Extrém dízájn lámpák

Gép- és anyagújdonságok

Extrém dízájn lámpák

Otthonunk egyik legfontosabb kiegészítői a lámpatestek, amelyek különlegessé és impozánssá tehetik otthonunkat. Fontos, hogy milyen lámpánk van a szobánkban, mert el is ronthatja az összképet és fel is dobhatja. Nézzünk, néhány extrém fényforrás megoldást.
Amikor a rockzene összeolvad a fénnyel
A lámpatervezés nagymestere, Ingo Maurer nemrég jelentette meg legújabb világítótest családját, melynek három tagja Alizz F. Cooper, Alizz T. Cooper és Alizz C. Cooper. Nem nehéz kitalálni, hogy a három termék nevét Alice Cooper rockénekesről kapta. A dízájnál sokkal érdekesebb az anyaghasználat, a három termék külső bevonata ugyanis hagyományos kerti locsolóslagból készült. Az Alizz F. Cooper az álló, az Alizz T. Cooper az asztali, az Alizz C. Cooper pedig a mennyezeti változatot takarja. A termékek halogén fényforrással kaphatók.
Izgalmas világítótest a Serien-től
Az olasz gyártó nemrég mutatta be az elmúlt idők legeredetibb világítástechnikai termékét. Floyd Paxton, a Zoom tervezője a tényből indult ki a tervek elkészítésnél, hogy igen ritkán találkozni a piacon olyan termékekkel, melyek méretét változtatni lehet. A Zoom egy olyan függesztett világítótest, melynek méretét az X-alakban, a fregolik működési elvén egymáshoz csatolt elemek segítségével tudjuk változtatni. Két méretben jelentették meg, a kisebb verzió átmérője 20 centiméter és 1,3 méter között, míg a nagyobb (Zoom XL) 40 centiméter és 2,6 méter között változtatható. A Zoom most tovább szépült, a Serien ugyanis igen egyedi kiegészítőt jelentetett meg, amely még tovább emeli a termék fényét. Húsz kristályláncot, ha úgy tetszik, ?fülbevalót? tervezett a Zoom-hoz. A fény a kristály kiegészítőkön megtörik, és izgalmas játékot mutat be, elegáns és ünnepélyes hangulatot teremtve.
Trópusi fények
Giulio Iacchetti vadonatúj alkotásai a design és a művészet közti határvonal elmosódásáról tesznek tanúbizonyságot. A termékcsalád egyik darabjával már a be light! bemutatótermében is találkozhatunk. Kétségkívül az elmúlt idők egyik legnagyobb formabeli újításával lepte meg a Foscarini világítástechnika világát. A tavalyi év végén bemutatott Tropico termékcsaládot a design olasz nagymestere, Giulio Iacchetti tervezte meg a Foscarini számára. A különböző formavilágú világítótestek felépítésében közös, hogy a szerkezet központi elemét egy henger szolgál, melynek belsejében a fényforrás található. A henger nem csak fehérben, hanem lila és narancsságra színbe is elérhető. Magát a testet fémszerkezet veszi körül, ezekre kerül a műanyag elemekből összeálló látványos külső. A Tropico termékcsalád egyik tagjával, a harangot formáló Bell-lel már nem csak a katalógusokban, hanem a be light! bemutatótermében is találkozhatunk. A sárga színű központi hengerének köszönhetően kellemes, meleg tónusú világítást biztosít a téli napokra.
Forgatható LED
A brit tervező Michael Young a svéd Wästberg világítástechnikai gyártó számára tervezte ezt a világítótest érdekességet, hogy a test két ponton is elforgatható 360 fokkal, amely a felmerülő fényigények mellett azért is fontos, mert segítségével izgalmas formákat hozhatunk ki a Young w094t-ből. A kissé kacifántos nevet viselő asztali lámpát két színben, ezüstös feketében és aranyban jelentetik meg.

Bővebben: www.belight.huhirdetés

EZT IS Ajánljuk
Ötletek
Étkezősarok készítése s. k.
Komplett étkezősarkot épített Deák Ferenc édesanyja ócsai konyhájába.


Ötletek
Griffes lámpa
Lánya szobájába szeretett volna hangulatvilágítást Kurucz Bálint Veszprémben.


Ötletek
Hangulatlámpák lufiból és fonalból
Gyönyörű és egyszerű lámpákat készíthetünk Tanai Gyöngyi (Budapest) leírását követve.


Ötletek
Zöldtető egyszerűen
Így lesz életteli a hullámpala – a kertjében található házikó tetejére készített zöldtetőt Világi Zsuzsa Szigethalmon: a hullámpala mélyedéseibe s. k. készített „hurkákat” rögzített ragasztással.
Otthon-bútor

Ünnepi kivilágítás


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság