hirdetésMAPEI: Gyorspadló a garázsba, műhelybe

Otthon-bútor

MAPEI: Gyorspadló a garázsba, műhelybe

Gyorskötésű önterülő aljzatkiegyenlítő és az öntött padló minden előnyös tulajdonságát egyesíti az ipari padlók készítésére kifejlesztett Mapei Ultratop anyaga, amellyel néhány óra alatt elkészíthető a garázs, pince, tároló, mosókonyha vagy a műhely színes, kopásálló és tartós aljzata.

De nem csak a nagy kopásállóságot kívánó padlók készítésére alkalmas, hanem különleges, egyedi belsőépítészeti megoldásoknál is jól alkalmazható. A többféle színkombinációval és a különböző adalékanyagok használatával egészen különleges ?padlóképek? kialakítására is alkalmas, így például a padlófűtéses nappaliknak vagy konyha-étkező tereknek adhat varázsos hangulatot egy jól megtervezett mintázat.A több színben kapható aljazatkiegyenlítő kombinálásával, valamint természetes kőzúzalékkal vagy a Mapei egyedi, kerek szemcsés, színes Dynastone adalékával változatos, egyedi terrazzo burkolatok készíthetők. A mintázatok kialakítása és adalékok alkalmazása gyakorlatot igényel.Az aljzatkiegyenlítő új és már meglévő beton vagy kerámiaburkolatú beltéri aljzatok 3-40 mm vastagságú kiegyenlítésére szolgál, de kiváló mechanikai tulajdonságainak és kopásállóságának köszönhetően burkolat nélkül, járófelületként is alkalmazható. Elviseli a székgörgők, a gumikerekű kocsik, a barkácsműhely kisgépei okozta igénybevételt, vagy az alagsorban, pincében kialakított ?gyermekdühöngő? összes megpróbáltatásait is.
Az aljzathoz tökéletesen tapadó felület fokozott nyomószilárdsággal és hajlítómerevséggel rendelkezik. Az önterülő aljzatkiegyenlítő a felvitel után néhány órán belül kikeményedik, a rétegvastagságtól függetlenül igen gyorsan köt, már három óra múlva járható. Különleges összetételének köszönhetően gyorsan szárad, így ha burkolatot, vagy műgyanta bevonatot is akarunk, akkor 24?36 órán belül folytatható a munka. Több színben is kapható, a színek kombinálásával dekoratív padlófelületek alakíthatók ki. Kopásállósága és vízállósága a Mapefloor Finish 52 felületi kezeléssel tovább javítható, ez hosszú távon biztosítja a felhordott padló színtartósságát, és megkönnyíti a tisztántarthatóságot is.
Bármilyen hordképes építőipari új vagy régi burkolatra, fűtött padlószerkezetre felvihető. Az aljzatkiegyenlítő használata előtt a felületről el kell távolítani minden málló, porló részt, csak portalanított, mattnedves felületen szabad dolgozni vele. Ha a felület nagyon nedvszívó, akkor először diszperziós alapozóval kell lekenni két rétegben. Az első rétegben ? Primer G alapozót használva ? 1:3-as, a második rétegben 1:1-es hígításban.

Egy 25 kg-os zsák Ultratopot folyamatos keverés közben öntsünk egy 5,3-5,5 l tiszta hideg vizet tartalmazó vödörbe, és alacsony fordulatú elektromos keverővel keverjük át, amíg csomómentes habarccsá nem válik. 2-3 perc pihentetés után, (ez idő alatt a poralakú műgyanták és folyósítószerek feloldódnak) ismét átkeverjük. A bekevert anyagot 20 percen belül be kell dolgozni.

A habarcsot egyetlen rétegben 3-40 mm közötti rétegvastagságban dolgozzuk be esztriches kanállal, így a glettvasnyomok nem jelennek meg és könnyebb az anyag elsimítása.


ÁRKALKULÁTOR: 3-40 mm vastagságban vihető fel, anyagigénye a vastagságtól függően milliméterenként 1,6-1,7 kg/m?
Kiszerelés: 25 kg-os zsák
Színek: szürke 7 225 Ft/zsák, antracit 8 225 Ft/zsák, vörös 8 225 Ft/zsák,
fehér 9 975 Ft/zsák, világosszürke 9 975 Ft/zsák, beige 9 975 Ft/zsák

EZT IS Ajánljuk
Szerszám-anyag
Ettől az apróságtól lesz penészmentes az otthona
Van egy jelentéktelennek tűnő dolog, amire nem szoktak nagy figyelmet fordítani a felújításkor, pedig igencsak fontos, mert a penész legtöbbször ezen keresztül támad.


Gép- és anyagújdonságok
Hihetetlen mértékű energia-megtakarítás
Létezik Veszprémben egy társasház, amelyben 8 év alatt 70%-kal csökkent a fűtés és melegvíz előállítására felhasznált gázmennyiség, emellett 72%-kal csökkent a ház által felhasznált elektromos energia mennyisége. Nem mágia működött közre, „mindössze” annyi történt, hogy az épületet Mapetherm hőszigetelő rendszerrel szigetelték.


Szerszám-anyag
Kreatív munkáival nyert a Mesterek Mestere
Második alkalommal adták át a kimagasló építőipari szakmunka elismeréséért járó Mesterek Mestere Díjat. A szakmai zsűri egyhangú döntése alapján az acsai Vancsó László (49) burkoló lett Magyarország Mesterek Mestere.


Otthon-bútor
Padlócsempe javítása egyszerűen, gyorsan (2)
Bármelyik házban, lakásban előfordulhat, hogy a padlót fedő csempeburkolat megsérül, ilyenkor sem kell azonban az egész felületet újraburkolni – untig elég, ha a sérült csempét cseréljük ki. Néhány órás munkával eltüntethetjük a törött burkolatrészt, és ezzel az egész padlófelület megújul.
Otthon-bútor

Falburkolat fából


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság