hirdetésSzentélyünk, a fürdőszobánk

Otthon-bútor

Szentélyünk, a fürdőszobánk

Nem tulajdonítunk neki nagy szerepet, de ha jobban végig gondoljuk, beismerjük. Otthonunk egyik legnyugodtabb tere a fürdőszobánk, ahol elbújhatunk a világ elől és igazán ki tudunk kapcsolni. Alakítsuk fürdőszobánkat úgy, hogy a reggelek pozitív töltettel induljanak.

Egyre több figyelmet fordítunk a fürdőszobánk berendezésére. Miért ne tennénk ezt tudatosabban. Mennyivel jobb egy olyan reggel, egy olyan fürdőszoba, amely a nehezen induló napunkat feldobja, megélénkíti. Hogyan érhető el ez az eredmény? Mindössze néhány alapszabályt kell betartanunk és az eredmény garantált lesz. Ebben lesz segítségünkre az ősi kínai tudomány a feng shui.

 
A Villeroy & Boch Magyarország Kft. hosszú évek óta foglalkozik a feng shui szerepével a fürdőszobában. A téma szakértője, Heike di Benedetto szerint: - A feng shui jó hatással van egészségünkre, közérzetünkre és a stressz csökkentésével vitalitásunkat, hangulatunkat is javítja. A közvetlen környezetünk tükrözi, és egyben befolyásolja fizikai, szellemi és lelki egészségünket. Amennyiben harmonikusan kialakított környezetben élünk, mindhárom tekintetben egészségesebbé válunk. Elgondolkodtunk már azon, hogy egyes helyiségekben miért érezzük jól magunkat? Máshol meg miért nem? Az okát nem tudjuk megmondani, de a megoldást minden bizonnyal a formákban, színekben, fényekben, arányokban kell keresnünk.
 
A funkció is fontos
A fürdőszoba kialakításánál fontos, hogy hány ember, milyen korosztály, mennyire intenzíven használja és a személyes ízlés sem mellékes. Egy azonban biztos, a feng shui nem egy stílus. Lehet sajátos ízlésünk, hiszen a feng shui minden esetben alkalmazható akár modern vagy klasszikus stílusban. Az első benyomás a legfontosabb, mit látunk először. Legyen rend, tisztaság, és ha a színek, formák, anyagok és arányok is megfelelőek, akkor az első lépést már meg is tettük.
 
Tudatos elrejtés
A fürdőszoba egyik kellemetlen pontja a WC, amely elronthatja az összképet. Rejtsük el gipszkarton fallal, vagy egy bútordarabbal. A Villeroy & Boch SmartBench WC-je például innovatív tulajdonságainak köszönhetően egy padban van elrejtve, amelynek fedele lehajtható egy mozdulattal.
 
Az öt elem
A feng shui tudománya összesen öt alapvető elemet különböztet meg, amelyek között harmóniát kell teremtenünk az érintett helyiségben. Az 5 elem a víz, a tűz, a föld, a fém és a fa. Ha a fürdőszobánál maradunk, akkor az alapvető elem a víz. A következő elvek szerint kell kialakítanunk a szobánkat.
 
- Vizsgáljuk meg lakásunk tájolását.
 
- A déli tájolás nem túl jó. Ugyanis a dél a tűz eleme, ami a víz ellensége. Itt nehéz, de nem lehetetlen harmóniát teremteni. Ilyenkor a legjobb megoldás, ha fa berendezési tárgyakat használunk, mivel azok oldják a tűz és víz ellentétét.
 
- Északi-északkeleti tájolású fürdőszoba esetén van a legkönnyebb dolgunk. Az észak eleme a víz. Használjunk tiszta színeket, mint a kék, zöld, fehér vagy lime. Tetszőlegesen tehetünk fém és fa elemeket is és ne fukarkodjunk a virágokkal sem.
 
- A keleti-délkeleti tájolású fürdőszobáknál a felkelő nap sugarai a hideg színek mellett érzékelhetőek a legjobban. A meleg színek nem harmonizálnak a napsütéssel. Ebben az esetben nem ajánlott a fém berendezés, inkább fából készüljenek.
 
- A nyugati-északnyugati fekvésű fürdőszobák harmonikus kialakításánál meleg színeket és fémeket kell felhasználnunk.
 
A különböző színek és bútorok mellett fontosak dekorációs elemek. Itt nyugodtan támaszkodhatunk saját ízlésünkre, szinte bármit használhatunk együtt. Legfőképpen olyan tárgyakat válasszunk, amelyek nekünk hasznosak.
 
Ha betartjuk felsorolt alapelveket, akkor biztos, hogy megvalósul fürdőszobánk két eddig általunk nem ismert funkciója. Reggel élénkítő, este relaxáló. A legjobb fürdőszoba felszerelést forgalmazó üzletek mára már foglalkoznak a feng shui tudományával és ennek szellemében értékesítik termékeiket. A saját feng shui fürdőszobájához megfelelő termékekért, látogasson el a www.villeroy-boch.com oldalra.hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Otthon-bútor
Bútorok a fürdőbe
Tölgyfafurnéros kisszekrényt és mosdótartó szekrénykét készítettünk a fürdőszobába. A munkát nagyban megkönnyítette a lapostiplimaró gép, vagyis a lamellózó. Segítségével és néhány egyszerű mesterfogással tökéletes munkát végezhetünk.


Gép- és anyagújdonságok
Fürdőszoba-felújítás a mai trendek szerint
Az idei év igazán sokszínűnek tekinthető a fürdőszobatrendeket illetően, hiszen a teljes letisztultságtól kezdve a minimalista stíluson át a színes fürdőszobáig változatos termékpalettáról válogathatunk.


Kert-balkon
Kényeztető kádak
A fürdőszoba ma már nem egyszerűen a tisztálkodás helyszíne, inkább a felüdülés színtere. A fürdőtér ? korábbi mellékhelyiség szerepéből kinőve ?, mindennapjaink legszemélyesebb terévé vált. Főszereplője pedig kétségkívül a kád. Lássuk, milyen újdonságokat kínálnak a gyártók.


Otthon-bútor
Fürdőszobadesign: ívelt falak
A modern térkialakítás kedveli az ívelt formákat. Ebben jelentős szerepe van az újabb és újabb építőanyagoknak; ilyen a víz- és hőszigetelt, könnyen beépíthető és burkolható wedi építőlemez-család is.


Otthon-bútor

A beázás megelőzése
Otthon-bútor

Trükkös tükrök


Otthon-bútor

Álomfürdő kis helyen


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2019

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság