hirdetésPadlófűtés hibátlanul

Szerszám-anyag

Padlófűtés hibátlanul

Ahhoz, hogy a padlófűtés kivitelezés ne bosszúság legyen, feltétlenül be kell tartani néhány alapszabályt a megvalósításban.

Ha minőségi megoldást szeretnél otthonodba, akkor ne engedj a negyvennyolcból – pontosabban: az előírt, kötelező felfűtésből! A padlófűtésnél ugyanis az aljzat nedvességtartalma alacsonyabb kell legyen, mint máshol – és ezt ellenőrizni is kell, mielőtt burkolnál, nehogy azt tapasztald, hogy a páranyomás a felületről a burkolatot lenyomja.

De kezdjük az elején és a legfontosabbal: csak a megfelelő aljzaton vághatunk neki a burkolásnak, és ezért a kiegyenlítés bizony nem spórolható le. Ezt a Novoplan Maxi önterülő és gyorskötő aljzatkiegyenlítővel a legigényesebb szinten lehet megvalósítani.

Ezután az üregmentes fektetést szem előtt tartva már neki is vághatsz a ragasztásnak. Miért legyen üregmentes? Mert a burkolat alatt maradó levegő szigetelésként hat, és elnyeli a drága hőt, aminek a kedvéért nekivágtsz a padlófűtés kivitelezés feladatának. Ugyanakkor a lapok fel is válhatnak, ha a tapadófelületünk nem teljes. Mindkét okból érdemes a Mapei termékét, a Keraflex Easy S1-et választani, hogy elsőre végleges legyen a ragasztás!

Végül a fugázás kapcsán, mely akár hagyományos módon is történhet, figyelni kell a fűtési körök külön dilatációjára. Ezt azonban akár rejtett formában, vagyis sokak szerint esztétikusabban is meg lehet oldani a Mapetex System alkalmazásával.

Ezek a megoldások egyaránt tanúsítják, hogy a padlófűtés kivitelezés nem csupán gépészeti kérdés, hanem az aljzat, a szigetelés és a ragasztás szempontjaira is tekintettel kell lenni a hatékony fűtéshez.

A megfelelő technikákat és anyagokat választva azonban tökéletes megoldást születhet, és hosszú éveken keresztül, sőt évtizedes távlatokban is szabadon élvezhetjük a padló és az otthonunk kellemes melegét! 

 

EZT IS Ajánljuk
Szerszám-anyag
Festék vagy tapéta?
Igen, valamikor ez nagy dilemmát jelent a felújításkor, hogy festék vagy tapéta legyen a falon. Természetesen valakinek ez nem jelent gondot, hiszen nem szereti a tapétázott falakat, vagy fordítva, nem szereti a festett falakat.


Gép- és anyagújdonságok
Vízszigetelés a Mapei-től
Előzze meg a bajt és védje teraszát Mapelastic vízszigeteléssel. Spóroljon pénzt, időt és energiát.


Otthon-bútor
Elkerülhetjük a gyakori kivitelezési hibákat
A tartós és szép burkolat titka, hogy a kiváló minőségű segédanyagokkal, ellenőrzött és előkészített alapfelületre, megfelelő bedolgozási körülmények között és megfelelő szaktudás mellett készüljön el. Szakembereink számos különböző építkezésen, építési helyszínen fordulnak meg.


Gép- és anyagújdonságok
Dupláz a Mapei
Elkészült a Mapei Kft. új gyártóüzeme, ezzel 2,8 milliárd forintos beruházás keretében kétszeresére, mintegy 15 ezer négyzetméterre bővült a raktárkapacitás.


Gép- és anyagújdonságok

Baktériumoknak ellenálló festék
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság