Szokványos nappali szekrénysor helyett gipszkarton bútor

Szerszám-anyag

Szokványos nappali szekrénysor helyett gipszkarton bútor

Nem akartak asztalossal, fából nappali bútort készíttetni Nagy Mártonék Zircen, inkább maguk alkották meg gipszkartonból. Olyan szép lett, hogy el is nyerték vele legutóbbi barkácsbajnokságunk egyik díját.

Márton előbb számítógépes programmal vázlatot készített. A falra és a padlóra felrajzolta a bútor méreteit. UD profilokból vázat készített, majd gipszkartonnal borította. a festett éleket élvédővel látta el, a felületeket glettelte, festette. A gipsz díszburkolatot S1 minőségű csemperagasztóval ragasztotta fel, az alsó sor elhagyásával, amit a laminált parketta fektetése után szabott be.

Anyagszükséglet

- UD és CD fémprofil

- gipszkarton

- beütődübel

- gipszkartoncsavar

- önmetsző csavar

- alumínium élvédő

- bandázsszalag

- glett

- járólap

- S1 csemperagasztó

- gipsz dekor burkolóelem

- hidegburkolati élvédő

Szerszámszükséglet

- vízmérték

- ütvefúró

- lemezvágó olló

- akkus csavarbehajtó

- glettvas

- fogazott glettvas

- kőműveskanál

- spakli

- fándli

- ecset

- festőhenger

- dekopírfűrész

- csempevágó

- flex

- sniccer

Lépésről lépésre

 

Számítógépes tervezőprogrammal készült a bútor terve.

 

1. Márton fém UD és CD profilok felhasználásával elkészítette a bútor vázát. A villanyvezetékeket még a gipszkarton előtétfal előtt rögzítette a falra.

 

2. Ezután felcsavarozta a gipszkartont, és ahol kellett, élvédőzte. A hangulatvilágítás vezetékeit átvezette a gipszkartonon és rögzítette a tévétartó konzolt.

 

3. A hátfal glettelése és festése után kezdte el a fehér beltéri dekor gipsz burkolat felragasztását. Előtérben egy magasfényű fehér lakkfestékkel lekent polc.

 

4. Gipszkarton polc üveglappal: a gipszkarton polcokra a könnyebb tisztíthatóság érdemes üveglapot tenni. A polcokat Márton élvédőzés után festette le.

 

5. A gipszkartonra alapozás után S1 minőségű csemperagasztóval ragasztotta fel a járólapot. A járólapos alsó polc alatt vezette el a kábeleket a hangfalakig.

 

6. A kész bútor sötétedés után, esti fényekkel mutat igazán jól. A hangulatvilágítás LED-lámpáiba Márton hidegfehér égőket rakott, de bármilyen színűt is lehetne.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Ötletek
Méretre szabott tárolók
A család igényeinek felmérése után saját kezűleg készítette el a nappali polcait Dobos-Gyöngyösi Zsuzsanna és férje Tatabányán.


Otthon-bútor
Mozgalmas polc a nappaliba
Ez a polc nemcsak stílust visz a lakásba, hanem elegáns, eredeti formájával is hódít: érdekessége abban rejlik, hogy izgalmas, változatos hatást kelt. Az elevenen lüktető struktúra a polchatárok eltolásának köszönhető.


Otthon-bútor
Mediterrán hangulatú díszkő a nappali falán
Lakásunkat sokféle módon tehetjük otthonossá, egyedivé. Ez a nappali azután vált igazán szerethetővé, hogy falát toszkán stílusban, mediterrán díszkővel borítottuk. Az első látásra nehéz munka valójában igen egyszerű, a cikk végigolvasása után kezdők is nyugodtan belevághatnak.


Gép- és anyagújdonságok
Karácsony előtti nappaliátalakítás
A karácsonyfának tér kell, úgy mutat csak jól. De mi van, ha a nappali zsúfoltsága akadályozza ezt? Íme néhány tipp.


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság