Tökéletes csavarrend


Barkácsoló ember lévén rengeteg – és rengetegféle – facsavar, tipli, metrikus csavar, anya, alátét, csatlakozó, sorkapocs, villamos vezetékre való érvéghüvely és egyéb miegymás akad Gelsi Sándor műhelyében Lábatlanon. Megunva a kellékek festői összevisszaságát, Sándor rendet teremtett.

Úgy döntött, befőttesüvegekbe porciózza szét a különböző dolgokat, majd soronként 1 db 12×2,5 cm-es, kb. 3 m-es padlólécet 4 db univerzális műanyag tiplivel és a hozzá tartozó facsavarral a plafonra rögzített. A normál (720 ml-es) befőttesüvegek fedelét egymástól olyan távolságra, hogy könnyű legyen hozzájuk férni, fedelenként 3 db 3,5×25 mm-es gipszkartoncsavarral a padlóhoz csavarozta, majd az előzőleg elmosott és a címkétlenített üvegeket a helyükre tekerte. A következő sort félüvegnyit elcsúsztatva tette, így még könnyebb a le- és felrakásuk használat közben.

Mindez nem volt túl gyors folyamat,mindig volt egy megkezdett padló a plafonon és ahogy az üvegek ürültek lent, úgy szaporodtak fent. A csavarok és egyebek szépen, rendezetten, fajtánként,méretenként elkülönítve figyelnek és pillanatok alatt megtalálhatóak az üvegek átláthatósága miatt – szemben a régi, helyigényes polcos-szekrényes-zacskós-dobozkás megoldással (nem beszélve a régebben bosszús keresgéléssel töltött idő megtakarításáról). Végül, de nem utolsósorban: az ára is versenyképes bármelyik készen kapható polccal,szekrénnyel, amelyiken ennyi minden elférne mert gyakorlatilag csak a gipszkartoncsavarra kellett költeni, a többi adott volt.

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Polcrendszer a nappaliban
Olyan egyedi méretű polcrendszert szerettünk volna a nappaliba, amelyen minden könyv,...
Otthonunk hőszigetelése
Kedves Hajnalka! Nyeregtetős parasztházunk van. Mestergerendás fafödémünket szeretném...
Megújult a Hotel Helia Episode Étterme és terasza
Elegáns és letisztult látványvilággal, különleges belsőépítészeti megoldásokkal és...
Grillező étkezővel
Arra a kérdésre, ki mit szeretne a kertbe építeni az egyik leggyakoribb válasz a...
Üvegmozaikos játékasztal
Az ember által alkalmazott egyik legrégibb díszítő művészet a mozaikolás, amelynek...
Fürdőszobatrendek a XXI. században
Az elmúlt évtizedekben rengeteget változtak a fürdőszobai...

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION