hirdetésIlyen lesz a fürdőszobánk 2015-ben

Szerszám-anyag

Ilyen lesz a fürdőszobánk 2015-ben

A pasztellszínek és a letisztult vonalak domináltak Európa legnagyobb burkolat-trendeket bemutató kiállításán, az Olaszországban nemrég megrendezett Cersaie-n.

A visszafogott pasztellárnyalatok és a funkcionális berendezés határozzák meg a következő esztendő kerámiaburkolatainak és fürdőszobáinak trendjét, de néhány különlegesség azért megbolondíthatja a lakásbelsőket jövőre – ez derült ki a szeptember végén Bolognában megrendezett Cersaie kiállításon.

Vége a glamour nagyzoló csillogásának és az extravagancia divatjának – legalábbis a kerámiaburkolatok trendjei között. Ez derült ki a múlt hónap végén Bolognában, ahol 176 ezer négyzetméteren rendezték meg a kerámiaburkolatok és fürdőszobai berendezések legnagyobb kiállítását, a Cersaie-t. Több mint 100 ezer látogató nézte meg 945 kiállító kínálatát.

Jellemző változás, hogy tavaly még térhatású Rubik-kocka mintázatú fürdőszobai burkolattal rukkolt elő a nagy múltú francia mozaikgyártó, az Emaux de Briare, ám az idén elmaradtak a hasonló, különlegesen látványos bemutatók a seregszemlén.

 „A nagy látványosságok elmaradása annak köszönhető, hogy a funkcionalitás lesz az uralkodó trend 2015-ben. A burkolatokat is az anyaguk, mintázatuk, formájuk, textúrájuk teszi különlegessé” – mutatta be a vásáron jellemző trendeket Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezetője.

A látogatók elsősorban natúr, pasztellárnyalatú és szürke színeket láthattak, mind a burkolatok között, mind az enteriőrökben.

Letisztult, egyszerű vonalak és pasztellárnyalatok.

Variációk egy témára.

Nagyon egyszerű vonalvezetés jellemző a szaniterekre is. Ahol esetleg egy-egy arany vagy fekete fürdőszobai bútor a központi eleme a fürdőszobának, ott is tökéletesen harmonizál a visszafogott, natúr burkolattal.

Visszafogott, natúr burkolatok.

A barokk és art deco elemek, minták itt-ott megjelennek, de az enteriőrök egészét a tágasság és az egyszerűség jegyében alakították ki. Jellemző, hogy a technológiai fejlődést kihasználva a tervezők egyre nagyobb felületekben gondolkodnak: a Mapei vezetője találkozott 5x5 méteres (!) burkolólappal is, és olyannal is, amelynek vastagsága 2 centiméteres volt.

Néhány különlegesség azért izgalmassá teheti a fürdőszobákat, konyhákat jövőre. Ilyen például egyre több kiállítónál a csempék formájának felszabadulása. A négy-, hat- és nyolcszögek helyett ma már a csempék szétszedhetők és összeilleszthetők változatos, néha nem is mértani alakzatokba, szabad folyást engedve ezzel a képzeletnek.

A Mirage csempéi szabadon szétszedhető és egymásba rakható modulokból állnak.

A másik érdekesség a 3D burkolatok további térhódítása: az elmúlt években főként nagyobb felületű lapokon láthattunk érdekes, domborműszerű megoldásokat, de az idén már kisebb geometrikus minták is megjelentek a választékban. Jó példa erre a fakérget mintázó, szinte már képzőművészeti értékeket felvonultató egyik kiállított megoldás.

Fakéreget mintázó burkolat.

Plasztikus felületű, kaptárra emlékeztető geometrikus forma.

Fotók: Mapei (A Mapei Kft. az építőipari segédanyaggyártás és -forgalmazás egyik legjelentősebb piaci szereplője Magyarországon. 1991-ben alakult a világhírű olasz anyavállalat, a Mapei S.p.A. leányvállalataként. Egy gyára működik Sóskúton, ahol építőipari segédanyagok gyártása folyik a hazai piac mellett exportra is.)

www.mapei.hu

EZT IS Ajánljuk
Hírek
Pénteken nyitja meg kapuit az első Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállítás Magyarországon
Az első Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállítás mindent egy tető alá hoz, amire a tökéletes fürdőszoba építéséhez, felújításához szükség lehet.  


Gép- és anyagújdonságok
A legújabb konyhatrendek
A Konyhakiállítás február 27-március 1. között hatodik alkalommal mutatja be a legfrissebb konyhai trendeket a Budapest Sportarénában. Számos világpremier itt mutatkozik be először a régióban.


Gép- és anyagújdonságok
Top 5 fürdőszobatrend egyenesen Olaszországból
Óriási méretű járólapok, innovatív közterületi burkolatok, márványhatású belső terek és egy meglepő bútorirányzat - ezek határozzák meg a jövő fürdőszobatrendjeit az újHÁZ Centrum szakértői szerint.


Kert-balkon
Így lesz szép a rézsű
Nehezen kezelhető, fűnyíróval nem járható rézsűnket is egyedivé és könnyen karbantarthatóvá tehetjük némi gondolkodással és munkával.


Gép- és anyagújdonságok

Karácsony pasztell díszekkel
Szerszám-anyag

Víztakarékosság


Szerszám-anyag

Top 5 fürdőtrend


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság