hirdetésŐszi ültetés, fűszermentés

Kert-balkon

Őszi ültetés, fűszermentés

Mini kertek cserépben, balkonon és az ablak előtt

VETŐMAG ÉS TÁROLÓ Kedvünkre való dísztököt találtunk, és azt szeretnénk, ha jövőre magunk nevelhetnénk hasonlókat? Szedjük ki, szárítsuk meg, és tegyük el a magjait papírzacskóban. Ha ügyesen vágjuk fel, még formás evőeszköztartóként is szolgálhat a halloween parti büféasztalán a kivájt tökhéj.

autumn-still-life-3682443_960_720.jpg

ROZMARING Bár mediterrán fűszernek tartják, áttelelhet az erkélyen is, fontos azonban, hogy földlabdáját ne hagyjuk kiszáradni. Ha a hajtásai esetleg elfagynának, akkor is kihajt tavasszal a tövéről.

herbs-2523119_960_720.jpg

Mostanában ültethetünk ablakunk elé a kertbe, az erkélyre, egy nagyobb dézsába madárbirs-, berkenye- vagy tűztövisbokrot. Ezek a cserjék önkiszolgáló étteremként kínálják termésüket tollas barátainknak a téli hónapokban.

A közelgő hideg elől szedjük csokorba zöldfűszereink hajtásait. A zsálya, a bazsalikom és a kakukkfű fellógatva hamar megszárad, és addig is élvezhetjük illatukat. Ha már zörgősen szárazak a levelek, lemorzsolva tegyük el télire.

azalea-791914_960_720.jpg

A szabadban nyaraltatott azáleának most már a lakásban a helye. A most kezdődő virágzása tovább tart, ha lágy vízzel öntözzük. Amennyiben nem jutunk esővízhez, maréknyi tőzeget kössünk harisnyába és áztassuk egy vödör vízbe pár napig. Így a csapvíz is ideális a locsoláshoz.

FAGYÁLLÓ CSEREPEKBE Az ablakládák őszi betelepítéséhez most pompás színekben kaphatunk
árvácskapalántákat. Ezek a kis növények képesek arra, hogy addig virágozzanak, amíg be nem lepi őket a hó, és tavasszal, az olvadás után újra kezdik. Az ültetéshez használjunk fagyálló terrakotta
edényeket, amelyek télen is kint maradhatnak a szabadban.

fotók:pixabay

EZT IS Ajánljuk
Gép- és anyagújdonságok
Öt tipp a professzionális szigeteléshez
A jó szigetelés a tervezéssel kezdődik és közel 50%-kal csökkenti a gázszámlát.


Szerszám-anyag
A klíma a jobb, vagy a ház szigetelése?
A szakemberek szerint légkondi helyett nyáron árnyékolással és egy legalább 10 cm vastag ásvány- vagy üveggyapot szigetelés révén 5-7 fokkal is csökkenhet a lakás, ház belső hőmérséklete. Télen pedig ugyanez a szigetelés a fűtésszámlát csökkenti.


Otthon-bútor
Pici garzonban összkomfortos galéria
Ötéves kislányának készített minigalériát Farkas László Kunszentmiklóson. Az egyszobás lakásban ugyanis hely nem volt külön lánykaszobára, mivel azonban az igény megfogalmazódott, megszületett az ötlet, hogy apa a szülők ágya fölé készít neki galériát.


Ötletek
Bútorok vintage hangulatban felújítva
Szinte az egész lakás bútorait vintage stílusban újította fel Mátrainé Horváth Nárcisz Somogyjádon.


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság