Trükkös tükrök

Otthon-bútor

Trükkös tükrök

A készen vásárolt bútorok sem feltétlenül készek olyan értelemben, hogy ne szabadna hozzájuk nyúlni, és még jobbá, szebbé varázsolni őket. Íme egy kiváló példa.

Aki barkácsol, nem öncélúan teszi azt, hanem az életminőséget javító változtatásokat hajt végre a házon, lakáson, kertben. Nincs ez máshogy akkor sem, ha valaki kész bútort vásárol: akkor is átgondolhatja, hogyan teheti még mutatósabbá és funkcionálisabbá a beszerzett tárgyat. Ferencz Ákos Sopronban például ezt a kész fürdőszobai polcgarnitúrát „dobta fel” tükrökkel. Mihelyt meglátta a boltban, beindult a fantáziája: azonnal tudta, hogy ebből egy modern, de mutatós fürdőszobai polc-szekrény rendszert lehetne készíteni. A már korábban vásárolt hullámostükör-szettel kombinálva elkezdte tervezgetni, hogyan is állna össze az egész. A legtöbb időt egyébként a tervezés és a felrajzolgatás vette igénybe. Az összehangolás elég bonyolult volt. Sokat kellett mérni, rajzolni. Ha kicsit nehezen értelmezhetők a fotókon láthatók, az azért van, mert a valóságban sem olyan egyszerű elsőre mindent átlátni. Ákosnál azonban többek közt ez is szerepelt a kitűzött célok között, mert nem tudják lekötni az egyetlen pillantással átlátható dizájnok. A munka kb. három hétig tartott.

 

Mivel szeretett volna könnyen hozzáférhető és porvédettebb helyeket is, volt amit meghagyott polcnak, a többiből viszont üvegesszekrényt készített külön vásárolt vitrinzsanérokkal és méretre szabott üvegajtókkal.

 

A polcoknak gyárilag nincs hátfaluk, adta magát, hogy a tükrök – amelyek elé a polcok kerültek – egyben a polcok hátulját is képezzék.

 

A tükrök közét fehér előoldalú farost dekorlemezzel töltötte ki a polcok mögött.

 

A vitrinek porállóságát Ákos az üvegekre ragasztott tömítő gumikkal fokozta.

 

A polcokon, szekrényeken belül nem csak a falra került tükrök vannak, hanem azok folytatásaként, "tükörképeként" is kerültek be plusz tükrök.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Otthon-bútor
A fürdés új élménye
A Toplax anyag-összetételű fürdőkádak világszerte kezdenek elterjedni. Ez az új anyag egyesíti az autógyártásból átvett ABS műanyag és szaniterakril kedvező tulajdonságait. A Toplax szerkezete kemény, strapabíró, felülete ragyogó fényű, kellemes tapintású.


Szerszám-anyag
Víztakarékosság
Elcsépelt téma a környezettudatosság. Azonban a víztakarékosság esetében nem csak környezetünkre gyakorlunk jó hatást, hanem pénztárcánkat is megkíméljük. Az ötletek megvalósítása nem drága, egy-két szeleppel, szabályozóval ezreket takaríthatunk meg!


Otthon-bútor
Tusolóújdonságok
Kis alapterületű, ?kádmentes? fürdőszobákban már eddig is tökéletes alternatíva volt a minimális helyet igénylő zuhanyfülke, ahol ennek ellenére maximális kényelemben lehetett tisztálkodni. A zuhanykabinok választékának és felszereltségének páratlan bővülésével ma már egyesek sportot űzhetnek a zuhanyozásból, így egyre többen vallhatják magukat a tusolás rajongóinak.


Ötletek
Mozaikozott fürdőszoba
A fürdőszoba falaira többnyire csempe kerül, az a legvízállóbb. Így történt itt is. A végeredmény hangulata mégis egészen más.
Otthon-bútor

Ajtóból polc


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság