Hőszigetelés nélkül is energiatudatos tégla

Gép- és anyagújdonságok

Hőszigetelés nélkül is energiatudatos tégla

A környezettudatos életmódra és a költség hatékony energiafelhasználásra hívja fel a figyelmet a Leier építőanyag-gyártó cég. Még inkább erősíti környezettudatosságát, és felhívja a figyelmet a takarékosabb és költség hatékonyabb megoldásásokra, mint a Mátratherm tégla!
A cég bemutatta a legújabb fejlesztésű új téglatípusát, amely külön hőszigetelés nélkül is megfelel az épületenergetikai előírásoknak és csökkenthető vele az energiaszámla. A Mátratherm PLUS tégla különleges belső lyukszerkezeténél fogva sokkal jobban szigetel, mint a hagyományos nútféderes téglák. Ez a típus egy rétegben, kiegészítő hőszigetelés nélkül is megfelel az épületenergetikai előírásoknak. A téglafajta különlegessége, hogy megőrzi a benti hőmérsékletet, azaz téli időszakban a meleget, így kevesebb energia felhasználására van szükség és csökkenthetjük a fűtésszámlánkat. Nem csak a meleget tartja bent - vagy éppen nyáron kint - az ilyen téglából épült falazat, hanem kedvezőbb páramozgást is biztosít, csökkenti a penészedés esélyét, és természetesebb lakóklímát teremt. A téglával egyszerűbb az új házak építésénél kötelező energiatanúsítvány megszerzése is, továbbá stabil építőanyag, amelyet a háromszög alakú lyukak mellett megjelenő vízszintes támaszok biztosítanak. Egy energetikai vizsgálat szerint a tégla többe kerül a hagyományosnál, hosszú távon viszont jobban megéri, hiszen nem igényel külön szigetelést, és alacsonyabb energiafogyasztást eredményez, nem beszélve arról, hogy egy átlagos családi ház összköltségének csupán 5-6%-át teszi ki az új tégla. Ausztriában és Németországban már népszerűek, hazánkban pedig most kezdenek a figyelem középpontjába kerülni az úgy nevezett passzívházak, amelyek falazatát ajánlott ilyen téglából készíteni.

(Forrás: baudocu.hu)
EZT IS Ajánljuk
Ötletek
Papírtégla – tüzelő szinte ingyen
Otthon fejlesztette ki találmányát Hír Ferenc (Nagykarácsony): reklámújságokból és esővízből állít elő tüzelőt – majdnem ingyen.


Szerszám-anyag
Üvegtéglafal-építés
Még a gyakorlott mestereknek sem könnyű feladat a hagyományos módszerrel üvegtéglából falfelületet építeni, kezdőknek pedig egyáltalán nem volt ajánlott. Az építés megkönnyítésére azonban különböző rendszereket dolgoztak ki, amelyek jelentősen megkönnyítik a munkát.


Kert-balkon
Kaviccsal szórt kerítés
Mély benyomást keltő, gyönyörű kerítést készítettek Szőke Tímeáék Nagyberkiben. A kivitelezés során bedolgozott anyagok jó része ráadásul bontásból származó, tehát ingyenes volt, úgyhogy a kerítés nem is került túl sokba.


Kert-balkon
Téglakő ülőgarnitúra a teraszra
A teraszra készített különleges kiülőt és bográcsolót Dancs Frigyes Taksonyban.


Otthon-bútor

Egyedi kandalló
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság