Ilyen lesz a fürdőszobánk 2015-ben

Szerszám-anyag

Ilyen lesz a fürdőszobánk 2015-ben

A pasztellszínek és a letisztult vonalak domináltak Európa legnagyobb burkolat-trendeket bemutató kiállításán, az Olaszországban nemrég megrendezett Cersaie-n.

A visszafogott pasztellárnyalatok és a funkcionális berendezés határozzák meg a következő esztendő kerámiaburkolatainak és fürdőszobáinak trendjét, de néhány különlegesség azért megbolondíthatja a lakásbelsőket jövőre – ez derült ki a szeptember végén Bolognában megrendezett Cersaie kiállításon.

Vége a glamour nagyzoló csillogásának és az extravagancia divatjának – legalábbis a kerámiaburkolatok trendjei között. Ez derült ki a múlt hónap végén Bolognában, ahol 176 ezer négyzetméteren rendezték meg a kerámiaburkolatok és fürdőszobai berendezések legnagyobb kiállítását, a Cersaie-t. Több mint 100 ezer látogató nézte meg 945 kiállító kínálatát.

Jellemző változás, hogy tavaly még térhatású Rubik-kocka mintázatú fürdőszobai burkolattal rukkolt elő a nagy múltú francia mozaikgyártó, az Emaux de Briare, ám az idén elmaradtak a hasonló, különlegesen látványos bemutatók a seregszemlén.

 „A nagy látványosságok elmaradása annak köszönhető, hogy a funkcionalitás lesz az uralkodó trend 2015-ben. A burkolatokat is az anyaguk, mintázatuk, formájuk, textúrájuk teszi különlegessé” – mutatta be a vásáron jellemző trendeket Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezetője.

A látogatók elsősorban natúr, pasztellárnyalatú és szürke színeket láthattak, mind a burkolatok között, mind az enteriőrökben.

Letisztult, egyszerű vonalak és pasztellárnyalatok.

Variációk egy témára.

Nagyon egyszerű vonalvezetés jellemző a szaniterekre is. Ahol esetleg egy-egy arany vagy fekete fürdőszobai bútor a központi eleme a fürdőszobának, ott is tökéletesen harmonizál a visszafogott, natúr burkolattal.

Visszafogott, natúr burkolatok.

A barokk és art deco elemek, minták itt-ott megjelennek, de az enteriőrök egészét a tágasság és az egyszerűség jegyében alakították ki. Jellemző, hogy a technológiai fejlődést kihasználva a tervezők egyre nagyobb felületekben gondolkodnak: a Mapei vezetője találkozott 5x5 méteres (!) burkolólappal is, és olyannal is, amelynek vastagsága 2 centiméteres volt.

Néhány különlegesség azért izgalmassá teheti a fürdőszobákat, konyhákat jövőre. Ilyen például egyre több kiállítónál a csempék formájának felszabadulása. A négy-, hat- és nyolcszögek helyett ma már a csempék szétszedhetők és összeilleszthetők változatos, néha nem is mértani alakzatokba, szabad folyást engedve ezzel a képzeletnek.

A Mirage csempéi szabadon szétszedhető és egymásba rakható modulokból állnak.

A másik érdekesség a 3D burkolatok további térhódítása: az elmúlt években főként nagyobb felületű lapokon láthattunk érdekes, domborműszerű megoldásokat, de az idén már kisebb geometrikus minták is megjelentek a választékban. Jó példa erre a fakérget mintázó, szinte már képzőművészeti értékeket felvonultató egyik kiállított megoldás.

Fakéreget mintázó burkolat.

Plasztikus felületű, kaptárra emlékeztető geometrikus forma.

Fotók: Mapei (A Mapei Kft. az építőipari segédanyaggyártás és -forgalmazás egyik legjelentősebb piaci szereplője Magyarországon. 1991-ben alakult a világhírű olasz anyavállalat, a Mapei S.p.A. leányvállalataként. Egy gyára működik Sóskúton, ahol építőipari segédanyagok gyártása folyik a hazai piac mellett exportra is.)

www.mapei.hu
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Szerszám-anyag
Inspiráló színek a falakon
Inspiráló mély színek, egyedi struktúrák a falainkon és lakásfűtő falfesték a 2019/2020-as lakberendezési trendek között.


Szerszám-anyag
Hogyan varázsolhatod otthonod még izgalmasabbá egy kis mozaikkal?
A lakásépítéseknél és a lakások felújításánál egyre divatosabbak a mozaikkal burkolt felületek. 


Szerszám-anyag
Fogadjunk, hogy Ön is imádja otthonának ezt a helyiségét!
A béke szigete, ahol esténként megpihenünk, feltöltődünk, egy hűvös nap után szinte újjászületünk… Igen, ez a fürdőszoba! Talán ez a leginkább kedvelt helyisége egy otthonnak, de az biztos, hogy a legkényesebb pontja is.


Gép- és anyagújdonságok
Felénk forduló fürdőfelszerelés
Mi lenne, ha minden fürdőszobai tárgy, bútor és berendezés el lenne forgatva – vagy meg lenne döntve – tíz fokkal? Nos, a formatervező pont ezt az ötletet vette alapul a Ravak új fürdoszobai berendezéscsaládjának kidolgozásakor.


Gép- és anyagújdonságok

MAPEI Penészgátló


Szerszám-anyag

Top 5 fürdőtrend


Otthon-bútor

Trükkös tükrök
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2019

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság