Mozaikolva szebb a fürdő

Otthon-bútor

Mozaikolva szebb a fürdő

Nemrég újították fel a ház vizesblokkjait Szabó Józsefék, s a ház asszonya úgy döntött, csempemozaikból maga készít rájuk mintát. A végeredmény utánzásra méltó.

Mivel nagyon szereti a kék színt, de nem akarta, hogy az összhatás túl hideg legyen, bézsszínű csempét választott. Vett viszont üvegmozaikot is több színben: világoskéket, középkéket, fehéret (bézst nem kapott) és egy vegyes színűt, hálóra ragasztva. Két mintát készített: egyet hullámokkal és egyet görög mintával. Lássuk az utóbbit:

 

1. A mintákat megrajzolta számítógépen, illetve kézzel és papírból sablont készített róluk.

2. A sablont ráillesztette a mozaikra és kivágta kisollóval, majd összeillesztette a darabokat. Ezután a színén széles átlátszó ragasztóval leragasztotta, így összefüggő lapokat kapott.

 

3. A mozaikminta alá vastagabb flexibilis ragasztóréteget kellett tenni, mint a csempe alá.

Fontos tapasztalat, hogy a munka utolsó fázisánál érdemes vigyázni, ha azt akarjuk, hogy fugázás során a mozaik felülete szép sima maradjon (a fugaszemcsék ugyanis megsérthetik a felületét), így érdemes csak kitölteni a fugákat, nem „telibe”glettelni.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Otthon-bútor
Fürdőszobadesign: ívelt falak
A modern térkialakítás kedveli az ívelt formákat. Ebben jelentős szerepe van az újabb és újabb építőanyagoknak; ilyen a víz- és hőszigetelt, könnyen beépíthető és burkolható wedi építőlemez-család is.


Szerszám-anyag
Top 5 fürdőtrend
Az újHÁZ Centrum szakértői idén is részt vettek Európa legnevesebb fürdőszobai trendeket és kerámiaburkolatokat bemutató kiállításán, a Cersaie-n, és cikkünkben egy csokorba gyűjtötték azt az öt meghatározó divatirányzatot, amely a következő években rohamosan terjedni fog, rávéve a lakástulajdonosokat, hogy nagyszabású átalakításokra adják a fejüket.


Ötletek
Mozaikozott fürdőszoba
A fürdőszoba falaira többnyire csempe kerül, az a legvízállóbb. Így történt itt is. A végeredmény hangulata mégis egészen más.


Otthon-bútor
Legyen modern fürdőszobánk
A fürdőszoba egyre fontosabb helyszíne életünknek, és hagyományos funkciói mellett a felüdülés és a kikapcsolódás helyszíne is. A Geberit számtalan kreatív kivitelezési lehetőséget és tökéletesen formatervezett kiegészítőket kínál fürdőszobánk átalakításához.


Otthon-bútor

A fürdés új élménye


Gép- és anyagújdonságok

MAPEI Penészgátló
Otthon-bútor

Tusolóújdonságok


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság