A legfontosabb tanács: mindig csak rendszerben!

Hírek

A legfontosabb tanács: mindig csak rendszerben!

Egy hőszigetelt családi ház igazi komfortot nyújt a lakók számára, hiszen nyáron egy hűs pihenőhely, télen pedig egy igazi meleg otthon lehet. Ez a jobb energiahatékonyságú állapot azonban nem csupán a mindennapokban érződik meg, hanem az ingatlan értékére is pozitív hatással van.

Persze hőszigetelt családi házban lakni nem csupán kellemesebb, hanem olcsóbb is. A befektetés rövid idő alatt megtérül, miközben mi is sokkal jobban érezzük magunkat.

haz.jpg

De mivel hőszigeteljünk?

A hőszigetelés egy komplex feladat, több termék rendszerben történő alkalmazásával kivitelezhető. Az elemeket így, rendszerben minősítik a gyártók, és teljesítményük is csak együtt garantálható. A későbbi, esetleges garanciális problémák elkerülése miatt kiemelten fontos, hogy rendszergazdától, teljes rendszert vásároljunk.

A homlokzati hőszigetelő rendszerekben kritikus szerepet tölt be a rendszerragasztó, mondhatni, hogy ezen áll vagy bukik a hőszigetelés minősége. A jó rendszerragasztó egyrészt rögzíti a különböző hőszigetelő lapokat, másrészt a ragasztást követően a falazaton rögzített hőszigetelő táblák felületén egy erősített, a vakolatok számára hordképes felületet biztosít. Tehát kétszer is felhasználásra kerül egy rendszeren belül. 

Jó megoldást nyújt a Mapetherm Ragasztótapasz, amelyet hőszigetelő lemezek ragasztására és simítására fejlesztettek ki. Különösen előnyös tulajdonsága, hogy műgyantatartalmának köszönhetően jól ellenáll a nedvességnek, és kiemelkedő a rugalmassága is.

hoszig_print.jpg

Az EPS lapok ragasztása szempontjából azért fontos a ragasztó rugalmassága, amit a Mapetherm Ragasztótapasz biztosít, mert a hőhatások (tágulás és zsugorodás) eredményeként akár egyetlen EPS lap is 2-3 milliméterrel változtathatja méretét, ami negatívan hat a felület élettartamára, a hőszigetelés tartósságára.

Ha most tervezi otthona színezését, de még nem tudja milyen vakolatot válasszon, a Mapaint színtervezőt bátran segítségül hívhatja!

Örömmel segítünk bármilyen szakmai kérdésben, a tökéletes megoldás megtalálásában, hogy a hőszigetelés problémamentesen, már elsőre véglegesen készüljön el! Kattintson szakmai tanácsadás oldalunkra >>>

Ha pedig árajánlatot szeretne kérni a Mapei-től hőszigetelő rendszerre, mindenféle elkötelezettség nélkül, keresse fel oldalunkat >>>

mapei.jpg

(x)




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Hírek
Megújult a kecskeméti gyermekpszichiátriai szakrendelő
A Poli-Farbe Kft. és a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház 2023. július 3-án ünnepélyes átadó keretében mutatta be a bócsai festékgyár 5 millió forintos adományából, a Kecskemétfilm Kft. figuráival igazi mesevilággá alakított Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai Szakambulancia és Gondozó épületének belső tereit. A szakellátás a szépítés ideje alatt is zavartalanul működött.


Szerszám-anyag
Lakásfelújítás télen? Semmi sem lehetetlen
Téved, aki azt hiszi, hogy otthonunk felújításába csupán a tavasztól őszig tartó időszakban vághatunk bele. Ha belső átalakításra adnánk a fejünket, számos olyan feladat van, amit a tél időszakban is elvégezhetünk, ráadásul a fő építkezési szezonon kívül még jelentős árengedményekre is számíthatunk – mondják az újHÁZ Centrum szakértői, akik összegyűjtötték azokat a munkálatokat, amelyeket a hónapokban is elvégez(tet)hetünk.


csináld magad
DIY megoldások tetőtérbe
Szeretnéd beépíteni a tetőteret? Vagy már megtörtént, de szükség lenne a felújítására? Cikkünkben most négy ötletet hoztunk, amit érdemes ellesni!


Ötletek
Pár négyzetméter is számít
Egy kicsi erkély is lehet kényelmes és hívogató, ahol elhelyezkedve úgy érezhetjük magunkat, mintha „miniszabira” mentünk volna. Vétek lenne tehát (kizárólag) tárolásra használni az értékes területet!






Szerszám-anyag

A dryvit-rendszer fogásai




Otthon-bútor

Szigetelés habszalaggal






Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság