hirdetésDiy tojás alakú váza húsvétra

Otthon-bútor

Diy tojás alakú váza húsvétra

Húsvétkor a tojás alapvető kelléke az ünnepi asztalnak, s nem könnyű minden évben új díszítést kitalálni rá. De eszébe jutott-e valaha is bárkinek kókuszdióból tojás alakú vázát készíteni? A multifunkcionális szerszámokkal  ízléses és természetes vázát készíthetünk belőle.

Szerszám- és anyagszükséglet

• Dremel 8100 multifunkcionális szerszám SC407-es csiszolófejjel • Dremel SC544 EZ SpeedClic favágó korong  • ceruza, kés • megtisztított kókuszdió • fehér festék • fa karika (kb. 5 cm átmérőjű)

Lépésről lépésre

1. Csiszoljuk le a kókuszdió héját a 8100-as multifunkcionális szerszámmal és az SC407-es csiszolófejjel.

2. Ceruzával rajzoljunk a dión felül körbe cikkcakkos vonalat, s az SC544-es EZ SpeedClic favágó koronggal vágjuk be, majd a körbevágott nyílásba illesszünk kést és húzzuk körbe. Így egyenletesen és tisztán le tudjuk emelni a gyümölcs tetejét, és ki tudjuk szedni a kókuszbelet.

3. Széles ecsettel fessük be a dió külső és belső részét akrilfestékkel. Majd ugyanígy egy ötcentis fakarikát – vagyis akkorát, amekkorába a kókusz biztonsággal beleállítható. Ez lesz ugyanis a váza talpazata.

4. Száradás után töltsük föl új vázánkat vízzel és tegyünk bele tulipánokat vagy más színes, tavaszi virágot.

További információ: www.dremeleurope.com
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Ötletek
Sárkányfejes díszkút
Első látásra nem is gondolnánk, milyen egyszerű elkészíteni egy ilyen kerti díszítményt.


Ötletek
Csillagdíszek bel- és kültérbe
Ünnep idején nemcsak a fenyőfát díszítheti fel a család közösen, hanem díszekkel színesíthetjük a kerti fákat, bokrokat is.


Otthon-bútor
Szobasmink pihekönnyű díszlécekkel
Mind jobban terjednek hazánkban is a polisztirolból és poliuretánból készített díszlécek és rozetták, vagyis – köznyelven – hungarocell díszítőelemek. Elvégre a lakás szinte bármely pontját feldobhatjuk velük, felhelyezésük könnyű és egyszerű, és áruk is elérhető.


Otthon-bútor
Hely a kincseknek: játéktartó ládika
Ez a kincsesládika tökéletes tárolója lehet gyermekeink legféltettebb kincseinek, a játékoknak. Építsük meg velük együtt! De akár az ünnepekre – születésnapra, karácsonyra – is jó lesz: ha valamelyik ajándékot ebben adjuk át, plusz örömet szerezhetünk a kicsiknek.


Gép- és anyagújdonságok

Óriási ötletek apró balkonokhoz
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság