hirdetésAz ablakpárna szép!

Otthon-bútor

Az ablakpárna szép!

A régi építésű lakásokban a dupla gerébtokos ablakok – bár gyönyörűek – néha sok hideget engednek be, mert megvetemedtek. A megoldás azonban igen egyszerű, már nagyanyáink ismerték!

A problémára a résszigetelés nem mindig elegendő. Viszont – mivel a szél legtöbbször alul süvít be, még segíthet a jó öreg ablakpárna.

A hasáb alakúak nem biztos, hogy jól illeszkednek a felülethez, ezért előfordulhat, hogy mellettük is beszökik a hideg, megszökik a meleg.

 

ablakpárna

Ha azonban a díszpárnák alapanyagául szolgáló szivacstörmelékkel, vagy az ún. babzsák fotelekhez használt polisztirol (hungarocell) gyönggyel töltünk meg egy puha, rugalmas anyagot, akkor azt teljesen formára nyomkodhatjuk.

 

Az ablakpárnának nem muszáj „karótnyeltnek” lennie: alkothatunk vidám kinézetűeket is.

 

A hőszigetelő ablakpárna anyagával, fazonjával pedig alkalmazkodhatunk a szoba stílusához, így az nem egy kényszerűen alkalmazott tárgy lesz csupán, hanem a berendezés szerves része – még a macskák is élvezni fogják.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Gép- és anyagújdonságok
Ablakfólia
Napfény, hőség s a már unalomig ismételgetett káros napsugarak ellen sokféleképpen védekezhetünk, így például az egyre népszerűbb ablakra ragasztható fóliákkal. Nemcsak a családi ház ablakain ? főleg a tetőtérben ? nyújt jó szolgálatot, de autók üvegein is. Egyes fóliák díszítenek, s védelmet is nyújtanak.


Ötletek
Napos-virágos ajtó
A majdani közös konyhába készítette Horváth Tamás Földeákon ezt a szeretetet és az otthonosságot sugárzó ajtókeretdíszt (párja, Csányi Júlia annyiban segített a tervezésben, hogy a népies irányzat alkalmazását javasolta).


Otthon-bútor
Ablakpárkány s.k.
Egyre többen jutunk el napjainkban a nyílászárócseréhez. Ablakaink korszerűsítése azonban nem csupán ablakcserét jelent. Általában új párkányt is kell készítenünk. Örömmel felszerelik nekünk borsos áron, de miért fizetnénk érte, ha meg is csinálhatjuk.


Otthon-bútor
Ablakpárkány s. k. - készítsük fából!
Ablakaink korszerűsítése nem csupán ablakcserét jelent: sok esetben új párkányt is kell készítenünk. Példánkban meghagyták az ablak klasszikus fa keretét, és abba helyezték be az új, műanyag nyílászárót, így nem volt szükség falbontásra. A párkány viszont s. k. készült.


Szerszám-anyag

Ablakkörkép


Gép- és anyagújdonságok

A szürke az új fehér


Kert-balkon

Kőablak a falon


Otthon-bútor

Szigetelés habszalaggal


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2019

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság