hirdetés



Medencevíz-melegítés egyszerűen

Kert-balkon

Medencevíz-melegítés egyszerűen

Akár kánikula van, akár hűvös a nyár, egy biztos: éjszaka lehűl a levegő és ennek megfelelően a kerti medence vize is hidegebb lesz a kívánatosnál. Tóth Antal Mezőtúron egyszerű megoldást talált a problémára.

A víz melegítése egy tábla fém hullámlemezzel történik: Antal ezt matt feketére fújta, két bak segítségével a vízszinttől kicsit megemelte a hátsó részét és úgy rögzítette, tehát az elejéről simán a medencébe folyik a víz. A medence tisztításához amúgy is szokásos (vagy legalábbis szükséges) szűrős keringető szivattyú nyomócsövébe pedig beletoldott egy régebbi gégecsövet, és azt ráfogatta a hullámlemezre keresztbe, majd a hullámlemez mélyedéseinél nyílásokat vágott a csőre, a végét pedig (ugyanúgy, mint a medence visszatápláló csonkját) ledugózta. Így aztán a szűrt víz a napon folyamatosan melegedő hullámlemezen át jut vissza a medencébe, melegebben.




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Otthon-bútor
Balkon vízszigetelés utólag egyszerűen, s. k.
A legszebb terasz vagy erkély is csak bosszúság forrása, ha csöpögni kezd a víz az alatta lévő szoba plafonjáról, amikor kint elered az eső vagy kicsit is megolvad a hó. Cikkünkben bemutatjuk, hogyan kerülhetjük ezt el némi saját kezűleg elvégezhető javítómunkával, viszonylag gyorsan.


Otthon-bútor
A beázás megelőzése
A fürdőszobákban a zuhanyzók és kádak környezete, az emeleti fürdőkben a padló megfelelő vízszigetelése különleges figyelmet érdemel. Biztosan sokakkal előfordult már, hogy eláztatták az alattuk lakó szomszédot, vagy a fürdőszoba fala átázott.


Ötletek
Pavilon a medence fölé
A frissen vásárolt medencét védő sátor két hónap alatt tönkrement, ezért egy tartósabb, szebb, biztonságosabb megoldást készített helyette Breuer Gábor Gyálon.


Otthon-bútor
Spóroljunk a melegvízzel
A melegvíz elállításhoz modern bojlert használjunk. Ebben az esetben ugyanis akár 35% energiát takaríthatunk meg! A bojlerek víz melegítésére tervezett berendezések, amelyek nemcsak melegítik hanem – az átfolyó vízmelegítőkkel ellentétben – tárolják is a vizet.

hirdetés






Kert-balkon

Falikút az erkélyen


Szerszám-anyag

Takarékos vízöblítők

hirdetés





Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság