hirdetésLugas az erkélyen

Kert-balkon

Lugas az erkélyen

Íme egy hely, ahol mindenki szívesen megpihen: erre az egyszerűen elkészíthető padot keretező polcra teheted gyógy- és fűszernövényeinket vagy a különböző színű, illatozó rózsákkal teli virágtartókat.

Anyagszükséglet

40×40 mm-es fenyőlécből, 20 db 4×4×48 cm-es oldalléc, 18 db 4×4×98 cm-es hát- és ülőléc, 4 db 4×4×180 cm-es oszlopláb, 60 db 4×50 mm-es facsavar, faragasztó, fapác vagy vizesbázisú fafesték

Szerszámszükséglet

Dremel DSM20 kompakt fűrész + karbid vágókorong, Dremel 8100 + fúrószár, 120-as csiszolóvászon

Lépésről lépésre

Először vágd méretre a fából készült léceket a DSM20 készülékre szerelt karbid vágókoronggal. Ezután smirglivel távolítsd el a laza szálakat és a vágás menti éleket.

Állítsd össze a fotó alapján a polcot a helyszínen, ellenőrizve a darabokat. Jelöld meg a csavarok helyét ceruzával pontosan a léceken és fúrd elő a lyukakat.

Kezdheted a csavarozást a vágott széleknél, ahol az egyik stafli vége találkozik a másikkal, használj faragasztót is. Így stabilabb és tartósabb lesz a szerkezet.

Miután az alapkeret készen áll, kezdődhetnek az utolsó simítások. Hogy ellenállóbb legyen az időjárásnak és jobban tetsszen, fesd vagy lakkozd le.

A kaspóknak erős drótból hajlítsunk tartókampókat.

Végül díszítsd fel a kaspókkal, cserepes virágokkal és növényekkel, kedves egynyári virágokkal.

Közreműködött a Robert Bosch Kft. Dremel üzletága
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Ötletek
Élő fát körbeölelő pad tetővel
A házuk előtt álló, harmincéves ezüstfenyő köré szerettek volna olyan padot Mádi Csabáék Cecén, ahová ki tudnak ülni akár többen is.


Kert-balkon
Kerti virágtartó raklapból
Sokak számára rendelkezésre álló, viszonylag olcsó alapanyagból készített többféle méretű virágtartót a kertbe Rajna János.


Kert-balkon
Marokkói nyaralás ihlette teraszbútor
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy majd 100 éves flóderezett szekrény a nagymamai örökségből Horváth Ildikóéknál Solymáron.


Kert-balkon
Láda könnyen, gyorsan, minden esetre
Egyszerű, de nagyon szép és igen sok mindenre használható ez a láda, amelynek néhány egyszerű lépésből álló elkészítésébe a kezdő barkácsolók is nyugodtan belevághatnak.


Gép- és anyagújdonságok

Műanyagkéses fűszegélyvágó


Gép- és anyagújdonságok

Fűszegélynyíró


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság