Kiderült, mi lesz 2022-ben az év színe

Hírek

Kiderült, mi lesz 2022-ben az év színe

A klasszikus fehéret és a bodza árnyalatát is kedvelik a magyarok az otthonszépítés során, de a nád színe az, amely igazán jellemzi a hazai ízlésvilágot a Poli-Farbe festékgyár színtrend kutatása szerint. A korábban népszerű – mediterrán hangulatot idéző narancsos, barackos árnyalatok – szinte teljesen eltűntek a legkedveltebb színek közül, de a szürke színek is egyre inkább háttérbe szorulnak.

Leáldozott a sárgának

A 2010-es évek elején a népszerűségi sorban kizárólag sárgás, narancsos szín sorakozott fel a népszerűségi ranglistán. A trombitavirág, a napraforgó és barackvirág árnyalatok vitathatatlanul a vásárlók kedvencei voltak, azonban az évtized közepén ez a folyamat kezdett megtorpanni, sőt, visszafordulni. Olyannyira, hogy a 2021-es felmérés szerint ezen színek egyike sem szerepel már a top10-ben. Jól kimutatható: lassan idehaza is elkezdtek divatba jönni a természetesebb, kifinomultabb színek, mint például a lágy fátyolka, az ezüstfa vagy épp a természetes vasvirág árnyalata.

Ha megfigyeljük, ezek semlegesebb, kevésbé intenzívek és sokkal jobban illenek egy modern otthon színvilágába. Ebbe az új irányvonalba jól illeszkedik a Poli-Farbe Platinum kínálatában pár éve megjelent nád, melynek népszerűsége olyan gyorsan emelkedik, hogy jövőre felveheti a versenyt a szintén természet ihlette bodza árnyalatával és fehér után a magyar vásárlók kedvence lehet.

poli_nad1.jpg

Miért épp a nád? 

Az elmúlt másfél év példa nélküli volt, ez pedig az élet minden területén éreztette hatását. A hosszú bezártságot ellensúlyozva, a legtöbben igyekeztek visszatérni a természetbe, ami aztán elkezdett jelentkezni az otthonokban is: ma már a természetközeli, megnyugtató, harmonikus színeket és anyagokat, mintákat és formákat részesítik előnyben a legtöbben. A nád árnyalata pedig pontosan ezt tudja: békés, biztos alapot ad otthonunknak. A Poli-Farbe Platinum nád (N30) árnyalata egy szerethető trendet vetít előre. Nevét kimondva, szinte látjuk hullámzását, halljuk a szél keltette suhogását, a nyugtató természetbe képzelhetjük magunkat.

poli_nad2.jpg

Mivel egészítsük ki? 

A nád egy valódi természetes szín, amely elég intenzív ahhoz, hogy akár csak egyes kisebb falfelületeken használjuk, de kellőképpen lágy, hogy akár nagyobb terek esetén az egész helyiséget is dekoráljuk vele. Az, hogy milyen mértékben alkalmazzuk, csak saját stílusunkon múlik. A nád színe sosem lesz tolakodó, sem hivalkodó. Remek alapot ad a további természetes anyagok használatához: kombinálhatjuk szinte bármilyen fajta fával – az itthon igen népszerű fenyő mellett is remekül mutat, de ugyanígy a bambusz, a rattan, a fonott kiegészítőkkel is harmóniában áll. 

Akik a nagyvárosi dzsungel életérzést szeretnék megvalósítani, azoknak szinte kötelező választás a nád: izgalmas hátteret ad a rengeteg zöld növénynek, és kiválóan kombinálható az egyre népszerűbb újrahasznosított és környezetbarát anyagokkal is. A nád környezettudatosságot, természetszeretetet sugall, de ez az időszerű tudatosság valójában nem is trend, hanem szükségszerűség. Aki ezt a színt választja, az tudja, hogy a menedéket nyújtó természetnek szüksége van ránk és nekünk is rá. A lakberendezési trendek alapján a cél egyre inkább az, hogy funkcionális otthonokat tervezzünk, alakítsunk ki és tartsunk fenn, ahol mindennek megvan a helye és szerepe, ám közben otthonunk betöltse a legfontosabb feladatát: teret adjon a kikapcsolódásra, feltöltődésre, kreatív alkotásra, önmagunk felfedezésére. 

poli_nad3.jpg

Top10 színárnyalatok 2021-ben a Poli-Farbe színtrend kutatása alapján, a Poli-Farbe Platinum színpalettája alapján:

  1. Fehér F1
  2. Bodza B20
  3. Nád N30
  4. Vasvirág V30
  5. Ezüstfa E40
  6. Fátyolka F20
  7. Jácint J10
  8. Gyékény GY30
  9. Fenyőspárga F30

Fotók: Poli-Farbe Kft.




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Hírek
Kiderült, mi lesz az év színe 2021-ben
A Dulux festékmárka gyártója, az AkzoNobel bejelentette, hogy a „Merész Kezdet” elnevezésű árnyalat lesz 2021-ben az év színe.


Hírek
Az építőipari piaci bizonytalanság veszélyeire figyelmeztetnek
Az építőanyag beszerzés körültekintő tervezésének fontosságára hívja fel a figyelmet a Mapei Kft., az építőipari piac bizonytalansága miatt.


Otthon-bútor
Az év színe 2019.
A Dulux festékmárka gyártója, az AkzoNobel immár 16. éve dolgozza ki az adott évre jellemző új színpalettákat, trendeket és jelöli ki az év színét. A nemzetközi szakemberekből álló formatervező és színszakértő csapat választása idén a “Fűszeres Nektár” elnevezésű sokoldalú, természetközeli árnyalatra esett.


Hírek
Elindult a 2022-es építési bajnokság!
2022-ben is elindult az építési bajnokság! Nevezz munkáiddal, értékes nyeremények várnak!
















Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság