Szerszámok, amelyekre minden háztartásban szükség lehet

csináld magad

Szerszámok, amelyekre minden háztartásban szükség lehet

Attól függetlenül, szoktál-e barkácsolni, bizonyos szerszámokra minden háztartásban szükség lehet. Ha szeretnél kitenni egy képet a falra, akkor például egy kalapács biztosan kelleni fog, de egy csavarhúzó vagy fogó is hasznos lehet nagyon sok esetben. Nézzük, melyek a legalapvetőbb szerszámok, amiket érdemes beszerezned!

Csavarhúzók

Nem árt, ha többféle csavarhúzónk van otthon. Vannak csillag- és laposfejűek, amelyek változatos méretben kaphatóak. Hogy megfelelően illeszkedjenek a csavarba, szerezz be belőlük többfélét. Jól jöhet továbbá az L-alakú imbuszkulcs, amelyet a hatszögletű csavarokhoz használhatunk. Ezek szintén többféle méretben kaphatóak.

Fogók

A fogókra is nagy szükség lehet a háztartásokban. A kombinált fogó nagyon hasznos, de jó, ha van még csípőfogónk és harapófogónk, valamint a többféle méretben beszerezhető villáskulcs sem árt: a csavarokat húzhatjuk meg vele. Jól jöhet tovább egy franciakulcs is, amely hasonló a villáskulcshoz, a különbség az, hogy ennek állítható a vége.

Kalapács, fűrész

Talán mondanunk sem kell, mennyire hasznos, ha van otthon kalapácsunk. Bármelyik szöget könnyedén beleüthetjük vele a falba, ha például egy képet vagy tükröt szeretnénk felszerelni. A kerti munkálatok vagy barkácsolás során pedig nagy hasznát vehetjük egy fűrésznek.

tools-2145771_1920.jpg

Egyéb eszközök

Egyéb barkácsmunkálatoknál jól jöhet a ragasztópisztoly, a sniccer, a csiszolópapír és a mérőszalag. Ha pedig festési munkálatok előtt állsz, vagy a falhibákat szeretnéd kijavítgatni, esetleg glettelnél, egy spakli segíthet eltávolítani a régi festéket, tapétát. Jól jöhet tovább a vízmérték, ha nem szeretnéd a falra ferdén felszögelni a képeket. Szerezz be továbbá csavarokat és szögeket is, hiszen bármikor szükség lehet rájuk.

Elektromos eszközök

Ha gyakran barkácsolunk, az elektromos eszközök nagyban megkönnyíthetik munkánkat. Jól jöhet például egy fúrógép, egy dekopírfűrész és egy akkus csavarhúzó is.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Gép- és anyagújdonságok
210 csavar egy töltéssel
Utánozhatatlan teljesítményre képes a Bosch 14,4 és a 18 V-LI vezeték nélküli csavarozója. A GSR 14,4 a professzionális csavarozó egyetlen akkutöltéssel a legtöbb csavar behajtását teszi lehetővé.


Szerszám-anyag
Minden, amit tudni akarsz a kézi körfűrészről
A körfűrésszel könnyen, gyorsan vághatsz hosszú, egyenes vonalak mentén. Nem mindegy azonban, hogyan használod. Íme a legfontosabb tudnivalók.


Gép- és anyagújdonságok
Fűrészlánc-élezési kisokos
A fűrészlánc élezése nem bonyolult, de néhány alapvető fogást el kell hozzá sajátítani.


Gép- és anyagújdonságok
Láncfűrész és használata
Fakivágás, faaprítás, ma már szinte elképzelhetetlen láncfűrész nélkül. Persze amilyen hasznos szerszám, olyan veszélyes is lehet, de ha elővigyázatosan használjuk, lényegesen könnyebbé válik vele a munka.
Gép- és anyagújdonságok

Fantasztikus fűrészállomás


Gép- és anyagújdonságok

Kézbe simuló csavarozó


Gép- és anyagújdonságok

Körfűrész, mintha játék lenne


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság