Mesés mozaik

Ötletek

Mesés mozaik

Ha meglátjuk a fölöslegesnek tűnő maradékban a lehetőséget, akkor egészen különleges dolgokat tudunk létrehozni magunk, családunk és nem utolsósorban bolygónk örömére.

Ezzel a gondolattal látott munkához Karádi Szilvia a somogyi Lullán, hiszen valamennyi felhasznált csempedarab maradék, törött csempe: a fürdő faláról lekerült régi csempe, csempebolt kiselejtezett törmelékei, no meg maradék járólapok alkotják a konyha vizes- és főzőblokkjának új „vízvédelmi vonalát”.

Az ok prózai: olyan régi házba költöztek, ahol a konyha 1,5 méter magasan olajfestékkel volt lefestve. Csempézniük kellett hát, s a házi készítésű mozaik mellett döntöttek.

Az újrahasznosítás egyébként mára Szilvia életmódjává vált: tíz éve textillel kezdte (használt ruhákból újat), most a törött, levert csempét használta fel azzal a jó érzéssel, hogy nem növelik a sitthegyeket.

Jó szórakozás volt az a hat hét, amíg a mozaik elkészült. A csempék különböző vastagságát a csemperagasztó vékonyabb vagy vastagabb rétegben való felhordásával korrigálta.

EZT IS Ajánljuk
Ötletek
Mozaikozott fürdőszoba
A fürdőszoba falaira többnyire csempe kerül, az a legvízállóbb. Így történt itt is. A végeredmény hangulata mégis egészen más.


Kert-balkon
Balkonburkolás gyorsan, egyszerűen
A szép terasz és erkély nem csak a kertes házban élők privilégiuma. A lakótelepi vagy társasházi lakások balkonját azonban sok esetben igen régen burkolták, az akkori ízlésnek megfelelően. Cikkünkben megmutatjuk, hogyan burkoljuk újra saját kezűleg erkélyünket.


Otthon-bútor
Mozaikolva szebb a fürdő
Nemrég újították fel a ház vizesblokkjait Szabó Józsefék, s a ház asszonya úgy döntött, csempemozaikból maga készít rájuk mintát. A végeredmény utánzásra méltó.


Otthon-bútor
Új burkolók
Fürdőszobánk minden reggel befolyásolja közérzetünket, vagyis azt, hogyan is indul a nap. Érezzük jól magunkat benne, formáljuk olyanná, hogy tükrözze személyiségünket! ? vallja a Zalakerámia Zrt. Akár a természet színeit idéző vagy visszafogottan elegáns, esetleg high-tech hatású, csillogó fürdőszobát szeretnénk, a cég legújabb, 20×40 cm-es, kiváló minőségű burkolólapjai ? a Matrix, Happy day, Sevilla és Fiorellino ? közt biztosan találunk megfelelőt.
Otthon-bútor

Csempézés alapfogásai


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság