hirdetésOlvasónk készítette

Otthon-bútor

Olvasónk készítette

Rendszeresen kapunk leveleket olvasóinktól, hogy nem hiába adunk újabb és újabb ötleteket, tippeket. Most Suba Sándor, kiskőrösi olvasónk küldte el munkáját, amelyben sarokkádjának adott különleges arcot. Otthoni barkácsolóként is lehet szép dolgokat készíteni.

„Családi házunk építése során, számos érdekes megoldást alkalmaztunk, többet az Ötlet Mozaik cikkeiből merítettünk. Most ezt viszonozva, egy egyedi fürdőkád beépítését ismertetem. Az kiválasztott sarokkádhoz kapható akril előlapok nem nyerték meg a tetszésünket ill. a kád árához képest irreálisan drágák voltak. A hidegburkolást az alkalmazott csempék mérete és tájolása miatt vetettük el, hiszen a csempék darabolásával lehet csak követni az ívet, és az egységet mozaik csempével nem szerettük volna megtörni. Egy lakberendezési magazinból merítettük az ötletet, ahol is a teljes fürdő teak fa burkolatot kapott. Sajnos a teak egy igen drága megoldás lett volna, ezért a választásunk a bambuszra esett. Egy barkácsáruházban vásároltunk 10 cm széles, vízálló bambusz szalagparkettát. A kád első lábai rozsdamentes 30x30x2 zártszelvényből készültek, állítható lábakkal. Erre popszegeccsel egy 40x2 mm saválló acélszalagot rögzítettünk, melyre hátulról csavarral és szilikon ragasztóval rögzítettük a leszabott parketta léceket. A 10 cm-es osztásnak köszönhetően a kád ívét gyönyörűen követik a lapok. A kád végén 3 lap hosszában egy kis kivehető ajtót építettem, melyet szekrény mágnes és szilikon tömítő tart a helyén. Így az esetleges javítások alkalmával csak a tömítőt kell kivágni és a szerelvények egyszerűen hozzáférhetők lesznek. Az egész burkolatot színes szilikonnal tömítettem körbe, mely még merevebbé teszi az előlapot. Az elkészült előlap harmonikusan illeszkedik a fürdőszoba burkolatához ill. sokkal melegebb és különlegesebb a gyári fehér buborék előlapokhoz képest. Nem elhanyagolható az sem, hogy az így elkészített előlap anyagköltsége még a felét sem éri el a gyári előlapok árának. Remélem, hogy ezzel ötletet tudok adni másoknak is, hogy egyedi beépítést alkalmazzanak."

EZT IS Ajánljuk
Szerszám-anyag
Tippek az energiatakarékossághoz
A ?sok kicsi sokra megy? szem előtt tartásával virtuálisan körbejártuk a lakást, hol és hogyan lehet még egy kicsit takarékoskodni az energiával ? legyen az földgáz vagy távhő. A tippek jó része közismert, de csokorba szedve a tényeket mégis meghökken az ember, hogy milyen pazarlóak is vagyunk, mennyi mindenre oda sem figyelünk.


Otthon-bútor
Burkoljuk be a falat!
HDF panelek segítségével a legátlagosabb szobánkat is különlegessé tehetjük. Cikkünkben bemutatjuk, hogyan alakítottuk át velük a nappali egész összképét ? lépésről lépésre.


Gép- és anyagújdonságok
Barkácsgépek kiegészítői
Néhány hasznos kiegészítőt mutatunk be a barkácsműhelyekben leggyakrabban használt gépekhez. Ezek az "okos" kis darabok nagymértékben segítik a munkát, gondoskodnak a pontos méretekről, vagy a porelszívásról vagy attól, hogy felsértsük a munkadarabot.


Otthon-bútor
Wellnes az otthonunkban
A pihenés és regenerálódás nagyon fontos a mindennapjainkban. Nem szabad elhanyagolnunk, különben idővel lemerülünk, mint egy régi akkus fúrógép akkumulátora. Idővel és anyagilag sem bírható a napi szaunázás, fürdőzés, lazítás, tegyük meg otthon!


Gép- és anyagújdonságok

Burkolás egyszer, mindörökre
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság