Kényeztető wellness, családias hangulat a magyar tenger ölelésében

Hírek

Kényeztető wellness, családias hangulat a magyar tenger ölelésében

Családias vendégszeretet, balatoni kilátás, kényeztető wellness, valamint a legkiválóbb hazai ételek és borok: ezt kínálja négycsillagos minőségben a balatonvilágosi Tópart Hotel és Étterem, amely az ország legjobb esküvői helyszínnek járó címet is kiérdemelte már. A szálloda tökéletes választás lehet mindazok számára, akik a vízpart közvetlen közelében tartanának egy nagyobb összejövetelt, vagy éppen a boldogító igent szeretnék kimondani a magyar tenger ölelésében. 

„2005-ben fedeztük fel a Magyar Nemzeti Bank elhanyagolt balatonvilágosi üdülőjét, és rögtön tudtuk, egy ilyen mesés környezetből nagyon jó dolgokat tudnánk kihozni” — meséli a tulajdonos testvérpár, Pintér Anna és Pintér Máté. — „Két évvel később belevágtunk: az épületet felújítottuk, kibővítettük és 2007-ben megnyitottuk a Tópart Hotel és Éttermet.” Az azóta is családi tulajdonban lévő szálloda vendégei 18 csendes, családias hangulatú szoba közül válogathatnak, melyek egy részéből csodás panoráma tárul eléjük a tóra, illetve az északi partra, a Bakonyalja vonulataira. A közel 1500 tulipánt számláló ősfás park megálmodója nem más, mint a testvérpár édesapja, akinek köszönhetően a vendégek igazi természetközeli miliőben élvezhetik a balatoni kilátást. 

A szálloda wellnessrészleggel is rendelkezik; a testet-lelket feltöltő pihenésről pezsgőmedence, finn szauna, infraszauna, skót zuhany, jégvarázs, Kneipp-taposó és boruló dézsa gondoskodik. Ezenfelül többfajta masszázs is elérhető, többek között aromaterápiás masszás és talpmasszázs. A helyszínen a legkülönbözőbb szabadtéri programokra is lehetőség nyílik, a Balaton-parti park kiváló egy esti grillpartihoz, a hotel saját strandjának használata pedig csak a vendégek számára lehetséges, és akár SUP-ot is bérelhetnek, ha aktív kikapcsolódásra vágynak. A szálloda kutyabarát, így a vendégeknek a házikedvenceinket sem kell otthon hagyniuk.

topart3.jpg

Vízparti gasztroélmények a Balaton mellett

Hazai és nemzetközi ízek, helyi alapanyagok nagy műgonddal és szakértelemmel elkészítve, rövid, szezonális étlap, mindez közvetlenül a vízparton, alig egy órányira a főváros zajától. A 2019-ben megújult panorámaétterem teraszáról páratlan kilátás nyílik a Balatonra és a szálloda parkjára, így aki betér ide, az háborítatlan nyugalomban adhatja át magát a kulináris élvezeteknek. 

„Mi mindig arra törekszünk, hogy vendégeink kikapcsolódását a friss alapanyagokból készült, ízletes és egészséges ételeinkkel tegyük még felejthetetlenebbé” — részletezi Pintér Anna. — „2020-ban a legmodernebb technológiákkal újítottuk fel a konyhánkat, ahol a magyar és a nemzetközi gasztronómia fogásait a legnagyobb odafigyeléssel készítjük. Fogásaink mellé a Balaton-régió és a magyar borvidék legnemesebb borait szolgáljuk fel.” A kulináris élvezetekről a Tópart kiváló mesterszakácsa, Schneider József és csapata gondoskodik.

Az étterem idei étlapján klasszikus magyar ízeket gondolt újra, így olyan fogások találhatók rajta, mint a marhapörkölt vagy a tyúkhúsleves, de a vegetáriánus és a vegán vendégekre, illetve a glutén- és a laktózérzékenyekre is gondoltak a menüsor összeállítása során. A húsmentes kínálatból ajánlásra méltó a citrusos karalábé, amit mogyoróval és burgonyachipsszel tálalnak, vagy a hajdina, cékla és sárgabarack adta ízvilággal összekombinált kecskesajt. Közkedvelt választásnak számít a hollandi mártással, bébispenóttal és parázsburgonyával tálalt fogasfilé és az édesburgonya-trió. Utóbbinál a zöldséget háromféleképpen használják fel: tallér, püré és chips formájában. Ezt teszi teljessé a currys majonéz, a sült hagyma és a rukkola. A desszertek közül kiemelkedik a túrógombóc, amit tradicionális módon, fahéjas tejföllel tálalnak, de újító elemként a tányéron megjelenik a fehér csokoládé is.

Az étterem kerthelyiségének különleges része a csodás színekben pompázó, tulipánoktól karnyújtásnyira lévő Akvárium, ahol egy letisztult külsejű, üveggel körbevett, félig nyitott helyiségben élvezhetik a vendégek a remek fogásokat, a kiváló italokat és a balatoni szellőt. 

topart5.jpg

Felejthetetlen esküvői helyszín 

A Tópart Hotel és Étterem ideális helyszínt biztosít különböző rendezvények számára is. Ezek közül is kiemelkednek az esküvők, hiszen egyszerre különleges és megható élmény a Balaton partján kimondani a boldogító igent — különösen a vízbe nyúló privát stégen, ami nemcsak a házasságkötési ceremónia helyszínéül szolgálhat, hanem jegyesfotózáshoz is kiváló, melyhez a híres balatonvilágosi naplemente biztosítja a látványos hátteret. 

A szálloda esküvők esetén teljes kizárólagosságot biztosít, vagyis egy időben csak egy esküvőt tartanak, az esküvőszervezést pedig a lehető legrugalmasabb módon segítik, ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy az ifjú párnak örök élmény legyen a házasságkötés napja. Ráadásul a hotel a násznép elszállásolására is lehetőséget biztosít, egészen 56 főig.

A 100 fő befogadására alkalmas, panorámás rendezvényterem nemcsak esküvők, hanem csapatépítések, konferenciák, előadások és workshopok lebonyolításra is alkalmas, ez utóbbit támogatja a modern, minden igényt kielégítő technikai felszereltség is. A kisebb, 50 fős, balatoni körpanorámás konferenciaterem kiváló céges tréningek, továbbképzések és egyéb szakmai napok megrendezésére, de a szálloda két különálló, igény szerint berendezhető termei csoportos foglalkozások lebonyolítására is ideálisak.

topart4.jpg

Fotók: Wendl Péter




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Hírek
Baktériumok ellen falfestékkel? 5 meglepő tény a tisztasági festésről!
Egy frissen festett falfelületre már csak ránézni is öröm, sőt, egyenesen megnyugtató érzés, ugyanakkor a tisztasági festés esetében jóval többről van szó.


Hírek
Okos sütőket mutat be az LG a CES-en
Új, az InstaView technológiára és a ThinQ okosotthon-platformra épülő sütőket mutat be az LG Electronics.


Hírek
Építkezel vagy felújítasz? Kérdéseid vannak? Mi segítünk, hogy merre indulj el
Nagy fába vágja a fejszéjét, aki építkezik, vagy akár „csak” felújít. Megszámlálhatatlan az ilyenkor felvetődő kérdések sora és nem könnyű ezekre megbízható forrásból válaszokat kapni.


Hírek
A fénytechnika és a világítás legfontosabb termékei a Light + Building szakvásáron
A Light + Building szakvásár a fénytechnika és a világítás legfontosabb termékeit és megoldásait vonultatja fel. A vezető világvásár szerteágazó kínálatában hasznos és értékes támpontot jelent a tájékozódásban a bora.herke.palmisano stíluskutató iroda trendbemutatója. A stíluskutató szakértők három meghatározó irányzatot azonosítottak a 2024/25-ös években és ezeket világítják meg elemzéseikben, előadásaikban és egy ötletekkel sziporkázó különbemutatóban.
















Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság