hirdetésNosztalgikus csendélet

Otthon-bútor

Nosztalgikus csendélet

Régiből újat, újból antikoltat alkothatunk különböző anyagok felhasználásával, többféle technika alkalmazásával. Némi munkával meglepően érdekessé alakíthatjuk bútorainkat, kiegészítőinket, környezetünket.

Édesanyjától örökölte a kreatív kézműveskedés szeretetét a fóti Gálné Varga Gabriella. Előbb szükségszerűségből, később már szenvedélyből újított fel, tett használhatóvá régi bútorokat, tárgyakat, és alkotott hozzájuk illő díszeket.

Ezen a szekrénykén először sorban lecsiszolta a több rétegnyi régi festéket, majd miután ezzel megvolt, szembesült azzal, hogy legalul a politúr igen-igen sérült! Így azt is eltávolította hőlégfúvóval, majd lealapozta a felületet. Hogy a visszacsiszolás után antik barna külleme legyen, egy réteg barna festéket kapott, amit két réteg fehér festék követett. Száradás után utóbbiakat kissé visszacsiszolta, hogy kopottas legyen a felület, és antikoló pasztával még ki is emelte az ódon mivoltot. Az ajtólapok betétjét ugyanazzal a technikával készítette, mint a szabóbaba testét.

A szabóbaba (vagy kirakati próbababa) új ruhájához a fa részeket csiszolta, festette, koptatta, antikolta. A régi borítást eltávolította róla, majd megsárgult újságpapírból dekupázsolt (ragasztott) rá újat, amire kávéval öregített papírral további mintákat is készített. Stencilsablon és fehér akrilfesték segítségével mintákat is festett rá, a nyakára és az aljára pedig horgolt csipkeszegélyt erősített ragasztópisztollyal. A csipkék közepét üveglencsés kabosonnal díszítette.

A katonai lőszeres ládika, a tejeskanna, a tölcsér és a lámpa lába is ilyen módon készült. A lámpabura csak egy kis tisztításon esett át, majd ragasztópisztollyal felvitt csipkedekorációt kapott.

A kis szivecske-függődíszt és a mókusokat szabásminta segítségével készítette, amelyeket maga rajzolt és szabott ki. Varrógépet és kézi öltéseket használva elkészítette, majd tömővattával kitömte és csipkedíszítéssel látta el őket.

EZT IS Ajánljuk
Otthon-bútor
Rögzítést egyszerűsítő megoldások
Minden háztartásban előfordul, hogy kilazul a dűbel furata, vagy más rögzítési problémák adódnak, például hogy miként és mivel tegyük fel a házszámot a hőszigetelt homlokzati falra, vagy hogyan rögzítsük a tükörlapot.


Otthon-bútor
Lépcső készítése saját kezűleg
Aki nagyon akarja, annak egy tetőtéri lépcső elkészítése sem megoldhatatlan feladat. Íme egy konkrét példa, hogyan zajlik ez.


Otthon-bútor
Antikolt és dekupázzsal díszített doboz
Gyorsan elkészíthető, mégis szép és kedves ajándékon gondolkodunk? Ez a teafiltertartó díszdoboz jó megoldás. A dobozt is készíthetjük magunk, de meg is vehetjük, akkor az antikolás és a dekupázs következtében válik teljesen egyedivé és személyre szabottá.


Otthon-bútor
Utólagos hangszigetelés
Szigetelje lakása hangszigetelését laminált tapétával. Olyan lakásokban, ahol az áthallás komoly gond, de a védekezésre kevés hely van, ott mindent megold a Halltex panel. Minden Halltex tapétázott panel 12 milliméter vastag, és önállóan alkalmazható.
Otthon-bútor

Trükkös tükrök


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság