Csempemozaik

Otthon-bútor

Csempemozaik

Két éve meglazult néhány csempe a fürdőszobában Szilágyi Dezsőéknél Szigetszentmiklóson. Mivel teljes felújításra nem gondoltak, mozaik készítése mellett döntöttek.

Rokonoktól, ismerősöktől szedték össze a maradék csempéket. Szerencsére a leváló csempe alatt Dezső ép és sima falfelületet talált. A neten talált, delfineket ábrázoló képet a felesége rajzolta fel. A csempék vastagsága eltérő volt, így minden darabra különböző mennyiségű ragasztó kellett, hogy a felszín sík legyen. A fugázás pedig azért volt izgalmas, mert papír szerint a legjobb minőségű fugázóanyag is csak 5-7 mm-es hézagot képes befedni, a mozaiknál pedig nem ritka a 10-12 mm sem.

Azért Dezső megcsinálta és bírja.

Ragasztóból, pláne fugázóból sok kell, és csak a legjobb anyagot érdemes használni.

Miután viszont elkészült a mozaik, egy ismerősük jóvoltából elárasztotta őket a színes kaspótörmelék és a mázas kerámiadarabok.

Ezekből készült dryvit hálóra nagy, 1×1 méteres rózsa, szilikonnal rögzítve, illetve egy sor keretezett farost lemezre készült mozaikkép.

Itt a cserépdarabokat Dezső előrajzolás után, neutrális szilikonnal rögzíti a fafelületre (az gyakorlatilag szagtalan), majd flexibilis csempefugázóval fugázza, mert az bírja a fa nagyobb rugalmasságából eredő elmozdulásokat, különben ha nagyon összeszárad a fa alap, akkor megrepedezhet, kihullhat a fuga.

EZT IS Ajánljuk
Gép- és anyagújdonságok
Ablakpucolás könnyen, csíkok nélkül
A tavaszi nagytakarítás egyik fontos eleme az ablaktisztítás. Látványos az eredménye, a ragyogó ablaküvegek a lakást is világosabbá, üdébbé teszik, de közel sem egyszerű művelet. Vagy mégis?


Szerszám-anyag
Néhány tipp csemperagasztó-választáshoz
Aki építkezik, vagy éppen átalakítja konyháját, fürdőszobáját vagy teraszát, elérkezik ahhoz a pillanathoz, hogy kiválaszthatja a burkolatot. De a ragasztó legalább ilyen fontos. Normal021falsefalsefalseMicrosoftInternetExplorer4Következik néhány tipp a Baumittól, hogy a lehető legegyszerűbb legyen a burkolás.


Ötletek
2018 legjobbjai
Az Ötlet Mozaik idei Építési bajnokságának eredményhirdetése.


Gép- és anyagújdonságok
Kézbe simuló csavarozó
Igazán felhasználóbarátra sikerült a Bosch legújabb akkus csavarozója. Az új külsőnek köszönhetően jól kezelhető és a gyakorlati barkácsolói igényeknek is megfelel.
Otthon-bútor

Csempézés alapfogásai


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság