Dűbelrögzítő ragasztóhabarcs

Gép- és anyagújdonságok

Dűbelrögzítő ragasztóhabarcs

Új ragasztóanyag került a piacra a Soudal jóvoltából. A Soudafix névre keresztelt újfejlesztésű ragasztó ideális a betonban és téglában való rögzítésnél.
A műgyanta alapú, 2 komponensű (vinylester, polyester) gyorskötésű ragasztóanyag jól alkalmazható a falfuratba való menetes szár és betonvas anyagok rögzítésére. Az anyag a keverőszár cseréjével többször is alkalmazható, egyszerű normál kinyomópisztollyal. A felhasználásnál öt lépésre érdemes figyelnünk. A munka a során a következő lépésekben haladjunk:

1. Fúrjuk ki a megfelelő átmérőjű és mélységű furatot.
2. Tisztítsuk meg a furatot kefével és/vagy sűrített levegővel.
3. Töltsük fel a furatot.
4. Helyezzük bele a menetes szárat vagy betonvasat és forgassuk meg néhányszor (az üreges falazatbanhasználjunk műanyag szitát, a menetes szár behelyezése előtt).
5. Száradás után a furat terhelhető.

A számunkra ideális rögzítési rendszer kiválasztásához meg kell határoznunk néhány paramétert. Tudnunk kell, hogy a terhelés fajtája dinamikus vagy statikus lesz. Milyen a fal a anyaga: keménybeton, beton, húzott beton, tégla esetleg falazóblokk. Ez fontos, hiszen tömőr és üreges anyagban való rögzítésnél más-más technológiákat kell alkalmaznunk . Figyelembe kell vennünk néhány feltételt is, ami befolyásolhatja munkánkat, mint például a tűzállóság, a földrengés vagy szélsőséges időjárási és a nedves környezeti viszonyok.
 
Ha mindenben sikerült döntenünk, akkor kezdődhet a munka.
 
EZT IS Ajánljuk
Ötletek
Mesés mozaik
Ha meglátjuk a fölöslegesnek tűnő maradékban a lehetőséget, akkor egészen különleges dolgokat tudunk létrehozni magunk, családunk és nem utolsósorban bolygónk örömére.


Otthon-bútor
Fal és díszpárna azonos mintával
A pillanatok alatt elkészíthető dekorációs elemek tökéletes összhangja segít feldobni az unalmas falakat és egyhangú díszpárnákat. Mi elkészítettük a fal és a párnahuzat dekorációjának kombinációját. Cikkünkben lépésről lépésre végigkövethető a készítés menete.


Otthon-bútor
Magával ragadó TV-fal
A nappali kellemes, otthonos hangulatát nagyon könnyen lerombolhatja egy rideg technikai eszköz, mint például egy falra szerelt LCD TV, ami központi helyet foglal el a helyiségben. Most bemutatunk egy trükköt, amivel kiválóan orvosolhatjuk ezt a problémát. Könnyedén elkészíthető, akár házilag is, barkácsoljon velünk!


Otthon-bútor
Megoldások ragasztóval
Sokan még mindig bizalmatlanok a rögzítés ragasztásos módjával szemben, pedig az utóbbi időben ez a technológia nagyon sokat fejlődött. A különböző anyagcsoportokra kifejlesztett ragasztók ezerszer kiállták a tesztelések legszélsőségesebb módozatait, de a mindennapi tapasztalatokat is.


Gép- és anyagújdonságok

Kivételes ragasztóerő


Gép- és anyagújdonságok

S osztályos ragasztók


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság