Kerti hadviselés profiknak

Szerszám-anyag

Kerti hadviselés profiknak

Vakond, darázs, szúnyog, nyest – akinek háza, kertje van, az előbb-utóbb találkozik velük. A ház körüli munkák állandó része a velük való hadakozás. Aki biztosra akar menni, annak érdemes a próbálkozások helyett rögtön a leghatékonyabb szerekkel felvérteznie magát a kártevők ellen.

Vakond

A vakond védett állat, így irtani nem lehet, csak riasztani. Bevethető ellene a Magyarországon újdonságnak számító Protect Natural Vakondriasztó golyó. Ez a vakond számára kellemetlen illatanyagot áraszt, ami arra ösztönzi az állatot, hogy elhagyja a területet. A megelőzésre is alkalmas golyókat érdemes szisztematikusan alkalmazni (2-3 darabot túrásonként), és a vakondok által előszeretettel látogatott terület közepétől kezdve körkörösen haladni annak határáig. Ha már nem tapasztalunk aktivitást, a visszatérést is megakadályozhatjuk: ássunk le egy méterenként 15 centiméter mélyre 1-2 golyót, és takarjuk vissza földdel a nyílásokat.

Nyest

Ma már városlakóvá váltak, így nemcsak a kerttulajdonosoknak gyűlik meg a baja a nyestekkel. Beköltöznek a padlásokra, a szellőzőrendszerekbe, bemásznak az autók motorterébe. Megbontják a tető szigetelését, kárt tesznek a falban futó vezetékekben, megrágcsálják az autók abroncsait, kábeleit, műanyag burkolatát. Ha nyomukra bukkanunk, akkor alkalmazzuk ellenük a Protect Natural nyestriasztó permetet. Ezzel a szerrel érdemes befújni rendszeresen az autónkat, annak motorterét, valamint azokat a helyeket (például a padláson), ahol megjelent vagy megjelenhet, hiszen a szagjelöléseit érdemes minden helyen felülírni.

Darázs

A kártevők vagy kellemetlen kerti állat társak elleni küzdelem többnyire nem jár veszéllyel, kivéve, ha darazsakkal hoz össze balsorsunk. Esetükben nem babra megy a játék, kellemetlen sérüléseket is szerezhetünk, ha nem vigyázunk. Érdemes a darázsfészek kezelését kora reggel vagy este végrehajtani, amikor a rovarok a fészkükben tartózkodnak, és mozgásuk lassú. Mindig viseljük zárt ruhát.

A Protect darázsirtó aeroszollal vagy a Protect Extra habaeroszollal biztonságos távolságból ki tudjuk irtani akár az egész fészket. Ez gyakran nem látható, zárt helyen van, és csak a pici bemeneti nyíláshoz férünk hozzá. Erre találták ki Protect Extra darázsirtó habaeroszollal együtt kapható csövet, amelyet a szórófejhez illesztve a bemeneti lyukon keresztül befújhatjuk a szert a fészekhez. Ha azonban a fészek a bemeneti nyílástól túl messze van, vagy az irtást veszélyesnek érezzük, akkor jobb, ha nem kockáztatunk, és hívjuk a profi irtókat, akik megfelelő védőöltözetben nagy nyomással irtóport juttatnak be a fészek terébe akár nagyobb távolságra is.

Szúnyog

Sokak számára kilátástalan a szúnyogok elleni harc, pedig sokszor saját magunk nyújtunk tenyésző helyet nekik. A szúnyoginvázió gócpontja lehet a kerti tó vagy bármilyen kerti vízgyűjtő is. A szúnyoglárvák fejlődését és a bábok kifejlett rovarrá átalakulását gátolja a Protect szúnyoglárva-irtó tabletta. Rendszeres alkalmazásukkal a szúnyogok utánpótlása a környezetünkben.

Ezekről és további szerekről, valamint a házi és házkörüli kártevők elleni védekezésről minden információ megtalálható a megfoglak.hu oldalon. Ezeket a riasztó- és irtószerek gazdaboltokban, barkácsáruházakban és hipermarketekben lehet a legbiztosabban megtalálni.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Szerszám-anyag
5 tipp, hogy sikeres legyen a lakáseladás
Van, hogy akkor is érdemes barkácsolnunk, ha nem magunk használjuk majd az elkészített dolgokat. Például eladásra szánt ingatlanunkat érdemes felújítanunk és átrendeznünk, hiszen minimális befektetéssel is nagy változást érhetünk el.


Szerszám-anyag
30+1 tipp festés-mázoláshoz
Idővel minden otthonban elkerülhetetlenné válik a festés. Itt van egy csomó hasznos tipp és tanács a tökéletes munkavégzéshez.


Szerszám-anyag
Torta alakú doboz szülinapra
Még érdekesebb a születésnapi ajándék kicsomagolása, ha a doboza is torta alakú.


Szerszám-anyag
Lakásfelújítás télen? Semmi sem lehetetlen
Téved, aki azt hiszi, hogy otthonunk felújításába csupán a tavasztól őszig tartó időszakban vághatunk bele. Ha belső átalakításra adnánk a fejünket, számos olyan feladat van, amit a tél időszakban is elvégezhetünk, ráadásul a fő építkezési szezonon kívül még jelentős árengedményekre is számíthatunk – mondják az újHÁZ Centrum szakértői, akik összegyűjtötték azokat a munkálatokat, amelyeket a hónapokban is elvégez(tet)hetünk.


Szerszám-anyag

Csiszolók szemléje


Szerszám-anyag

A legolcsóbb fénycsatorna


Szerszám-anyag

Takarékos fényforrások
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság