Szénmonoxid riasztók

Szerszám-anyag

Szénmonoxid riasztók

Nincs olyan fűtési szezon, amelyikben ne lenne áldozata a szén-monoxid vagy a gázszivárgásnak. A szakértők szerint az esetek többségében a karbantartás elmulasztása okozza ezeket a baleseteket. A leggondosabb háztartásokban is bekövetkezhet a baj, amely megelőzhető egy egyszerű kis érzékelővel; most ezt mutatjuk be.

A szén-monoxid okozta mérgezések baleseti statisztikája szerint az esetek mintegy 80-90 százalékát a karbantartás hiánya okozza. Vagyis ? minden figyelmeztetés ellenére ? a fűtési szezon előtti éves karbantartás elmarad, s a szennyeződések okozta dugulások, meghibásodások gyakran tragikus kimenetelű balesetekhez vezetnek. Szellőztetni, távozni Azokban a háztartásokban, amelyekben nem zárt égésterű fűtőberendezések ? konvektorok vagy zárt égésterű korszerű kazánok ? vannak, mindenképpen érdemes CO-érzékelőket, -riasztókat felszerelni. A legtöbb készülék önállóan vagy a teljes riasztórendszerbe kötve is működtethető. Általában az elektrokémiai érzékelővel felszerelt riasztók folyamatosan ?ellenőrzik? a szén-monoxid- koncentrációt a környezetben, és a veszélyes CO-szint elérése előtt hangjelzéssel figyelmeztetnek. Ilyenkor azonnal szellőztessünk, és hagyjuk el az épületet. Szakember segítségével állapítsuk meg a riasztás okát. Jobb esetben csak téves riasztás volt, de a sokat tesztelt készülékeknél ez ritkán fordul elő. A készülékek rendelkeznek saját tesztfunkcióval is, de létezik tesztgáz is, amellyel a szén-monoxid- riasztókat lehet ellenőrizni: ráfújva a készülékre ? ha az hibátlanul működik ? azonnal megszólalnak az egyre erősödő hangjelzések.hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Szerszám-anyag
Kiskonyha: gyakoroljuk a sütés-főzést!
Melyik gyerek ne szeretne segíteni anyának a konyhában, apának a bogrács mellett? (Vagy fordítva.)


Kert-balkon
Formatervezett napozóágy
Egy tikfából gyártott kész nyugágyba nemritkán beleszédül, aki meglátja az árát. Mi megtaláltuk Önöknek az ideális megoldást. Mégpedig ezzel a lucfenyőből, saját kezűleg készített remek nyugággyal, amelyet a tikfa színárnyalatainak megfelelő festékréteggel vontunk be.


Ötletek
Így válassz görögdinnyét
A görögdinnye az egyik legkedveltebb nyári csemege és érthető módon nagyon bosszankodunk, ha otthon, miután felvágtuk, kiderül, hogy még éretlen a belseje. Sajnos nem láthatunk bele és már nem is lékelik meg az eladók, mint régen, annyit azonban megtehetünk, hogy odafigyelünk az árulkodó külső jegyekre.


Kert-balkon
Tavaszváró tippek a Fiskars-tól
Ébreszd fel a kerted a téli álmából. Nem mindegy, hogy mit, mikor, mivel, hogyan végzünk. Íme, néhány praktikus tipp a Fiskars-tól, hogy a munka igazi szórakozás legyen.


Gép- és anyagújdonságok

Környezetbarát megoldás egy rétegben
Kert-balkon

Sziklát a lakásba
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság