Festék vagy tapéta?

Szerszám-anyag

Festék vagy tapéta?

Igen, valamikor ez nagy dilemmát jelent a felújításkor, hogy festék vagy tapéta legyen a falon. Természetesen valakinek ez nem jelent gondot, hiszen nem szereti a tapétázott falakat, vagy fordítva, nem szereti a festett falakat.

Mégis mik az előnyei az egyiknek, illetve a másiknak és mik lehetnek a hátrányok?

Sok esetben talán a tapétázott falú teret melegebbnek és barátságosabbnak érezzük. A színes, klasszikus vagy modern mintájú tapéta felrakása után nincs több dolgunk. Megmutatkozik a dizájn, ami az egyéniségünket is tükrözi.

Azonban ha a festhető tapétát választjuk, akkor 3-4 évenként egy átfestéssel új hangulatot adhatunk a szobának, és utána évekig nincs gond a falra.

Manapság a tapéta már nem csupán falburkoló termék, sokkal inkább faldekoráció, a lakberendezés eszköze. A mai tapéták tökéletesen kiszolgálják a legkülönfélébb dekorációs igényeket, anyaguknál fogva meleg felületet adnak.

Előnye az is, hogy szebben lehet rá festeni, tartósabb, eltakarja a fal hibáit, viszont nagyobb munka felrakni, pepecselős, időigényes, legalábbis időigényesebb, mint a festés, és talán nagyobb kézügyességet, hozzáértést igényel, ha esztétikusan, szépen akarjuk végrehajtani.

A falfesték nagy előnye, hogy védi a falfelületet a káros hatásoktól, emellett esztétikus látványt nyújt. A különböző színeknek más és más hatása van, és egy szobafestéssel akár egy-két óra alatt lecserélhetjük a színeket, vagyis alapvetően megváltoztathatjuk a szoba hangulatát.

A festék esetén számos trükk és típus létezik, hogy változatosabbá, egyedivé tegyük otthonunkat, ráadásul kisebb költségekkel jár a megvásárlása, használata.

És ami nagy előnye a tapétával szemben: festeni egyszerű!

Csak néhány eszköz kell hozzá, kevesebb szaktudást igényel, mint a tapétázás. Mert a klasszikus termékeken túl ma már választhatunk olyan festékeket is, amelyek bevonata dekoratív megjelenést ad, rendkívül tartós, kopás- és dörzsálló, mosható és fertőtleníthető.

Ezek a lég- és páraáteresztő bevonatok a fal természetes légzését nem gátolják, és több évi használat után egyszerű átfestéssel felújíthatók. A falak színezésén túl sok esetben problémát kell elhárítani. Folttakaró festékkel a beázási vagy a penészfoltokat tüntethetjük el. A penészesedésre hajlamos falakra a penészgátló lemosó oldat és a penészgátló falfesték nyújt megoldást.

A Mapei falfestékek megismeréséhez kattintson ide.

Milyen megoldásunk létezik a penész foltok megelőzésére?

Ide kattintva nézheti meg megoldásunkat.

Ha pedig segítségre lenne szüksége, ne habozzon, kérdezze központi szaktanácsadónkat: //www.mapei.com/adv/HU/SZAKTANACS/

(x)

EZT IS Ajánljuk
Gép- és anyagújdonságok
Brazil életérzés ihlette riói színek
A lakásfelújítás során a falakat is új színekbe öltöztetjük. Az idei trend az egyedi dekoráció és a több szín kombinálása egy falfelületen.


Gép- és anyagújdonságok
Levegőtisztító festék
A Dow amerikai vegyipari cég és a magyar Poli-Farbe festékgyár együttműködésének köszönhetően hamarosan nálunk is elérhető lesz az a falfesték, amely megköti a szoba levegőjében előforduló formaldehid molekulákat.


Kert-balkon
Művészasztal székekkel
Arcfestéssel és csillámfestéssel is foglalkozik Megellai Katalin Veszprémben. Ezért olyan székeket és asztalt szeretett volna, amelyek feltűnőek, és a célnak megfelelnek.


Gép- és anyagújdonságok
Strapabíró padlóbevonat
Poros, piszkos a garázs vagy pince padlója? A Sikafloor 2530 W-vel minden problémát megoldhat. A kiváló minőségű bevonattal könnyen tisztíthatóvá válhat a padló. Nem lesz többé, ragacsos, poros, piszkos, még a pince is csillogni fog. Egyszerűbb, mint a festés.
Szerszám-anyag

Lakásfűtő falfesték
Gép- és anyagújdonságok

Divatos falfestékek


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság