hirdetésMire jó egy biológiai alkatrész-mosóasztal?

Gép- és anyagújdonságok

Mire jó egy biológiai alkatrész-mosóasztal?

Egyre szélesebb körben terjednek a környezetkímélő alkatrész-mosóasztalok, amelyek biológiai úton bontják le a szennyeződéseket.

De mégis milyen esetekben lehet ezeket hatékonyan használni? Mit nyújtanak ezek az eszközök valójában? És mire nem jók?


Nos, a szokványos mosóasztalok oldószereket használnak, és alkalmazásuk során olyan gőzök keletkeznek, amelyek veszélyeztethetik az ember egészségét. Az eszközöket csak védőkesztyűben és légzésvédő maszkban szabad használni. Ezekkel szemben a biológiai alkatrésztisztító eszközök nyújtanak alternatívát. A MEWA Bio-Circle mosóasztal például olyan tisztítófolyadékot használ, amelyben mikroorganizmusok bontják le az olajokat és zsírokat. Ez óvja a vele dolgozók egészségét, kíméli a környezetet, és még az illata is kellemes.
De milyen mértékű ezeknek a „kímélő" folyadékoknak a tisztítóhatása? Elérhetjük velük ugyanazt az eredményt, mint egy vegyi oldószerrel? Elképzelhető, hogy bizonyos esetekben az egyik megoldás hatékonyabb, mint a másik? – Összehasonlító vizsgálataink kimutatták, hogy a MEWA Bio-Circle különösen jó munkát végez olajok és zsírok, valamint a ráégett kőolaj-származékok eltávolítása során – mondja Horváth László, a MEWA Textil-Service Magyarország Kft. ügyvezetője. Ezeknél az anyagoknál fejti ki teljes mértékben a hatását a vízszerű, pH-semleges, biológiai tisztítófolyadék. Ezen kívül remekül eltávolítja a szerves anyagokat, például az élelmiszeripari berendezésekben lerakódó cukrot is. A szokványos oldószereknek ilyen esetekben például esélyük sincsen.

Előnyök és hátrányok áttekintése
Kiemelkedően jó eredményeket érnek el a biológiai alkatrésztisztítók az alábbi szennyeződések eltávolítása esetében:
• olajok és zsírok
• sók
• forgács és por
• cukor
• ráégett kőolajszármazékok.

A biológiai alkatrésztisztítók kiemelkedően jól használhatók az alábbi anyagok tisztítása esetén:
• rozsdamentes acél
• acél
• alumínium
• színesfémek.


Nem alkalmazhatók viszont a biológiai alkatrésztisztítók lakkok, festékek, gyanták, szilikonok és a kártevőirtásra használt biocidok eltávolítására. Az ilyen típusú anyagoknak nem szabad belekerülniük a rendszerbe, mert károsíthatják a mikroorganizmusokat. Az ehhez a csoporthoz tartozó szennyeződések megszüntetésére a szokványos hidegtisztítókat ajánljuk. Aki viszont a MEWA Bio-Circle mellett teszi le a voksát, nagy terhet vesz le a válláról. A MEWA ugyanis teljes szolgáltatással együtt kínálja biológiai alkatrésztisztító berendezéseit: a bérbeadott mosóasztal mellé karbantartás és javítás is jár.


Biológiai alkatrésztisztítás MEWA Bio-Circle berendezéssel

További információk: mewa.hu

 

EZT IS Ajánljuk
Gép- és anyagújdonságok
210 csavar egy töltéssel
Utánozhatatlan teljesítményre képes a Bosch 14,4 és a 18 V-LI vezeték nélküli csavarozója. A GSR 14,4 a professzionális csavarozó egyetlen akkutöltéssel a legtöbb csavar behajtását teszi lehetővé.


Gép- és anyagújdonságok
A századik Diego Magyarországon
A balatonlellei bolt lehet a déli part és Somogy megye nagy részének ellátóközpontja.


Gép- és anyagújdonságok
Hordozható mosógép nyerte a dizájnversenyt
Apró, ruhafoltokat eltávolító mosógép lett az idén az Electrolux nemzetközi formatervező versenyének első helyezettje. A második helyen egy hűteni és melegíteni egyaránt képes öv végzett, a harmadik pedig egy turmixgép lett. A közönség a zsebmikrót díjazta a leginkább.


Gép- és anyagújdonságok
Fűrészlánc-élezési kisokos
A fűrészlánc élezése nem bonyolult, de néhány alapvető fogást el kell hozzá sajátítani.


Gép- és anyagújdonságok

Csomagolást váltott a Poli-Farbe Platinum


Gép- és anyagújdonságok

Napelemes erőművet épített a Terrán


Gép- és anyagújdonságok

Kalapács szemle


Gép- és anyagújdonságok

Csak a legtisztább színek maradhatnak


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság