Szokványos nappali szekrénysor helyett gipszkarton bútor

Szerszám-anyag

Szokványos nappali szekrénysor helyett gipszkarton bútor

Nem akartak asztalossal, fából nappali bútort készíttetni Nagy Mártonék Zircen, inkább maguk alkották meg gipszkartonból. Olyan szép lett, hogy el is nyerték vele legutóbbi barkácsbajnokságunk egyik díját.

Márton előbb számítógépes programmal vázlatot készített. A falra és a padlóra felrajzolta a bútor méreteit. UD profilokból vázat készített, majd gipszkartonnal borította. a festett éleket élvédővel látta el, a felületeket glettelte, festette. A gipsz díszburkolatot S1 minőségű csemperagasztóval ragasztotta fel, az alsó sor elhagyásával, amit a laminált parketta fektetése után szabott be.

Anyagszükséglet

- UD és CD fémprofil

- gipszkarton

- beütődübel

- gipszkartoncsavar

- önmetsző csavar

- alumínium élvédő

- bandázsszalag

- glett

- járólap

- S1 csemperagasztó

- gipsz dekor burkolóelem

- hidegburkolati élvédő

Szerszámszükséglet

- vízmérték

- ütvefúró

- lemezvágó olló

- akkus csavarbehajtó

- glettvas

- fogazott glettvas

- kőműveskanál

- spakli

- fándli

- ecset

- festőhenger

- dekopírfűrész

- csempevágó

- flex

- sniccer

Lépésről lépésre

 

Számítógépes tervezőprogrammal készült a bútor terve.

 

1. Márton fém UD és CD profilok felhasználásával elkészítette a bútor vázát. A villanyvezetékeket még a gipszkarton előtétfal előtt rögzítette a falra.

 

2. Ezután felcsavarozta a gipszkartont, és ahol kellett, élvédőzte. A hangulatvilágítás vezetékeit átvezette a gipszkartonon és rögzítette a tévétartó konzolt.

 

3. A hátfal glettelése és festése után kezdte el a fehér beltéri dekor gipsz burkolat felragasztását. Előtérben egy magasfényű fehér lakkfestékkel lekent polc.

 

4. Gipszkarton polc üveglappal: a gipszkarton polcokra a könnyebb tisztíthatóság érdemes üveglapot tenni. A polcokat Márton élvédőzés után festette le.

 

5. A gipszkartonra alapozás után S1 minőségű csemperagasztóval ragasztotta fel a járólapot. A járólapos alsó polc alatt vezette el a kábeleket a hangfalakig.

 

6. A kész bútor sötétedés után, esti fényekkel mutat igazán jól. A hangulatvilágítás LED-lámpáiba Márton hidegfehér égőket rakott, de bármilyen színűt is lehetne.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Ötletek
Újragondolt szekrények
Divatjamúltnak és sötétnek találta ezt a szekrénysort Buha Mónika Szegeden, és mivel világosítani szerette volna a tetőtéri szobákat, átalakította.


Ötletek
Különleges nappali
Olyan nappalit akartak Fekete Csabáék Debrecenben, ami eltér az átlagtól, amiben benne van a személyiségük, és ami mindig mosolyt csal az arcukra, másokból pedig tetszést, elismerést vált ki. A képeket elnézve sikerült is nekik.


Otthon-bútor
Mozgalmas polc a nappaliba
Ez a polc nemcsak stílust visz a lakásba, hanem elegáns, eredeti formájával is hódít: érdekessége abban rejlik, hogy izgalmas, változatos hatást kelt. Az elevenen lüktető struktúra a polchatárok eltolásának köszönhető.


Otthon-bútor
Rusztikus téglafal a nappaliban
Egyetlen hosszú hétvége alatt látványosan megújulhat a nappalink, ha végigcsináljuk a cikkünkben bemutatott tennivaló-lépéseket. A szeletelt, bontott téglákból bármilyen alakzatot kirakhatunk vagy leburkolhatunk, átvarázsolva az otthoni enteriőrt.
Gép- és anyagújdonságok

Karácsony előtti nappaliátalakítás


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2019

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság