hirdetésŐszi ültetés, fűszermentés

Kert-balkon

Őszi ültetés, fűszermentés

Mini kertek cserépben, balkonon és az ablak előtt

VETŐMAG ÉS TÁROLÓ Kedvünkre való dísztököt találtunk, és azt szeretnénk, ha jövőre magunk nevelhetnénk hasonlókat? Szedjük ki, szárítsuk meg, és tegyük el a magjait papírzacskóban. Ha ügyesen vágjuk fel, még formás evőeszköztartóként is szolgálhat a halloween parti büféasztalán a kivájt tökhéj.

autumn-still-life-3682443_960_720.jpg

ROZMARING Bár mediterrán fűszernek tartják, áttelelhet az erkélyen is, fontos azonban, hogy földlabdáját ne hagyjuk kiszáradni. Ha a hajtásai esetleg elfagynának, akkor is kihajt tavasszal a tövéről.

herbs-2523119_960_720.jpg

Mostanában ültethetünk ablakunk elé a kertbe, az erkélyre, egy nagyobb dézsába madárbirs-, berkenye- vagy tűztövisbokrot. Ezek a cserjék önkiszolgáló étteremként kínálják termésüket tollas barátainknak a téli hónapokban.

A közelgő hideg elől szedjük csokorba zöldfűszereink hajtásait. A zsálya, a bazsalikom és a kakukkfű fellógatva hamar megszárad, és addig is élvezhetjük illatukat. Ha már zörgősen szárazak a levelek, lemorzsolva tegyük el télire.

azalea-791914_960_720.jpg

A szabadban nyaraltatott azáleának most már a lakásban a helye. A most kezdődő virágzása tovább tart, ha lágy vízzel öntözzük. Amennyiben nem jutunk esővízhez, maréknyi tőzeget kössünk harisnyába és áztassuk egy vödör vízbe pár napig. Így a csapvíz is ideális a locsoláshoz.

FAGYÁLLÓ CSEREPEKBE Az ablakládák őszi betelepítéséhez most pompás színekben kaphatunk
árvácskapalántákat. Ezek a kis növények képesek arra, hogy addig virágozzanak, amíg be nem lepi őket a hó, és tavasszal, az olvadás után újra kezdik. Az ültetéshez használjunk fagyálló terrakotta
edényeket, amelyek télen is kint maradhatnak a szabadban.

fotók:pixabay
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Ötletek
Barátságos faterasz
Egy rokona kérésére készített a kertre néző régi, fémvázas, műanyag hullámlemezzel fedett terasz helyett egy barátságosabbat fából Teleki Tibor Szászváron.


Kert-balkon
Mindent vágó Fiskars olló
Itt a tavasz, és ezzel megkezdődött egy mozgalmas időszak a kertészek számára. Az egyik feladat a hosszú tél során elhalt gallyak eltávolítása.


Kert-balkon
Félköríves lépcső egyszerűen
A lépcsőket sokan egyszerűen szintkülönbséget áthidaló funkcionális elemként kezelik. Pedig a bejárathoz épített lépcsők elegánssá is tehetik a házunkat. Ezen a szép, íves lépcsőn ráadásul dézsás növényeket is tarthatunk. Megépítése nem könnyű feladat, de az eredmény tükrében megéri.


Gép- és anyagújdonságok
Egyediség és praktikum a konyhában
A konyha már nem kizárólag kiszolgáló helyiség, mára (a történelemben nem először) sokkal több lett belőle.


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2019

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság