hirdetésNosztalgikus csendélet

Otthon-bútor

Nosztalgikus csendélet

Régiből újat, újból antikoltat alkothatunk különböző anyagok felhasználásával, többféle technika alkalmazásával. Némi munkával meglepően érdekessé alakíthatjuk bútorainkat, kiegészítőinket, környezetünket.

Édesanyjától örökölte a kreatív kézműveskedés szeretetét a fóti Gálné Varga Gabriella. Előbb szükségszerűségből, később már szenvedélyből újított fel, tett használhatóvá régi bútorokat, tárgyakat, és alkotott hozzájuk illő díszeket.

Ezen a szekrénykén először sorban lecsiszolta a több rétegnyi régi festéket, majd miután ezzel megvolt, szembesült azzal, hogy legalul a politúr igen-igen sérült! Így azt is eltávolította hőlégfúvóval, majd lealapozta a felületet. Hogy a visszacsiszolás után antik barna külleme legyen, egy réteg barna festéket kapott, amit két réteg fehér festék követett. Száradás után utóbbiakat kissé visszacsiszolta, hogy kopottas legyen a felület, és antikoló pasztával még ki is emelte az ódon mivoltot. Az ajtólapok betétjét ugyanazzal a technikával készítette, mint a szabóbaba testét.

A szabóbaba (vagy kirakati próbababa) új ruhájához a fa részeket csiszolta, festette, koptatta, antikolta. A régi borítást eltávolította róla, majd megsárgult újságpapírból dekupázsolt (ragasztott) rá újat, amire kávéval öregített papírral további mintákat is készített. Stencilsablon és fehér akrilfesték segítségével mintákat is festett rá, a nyakára és az aljára pedig horgolt csipkeszegélyt erősített ragasztópisztollyal. A csipkék közepét üveglencsés kabosonnal díszítette.

A katonai lőszeres ládika, a tejeskanna, a tölcsér és a lámpa lába is ilyen módon készült. A lámpabura csak egy kis tisztításon esett át, majd ragasztópisztollyal felvitt csipkedekorációt kapott.

A kis szivecske-függődíszt és a mókusokat szabásminta segítségével készítette, amelyeket maga rajzolt és szabott ki. Varrógépet és kézi öltéseket használva elkészítette, majd tömővattával kitömte és csipkedíszítéssel látta el őket.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Otthon-bútor
Kisasztal készítése autógumiból
A használt autógumit nem feltétlenül kell kidobni vagy újrafutóztatni – eredetibb módon is újrahasznosíthatjuk.


Otthon-bútor
MAPEI: Gyorspadló a garázsba, műhelybe
Gyorskötésű önterülő aljzatkiegyenlítő és az öntött padló minden előnyös tulajdonságát egyesíti az ipari padlók készítésére kifejlesztett Mapei Ultratop anyaga, amellyel néhány óra alatt elkészíthető a garázs, pince, tároló, mosókonyha vagy a műhely színes, kopásálló és tartós aljzata.


Otthon-bútor
Csempézés saját kezűleg
Csempézésre mindig szükség lesz, így most megmutatjuk, hogyan tehetjük otthonunkat egy csapásra szebbé, komfortosabbá. Tudniillik a csempe az egyik legtartósabb fedőanyag. A könnyen tisztántartható burkolatot magunk is gond nélkül felrakhatjuk.


Otthon-bútor
Teremtsen otthont velünk!
Elegancia, kényelem, megbízhatóság, innováció, minőségi termékek, jó árak egy helyen. Ezt ígéri a 17. HAJDÚÉP és ENERGOexpo Szakkiállítás 2019. április 12-14 között. A helyszín változatlanul a Főnix Csarnok, ahol közel 60 kiállító várja az otthonuk megteremtésén, átalakításán munkálkodó kis-és nagycsaládosokat.


Otthon-bútor

Törölközőszárító
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

hirdetés
ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság