Megújult a kecskeméti gyermekpszichiátriai szakrendelő

Hírek

Megújult a kecskeméti gyermekpszichiátriai szakrendelő

A Poli-Farbe Kft. és a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház 2023. július 3-án ünnepélyes átadó keretében mutatta be a bócsai festékgyár 5 millió forintos adományából, a Kecskemétfilm Kft. figuráival igazi mesevilággá alakított Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai Szakambulancia és Gondozó épületének belső tereit. A szakellátás a szépítés ideje alatt is zavartalanul működött.

A Poli-Farbe Kft. és a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház 2023. július 3-án közös sajtótájékoztató és ünnepélyes átadó keretében mutatta be a Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai Szakambulancia és Gondozó épületének színekkel és mesefigurákkal megújított belső tereit.

A kórház kecskeméti székhelyén belül a gyermekpszichiátria tavaly márciusban kapott különálló, új épületet, amely idén a Poli-Farbe Kft. 5 millió forintos adományából, és a Kecskemétfilm Kft. mesefiguráival igazi gyermekvilággá alakulhatott. A faldekorációs munkálatok összesen fél évet vettek igénybe a tervezéstől a teljes körű kivitelezésig. A kórházi részleg szakdolgozói, pszichiáterek és terapeuták a tervezőgrafikusokkal együtt alkották meg a ma már a rendelőintézet falain látható mesealakokat. A színválasztás sem véletlen, új, inspiráló Poli-Farbe Platinum színek kerültek a falakra, amelyek ugyanúgy az odalátogató gyermekek terápiás céljait segítenek előre mozdítani, mint a mesefigurák.

poli2.jpg

„A belső terek kialakításában és a gyönyörű dekoráció megvalósításában is aktívan részt vehettek az itt dolgozó munkatársak. Közös álmunk vált mostanra valósággá! Mindenkinek nagyon köszönjük, aki ebben segített! Ez a környezet, amiben ezentúl fogadni tudjuk a pácienseinket, barátságos, megnyugtató, bizalomkeltő, tényleg meseszép. Továbbá lehetőséget ad arra is, hogy egy nehezebben verbalizáló gyermekkel elindíthassuk a beszélgetést a mesefigurák segítségével, vagy akár egy nehezebben elmondható titkokra is fény derülhessen. A meséken keresztül ősi bölcsességek, egész életre szóló útravalók adhatók át” – fogalmazott Dr. Csenki Dorina gyermekpszichiáter szakorvos, aki azt is elmondta, mióta felkerültek a rajzok, történetek a falakra, észrevehetően nyugodtabban, csendesebben várakoznak a gyerekek, hiszen annyi intenzív képi élmény éri őket, hogy mire végigjárják a teret, már sorra is kerülnek. 

Boros Anikó és Zsoldos Csaba grafikusművészek nem először terveztek mesevilágot, hiszen nekik köszönhető a Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztály Csemetedoki Projekt keretében megvalósult terápiás díszítés is, amelyet Mikulás Ferenccel, a Kecskemétfilm Kft. ügyvezetőjével együttműködve álmodtak anno a vármegyei kórház falaira.

„A várakozás alatt kevesebb a mobiltelefon-használat is, mert a gyerekeket és a szülőket is kommunikációra ösztönzik a megjelenített történetek. A szülőkben felelevenedik a gyerekkoruk, így eleve nyitottabban, jobb kedvűen jönnek be a rendelésre. Azzal, hogy ők is visszakerülnek egy kicsit saját gyermeki világukba, nyitottabbá válnak gyermekük aktuális problémáival szemben is” – ismertette a színek és a dekoráció előnyeit a szakorvos.

Dr. Gondos Miklós, a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház intézményvezetője, főigazgatója elmondta, a kórház életében már az is hatalmas előrelépés volt, hogy megépült egy különálló épület a gyermekpszichiátriai szakrendelés számára. A Poli-Farbe Kft. támogatásának köszönhetően pedig az ország legszebb gyermekpszichiátriája lett a kecskeméti. – Ilyen körülmények között öröm dolgozni, és könnyebb a gyógyulás is. A Poli-Farbe nem először támogatta intézményünket, 2019-ben közel 5.000 m2 falfelület festéséhez elegendő festéket biztosított számunkra, illetve 1 millió forint adományt nyújtott egy lézergép megvásárlásához. Hálásan köszönjük, hogy mindig számíthatunk rájuk – fogalmazott a főigazgató.

A 2019-ben indult Poli-Farbe Kórház-felújítási Projekt keretében eddig 9 magyarországi kórház, 25 különböző osztálya tudott megújulni a kapott festékek és vizsgálati eszközök, felszerelések adományozása révén.

„A Covid-járvány következtében 2020-2021 folyamán, a lezárások miatt kénytelenek voltunk szüneteltetni felújító programunkat, de megtaláltuk a módját, hogy ekkor is hatékonyan segítsük a szektort, saját gyártású kéz- és felületfertőtlenítőszereket adományoztunk országszerte” – emlékezett vissza Szabó Antal, a Poli-Farbe tiszteletbeli elnöke.

poli1.jpg

A Program újraindításakor mindenképpen helyi/regionális segítségnyújtásban gondolkodott a vállalat. A világjárvány következményeként az is egyértelművé vált, hogy az egészségügyön belül a pszichiátria területe az eddigieknél nagyobb figyelmet és segítséget igényel, ugyanis megnövekedett azon beteg száma, akik valamilyen mentális problémával, szorongással kénytelenek szembenézni.

„A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórházzal kiváló a kapcsolatunk, többször segítettük már az intézményt az elmúlt években. Most is örömmel támogattuk a Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai Szakambulancia és Gondozó épületének igazi gyermekvilággá alakítását. Külön megtiszteltetés, hogy a Kecskemétfilm Kft.-vel együttműködésben álló grafikusok álmodták meg a dekorációt. Hiszem, hogy egy színekkel és mesefigurákkal díszített térben a gyógyulás is könnyebben és gyorsabban mehet végbe” – tette hozzá Szabó Antal, a bócsai festékgyár alapítója.

Fotók: Poli-Farbe Kft.




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
csináld magad
Készíts egyedi tálcát: akár egy régi képkeretből is lehet
Dobd fel az unalmas, régi tálcát, és lepd meg vendégeidet egy újragondolt darabbal. Szolgáld fel nekik ezen a kávét és a kekszet, imádni fogják.


Ötletek
Kérdések és válaszok a napelemről: ilyen tetőre telepíthető
A napelemrendszernek számos előnye van – ez talán senkinek nem újdonság. Mielőtt azonban belevágnánk a felújításba, nem árt tisztában lennünk azzal, milyen ingatlannal, illetve tetővel kell rendelkeznünk ahhoz, hogy a telepítés megtörténhessen. Ezeknek jártunk most utána az A1 Solar ügyvezetőjének, Kovács Istvánnak a segítségével.


Szerszám-anyag
Új fényben a parketta: padlóburkolat felújítása
A parketta az egyik legszebb padlóburkolat. Ha már kikopott és recseg, érdemes felújítanunk. Parkettacsiszoló gépet ne vegyünk, béreljünk inkább.


csináld magad
Otthonszépítés saját kezűleg: cső- és vezetéktakaró megoldások
Valljuk be, a falon futó csövek, összegabalyodó vezetékek nem nyújtanak túl szép látványt. Mivel rejthetnénk el őket? Íme négy kreatív megoldás!
















Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság