Lugas az erkélyen

Kert-balkon

Lugas az erkélyen

Íme egy hely, ahol mindenki szívesen megpihen: erre az egyszerűen elkészíthető padot keretező polcra teheted gyógy- és fűszernövényeinket vagy a különböző színű, illatozó rózsákkal teli virágtartókat.

Anyagszükséglet

40×40 mm-es fenyőlécből, 20 db 4×4×48 cm-es oldalléc, 18 db 4×4×98 cm-es hát- és ülőléc, 4 db 4×4×180 cm-es oszlopláb, 60 db 4×50 mm-es facsavar, faragasztó, fapác vagy vizesbázisú fafesték

Szerszámszükséglet

Dremel DSM20 kompakt fűrész + karbid vágókorong, Dremel 8100 + fúrószár, 120-as csiszolóvászon

Lépésről lépésre

Először vágd méretre a fából készült léceket a DSM20 készülékre szerelt karbid vágókoronggal. Ezután smirglivel távolítsd el a laza szálakat és a vágás menti éleket.

Állítsd össze a fotó alapján a polcot a helyszínen, ellenőrizve a darabokat. Jelöld meg a csavarok helyét ceruzával pontosan a léceken és fúrd elő a lyukakat.

Kezdheted a csavarozást a vágott széleknél, ahol az egyik stafli vége találkozik a másikkal, használj faragasztót is. Így stabilabb és tartósabb lesz a szerkezet.

Miután az alapkeret készen áll, kezdődhetnek az utolsó simítások. Hogy ellenállóbb legyen az időjárásnak és jobban tetsszen, fesd vagy lakkozd le.

A kaspóknak erős drótból hajlítsunk tartókampókat.

Végül díszítsd fel a kaspókkal, cserepes virágokkal és növényekkel, kedves egynyári virágokkal.

Közreműködött a Robert Bosch Kft. Dremel üzletága
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Kert-balkon
Kerti dekorációból gyerekjáték
Kerti dekorációt akart készíteni Vörös Józsefné Őrbottyánban, azért alkotta meg ezt a két sziklára épült mediterrán falu-modellt, amelyet libegő köt össze (a falvak lakói és a turisták ezzel közlekednek) – de a dekorációból játék lett, mert a gyerekek azonnal lecsaptak rá.


Gép- és anyagújdonságok
Vajon létezik ideális fűnyírógép?
A fűnyíróválasztás aranyszabályai.


Gép- és anyagújdonságok
Utak és tévutak a tökéletes kerthez
Senki nem fog úgy hozzá egy ház építéséhez, hogy felhúz egy falat, mondván, ha nem jó ott, majd lebontjuk. A kertrendezést is az alapoknál kell kezdeni. Kevés, ha szép virágokat, vagy stílusos kerti bútort választunk.


csináld magad
Megkopott a korlát? Így fesd át
Elérkezett az ideje annak, hogy végre kint ücsörögjünk a teraszon, erkélyen. Az összképen azonban sokat ronthat a kopott kerítés, korlát lepattogzott felülete. Cikkünkben most eláruljuk, hogyan érdemes ezeket átfesteni, hogy környezetünket még otthonosabbá és szebbé tegyük.


Gép- és anyagújdonságok

Az akkus kerti gépek tárolásának titkai


Kert-balkon

Egyedi homlokzat


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság