Természetes teregető készítése

Kert-balkon

Természetes teregető készítése

A család régóta dédelgetett álmát valósította meg Fehér András. Évek óta problémát jelentett a teregetés, de nem akartak fémből készíteni ruhaszárítót.

Aztán úgy alakult, hogy egy akácfát és egy ringlófát ki kellett venni mert útban voltak – ekkor született meg a gondolat, hogy mindkét fa újjászülethet teregetőként. A kivágás után három hónapot pihentették mindkettőt, majd a kéreg eltávolítása következett. A két fatörzs rögzítésére beton alapba ágyaztak két oszloptartó vasalatot, amely a tervek szerint a rögzítés szerepét látta el.

Sajnos ezt később át kellett építeni, mivel a szerkezet nem volt elég stabil, így az egészet betonba ágyazták és masszívabb alapot készítettek hozzá, ezzel orvosolva a problémát. A fatörzsek hántolása és tisztítása után a csiszolás következett. A felületet Xyladecor impregnálóval alapozták, majd három réteg Oregoni fenyő vékonylazúrral alakították ki a végleges színt. A festés után a vasalatba történő rögzítés következett, figyelve a fatörzsek megfelelő elhelyezkedésére. Ezek után lehetett pontosan kimérni a szárítókötelet tartó keresztfa pontos helyét, amelyet több helyen kifúrtak a szárítókötélnek, majd átmenő csavarozással rögzítették a fatözseken.

Végül már csak a szárítókötél kihúzása maradt hátra, és már lehetett is használni a ruhaszárítót.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Otthon-bútor
Törölközőszárító
Keményfából és 15 mm átmérőjű fapálcából készítette ezt az utánzásra méltó módon minimalista, ám tökéletesen funkcionális törülközőszárítót Steigervald Róbert Veresegyházon.


Szerszám-anyag
Lélegző vagy páraáteresztő?
Gyakran használják mostanában a ?lélegző? jelzőt különböző építőipari termékek kapcsán. Hőszigetelőket, építőelemeket, vakolatokat, kültéri, beltéri festékeket, különböző burkolóanyagokat szoktak így minősíteni, amelyek alkalmazásával ?lélegző fal? építhető. De hogy mit is jelent ez valójában, azt kevesen értik.


Gép- és anyagújdonságok
Okos mosó-szárító rendszer
Az LG nagy kapacitású mosógépből, beépíthető minimosógépből és új szárítógépből álló rendszere még kényelmesebbé teszi a házimunka elvégzését.
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság