyen felülírni.

Darázs

A kártevők vagy kellemetlen kerti állat társak elleni küzdelem többnyire nem jár veszéllyel, kivéve, ha darazsakkal hoz össze balsorsunk. Esetükben nem babra megy a játék, kellemetlen sérüléseket is szerezhetünk, ha nem vigyázunk. Érdemes a darázsfészek kezelését kora reggel vagy este végrehajtani, amikor a rovarok a fészkükben tartózkodnak, és mozgásuk lassú. Mindig viseljük zárt ruhát.

A Protect darázsirtó aeroszollal vagy a Protect Extra habaeroszollal biztonságos távolságból ki tudjuk irtani akár az egész fészket. Ez gyakran nem látható, zárt helyen van, és csak a pici bemeneti nyíláshoz férünk hozzá. Erre találták ki Protect Extra darázsirtó habaeroszollal együtt kapható csövet, amelyet a szórófejhez illesztve a bemeneti lyukon keresztül befújhatjuk a szert a fészekhez. Ha azonban a fészek a bemeneti nyílástól túl messze van, vagy az irtást veszélyesnek érezzük, akkor jobb, ha nem kockáztatunk, és hívjuk a profi irtókat, akik megfelelő védőöltözetben nagy nyomással irtóport juttatnak be a fészek terébe akár nagyobb távolságra is.

Szúnyog

Sokak számára kilátástalan a szúnyogok elleni harc, pedig sokszor saját magunk nyújtunk tenyésző helyet nekik. A szúnyoginvázió gócpontja lehet a kerti tó vagy bármilyen kerti vízgyűjtő is. A szúnyoglárvák fejlődését és a bábok kifejlett rovarrá átalakulását gátolja a Protect szúnyoglárva-irtó tabletta. Rendszeres alkalmazásukkal a szúnyogok utánpótlása a környezetünkben.

Ezekről és további szerekről, valamint a házi és házkörüli kártevők elleni védekezésről minden információ megtalálható a megfoglak.hu oldalon. Ezeket a riasztó- és irtószerek gazdaboltokban, barkácsáruházakban és hipermarketekben lehet a legbiztosabban megtalálni.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Szerszám-anyag
Lakásfestés egyedül
Számos élethelyzetben érezheted úgy, hogy egyedül kell megoldanod a hétköznapi problémákat, ha éppen nincs akire rábízd a tennivalókat. Itt az ideje, hogy fejben átállj, és élvezd az önállóság lehetőségét. 


Szerszám-anyag
Térnagyító átlós burkolás beltérben
A fürdőt, előszobát, konyhát érdemes masszív, strapabíró járólapokkal burkolni, mert víz- és időtállóak, no meg sokkal jobban bírják az igénybevételt, mint mondjuk a linóleum. Ha pedig átlósan rakjuk le őket, optikailag nagyíthatjuk is az ilyen helyiségekben szokásos kis alapterületet.


Szerszám-anyag
Láthatatlan radiátor
Új ház építésénél, a lakás fűtésének korszerűsítésnél sokféle fűtési megoldás közül választhatunk. Itt a szegélyfűtés egy új és energiatakarékos technológia.


Szerszám-anyag
A dryvit-rendszer fogásai
A polisztiroltáblákkal könnyű a szigetelés, akár új építésű, akár régi épület utólagos hőszigeteléséről van szó: ragasztás, rögzítés és vakolás. Persze van néhány kritikus kivitelezési fogás, amire érdemes odafigyelni. Most a dryvit-rendszer alkalmazását mutatjuk be.


Szerszám-anyag

A falszínek trendjei


Fizessen elő a magazinra

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.

ötletmozaik.hu © 2019

minden jog fenntartva
csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság