hirdetésPadlófűtés hibátlanul

Szerszám-anyag

Padlófűtés hibátlanul

Ahhoz, hogy a padlófűtés kivitelezés ne bosszúság legyen, feltétlenül be kell tartani néhány alapszabályt a megvalósításban.

Ha minőségi megoldást szeretnél otthonodba, akkor ne engedj a negyvennyolcból – pontosabban: az előírt, kötelező felfűtésből! A padlófűtésnél ugyanis az aljzat nedvességtartalma alacsonyabb kell legyen, mint máshol – és ezt ellenőrizni is kell, mielőtt burkolnál, nehogy azt tapasztald, hogy a páranyomás a felületről a burkolatot lenyomja.

De kezdjük az elején és a legfontosabbal: csak a megfelelő aljzaton vághatunk neki a burkolásnak, és ezért a kiegyenlítés bizony nem spórolható le. Ezt a Novoplan Maxi önterülő és gyorskötő aljzatkiegyenlítővel a legigényesebb szinten lehet megvalósítani.

Ezután az üregmentes fektetést szem előtt tartva már neki is vághatsz a ragasztásnak. Miért legyen üregmentes? Mert a burkolat alatt maradó levegő szigetelésként hat, és elnyeli a drága hőt, aminek a kedvéért nekivágtsz a padlófűtés kivitelezés feladatának. Ugyanakkor a lapok fel is válhatnak, ha a tapadófelületünk nem teljes. Mindkét okból érdemes a Mapei termékét, a Keraflex Easy S1-et választani, hogy elsőre végleges legyen a ragasztás!

Végül a fugázás kapcsán, mely akár hagyományos módon is történhet, figyelni kell a fűtési körök külön dilatációjára. Ezt azonban akár rejtett formában, vagyis sokak szerint esztétikusabban is meg lehet oldani a Mapetex System alkalmazásával.

Ezek a megoldások egyaránt tanúsítják, hogy a padlófűtés kivitelezés nem csupán gépészeti kérdés, hanem az aljzat, a szigetelés és a ragasztás szempontjaira is tekintettel kell lenni a hatékony fűtéshez.

A megfelelő technikákat és anyagokat választva azonban tökéletes megoldást születhet, és hosszú éveken keresztül, sőt évtizedes távlatokban is szabadon élvezhetjük a padló és az otthonunk kellemes melegét! 

 

EZT IS Ajánljuk
Gép- és anyagújdonságok
A Mapei kapta a hónap beruházója díjat
A Mapei Kft. "Díj a sikeres vállalkozásokért" elismerésben részesült, a hónap beruházója lett.


Szerszám-anyag
Fogadjunk, hogy Ön is imádja otthonának ezt a helyiségét!
A béke szigete, ahol esténként megpihenünk, feltöltődünk, egy hűvös nap után szinte újjászületünk… Igen, ez a fürdőszoba! Talán ez a leginkább kedvelt helyisége egy otthonnak, de az biztos, hogy a legkényesebb pontja is.


Szerszám-anyag
Kreatív munkáival nyert a Mesterek Mestere
Második alkalommal adták át a kimagasló építőipari szakmunka elismeréséért járó Mesterek Mestere Díjat. A szakmai zsűri egyhangú döntése alapján az acsai Vancsó László (49) burkoló lett Magyarország Mesterek Mestere.


Otthon-bútor
Szélsőséges hőmérsékletekre is felkészített ház
Az elmúlt években megfigyelhető egyfajta klimatikus változás Magyarországon is, nem ritka a hetekig tartó közel 35-40 °C-os „sivatagi” hőség nyáron (és az ezzel járó szárazság), majd jönnek a kemény, csontig hatoló telek! Egyre kevésbé élvezhetjük a tavasz vagy az ősz üdítően kellemes átmeneti hónapjait…
Gép- és anyagújdonságok

Dupláz a Mapei


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság