hirdetésIII. Mapei Szigligeti Félmaraton

Ötletek

III. Mapei Szigligeti Félmaraton

Idén szeptember 15-én tartják Szigligeten a Mapei Szigligeti Félmaratont.

 

A Mapei Szigligeti Félmaraton mostanra a balatoni régió egyik legnagyobb félmaratoni távú versenyévé nőtte ki magát, felnőve „nagytestvéréhez”, a Knauf Tihanyi Félmaratonhoz. Nemcsak a verseny, hanem a helyszín is folyamatos fejlesztés alatt áll: újraaszfaltozták a futóútvonal egy jelentős szakaszát, megújult a versenyközpontnak helyet adó Szigligeti strand, amely egyébként immáron sokadik alkalommal nyerte el a maximális, öt csillagos Kék Hullám Zászló értékelést. A futók és a vendégek kényelmét tehát a Balaton partjának egyik legszínvonalasabb strandja biztosítja.

Indulók száma: 2300 fő, távok: 6 km, 9 km, 21 km (félmaraton) egyéni, páros, trió; teljes szintkülönbség: 211 m.

Mint Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezetője elmondta, a Mapei Kft. az általa kínált elsőre végleges építési megoldásokkal kötelezte el magát a fenntartható fejlődés mellett. A cég szemlélete szerint a fenntarthatóságnak része a sportos és egészséges ember is, ezért örömmel támogatják továbbra is a Mapei Szigligeti Félmaratont. A Mapei a verseny támogatását nem egyszerű marketingtevékenységnek tekinti,  szerinte kötelességük adni az embereknek annak érdekében, hogy azok a sportos és egészséges életmód követése által jól érezzék magukat.

A szervező csapat számára kiemelkedően fontos a társadalmi felelősségvállalás. Előző versenyeik során gyűjtöttek például a szigligeti petanque Európa-bajnok Moteiro Giovanának, de szerveztek már ruhagyűjtést a helyi iskolák hátrányos helyzetű gyerekeinek is. A szervezők az idei évben jótékony céllal összegyűlt összeg teljes egészét az S.O.S. Gyermekfalvak számára ajánlják fel. A verseny résztvevőinek köszönhetően a gyermekek rekordösszegű adományra számíthatnak: a nevezéssel egybekötött adományozás lehetőségével az eddigi nevezők 75,97%-a (!) élt.

Ez lesz a futniszép.hu csapatának eddigi első versenye, ahol a futáson kívül más sportok megismerésére is lehetőségük nyílik a résztvevőknek. Az idei évtől a futók és családtagjaik olyan más mozgásformák örömét is megismerhetik, mint a kettlebell, crossfit és saját testsúlyos edzések, ráadásul idén a futás előtti bemelegítés mellett a szervezők közös, futás utáni levezető, nyújtó jógaórával készülnek a versenyzők számára.

„Egyedül kevés vagyok ahhoz, hogy változtassak.” – mondta 7,6 milliárd ember

Az újdonságok mellett viszont van, ami soha nem változik: a fenntarthatóság jegyében a szervezők idén is megtesznek mindent, hogy a lehető legkisebb ökológiai lábnyomot hagyják maguk után. Az egész éven át tartó tudatos életvitel mellett ezen a napon még jobban kihangsúlyozzák ezen szemléletmód fontosságát. A versenyt elektromos autó vezeti fel, a rajt-, és befutócsomagok újrahasznosított papírból készülnek, a versenyen szelektív hulladékgyűjtés biztosított, a szervezők minden ezredik induló után elültetnek egy fát.

Keczán Pál főszervező beszámolt a futniszép.hu csapata által szervezett rendezvények eddigi legnagyobb elismeréséről is; a Dr. Szabó Tünde által vezetett Sportért Felelős Államtitkárság 2018-tól kiemelt támogatója lett a Knauf Tihanyi Félmaratonnak, az újHÁZ Centrum Napfelkelte Félmaratonnak és a Mapei Szigligeti Félmaratonnak.

A Saucony, a világ legrégebbi futómárkája idén jött ki az új „White Noise” kollekciójával, aminek egyes termékeit Kalovits Gábor, a Saucony magyarországi vezetője be is mutatta a versenyt beharangozó sajtótájékoztatón. Az új kollekcióba tartozó professzionális sportcipők egyben utcai viseletre is alkalmasak. A tervezés során a Saucony az egész test anatómiai tulajdonságait figyelembe veszi, így kiemelkedően jó minőségű cipőket készítenek. Kalovits Gábor szerint azért elkötelezettek a Szigligeti félmaraton, és a futniszép.hu csapatának más versenyei mellett, mert azok mindig különlegesen jó hangulatban telnek és pozitív élményeket adnak a futóknak.

Egyébként aki a Szigligeti Félmaraton „Nyerj Garda-tó vagy futniszép.hu nevezést a POLAR támogatásával” eseményére illetve saját Facebook és Instagram oldalára a megfelelő hashtagekkel feltölt egy sportos fényképet nyaralása alatt, az megnyerheti az egy darab III. Mapei Szigligeti Félmaraton, egy darab V. Knauf Tihanyi Félmaraton nevezést, vagy akár a nyereményjáték fődíját, a több, mint százezer forint értékű, a Polar szervezésével megvalósuló, az olaszországi Garda-tó mellett, 2018 novemberében tartandó félmaratonra szóló nevezést.

További információk: //futniszep.hu/szigligeti-felmaraton

EZT IS Ajánljuk
Gép- és anyagújdonságok
Szürke a magyarok ízlése – már ha fugáról van szó
Az örök klasszikus bézs és az univerzális szürke a magyarok kedvenc színei, ha fugáról van szó.


Gép- és anyagújdonságok
Újítsa fel otthonát milliós károk nélkül
  Úgy döntött, hogy felújítja otthonát? Ne bízza kontárokra. Az első lépések, hogy keressen egy szakembert, megveszi a járólapokat, majd ehhez a segédanyagokat, melyet a szakember javasol, aztán amikor elkészül, élvezi gyönyörűen felújított otthona szépségét és kényelmét. Kerülje el a ráfizetést.


Gép- és anyagújdonságok
Egyharmadával nőtt a Mapei forgalma
31%-al növekedett a Mapei Kft. belföldi forgalma a harmadik negyedévben az egy évvel korábbihoz képest. Az erősödést az építőipar dinamizmusa táplálta.


Ötletek
Mesterek Mestere díj
Új díjat alapított a Mapei. A Mesterek Mestere elnevezésű kitüntetés célja elismerni a kiemelkedő színvonalú munkát nyújtó építőipari szakemberek tevékenységét. Várják a nevezéseket.


Gép- és anyagújdonságok

A Mapei kapta a hónap beruházója díjat


Gép- és anyagújdonságok

Kopásálló, dekoratív és egyedi


Gép- és anyagújdonságok

Hihetetlen mértékű energia-megtakarítás
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság