Pergola kihúzható árnyékolóval

Ötletek

Pergola kihúzható árnyékolóval

Közösen készítette ezt a tökéletes lugast Vida Emese és férje Budapesten.

A pergola vázszerkezete a férj műve, a drapériát Emese tervezte és varrta hozzá.

 

Emesét és férjét a szükség és a forróság motiválta, valamint a kíváncsiság, hogy meg tudják-e valósítani tervüket.

 

A munka az összes előkészítő művelettel – tervezés, beszerzés, méretre vágás, festés, oszloptartó papucsok lebetonozása, a bowden kifeszítése, az árnyékoló leszabása és megvarrása mindösszesen körülbelül 2 hónapig tartott.

 

Az árnyékoló harmonikaszerűen ki- és behúzható, a merevítőrudak közti távolságot reluxazsinór tartja. A rudak meszelőnyélből készültek, kétoldalt betekert szemescsavarok segítségével csúsznak a két bowdenen.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Kert-balkon
Pad és pergola egyszerűen
Ezúttal olyan hangulatos kerti padot mutatunk be, amely bármely kert díszére válik. Egy jó könyvvel a kezünkben órákig elheverészhetünk benne. Az ülőke fölötti ívelt virágtartó pergola azt az érzést kölcsönzi, hogy lugasban tanyázunk. És egyáltalán nem nehéz elkészíteni...


Kert-balkon
Tökéletes terasz
A mindennapokat szinte mindenki a munkahelyén, zárt térben tölti, így vágyik a friss levegőre, és ha lehet, a kertben foglal helyet. Az ottartózkodást némi ötleteléssel és munkával kényelmesebbé tehetjük.


Kert-balkon
Pergola és kerti asztal
Egy kerti parti akkor tökéletes, ha akad hozzá egy árnyas kiülő, ahol kényelmesen lehet enni-inni, beszélgetni. Lássuk, hogyan készült ez a 3,5×4 méteres pergola és alá a 80×200 centiméteres asztal és három pad.


Kert-balkon
Lugas az erkélyen
Íme egy hely, ahol mindenki szívesen megpihen: erre az egyszerűen elkészíthető padot keretező polcra teheted gyógy- és fűszernövényeinket vagy a különböző színű, illatozó rózsákkal teli virágtartókat.


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság