Üvegmozaikos dohányzóasztal

Ötletek

Üvegmozaikos dohányzóasztal

Dohányzóasztalra volt szüksége Kosár Juditnak Budapesten, de sehol nem talált olyat, amely méretben és kinézetben megfelelt volna. Ezért készített egyet, és különleges díszítéssel látta el.

Juditnak alapvetően tetszenek a raklapból készített bútorok és egyéb tárgyak, csak használhatóság szempontjából a csiszolt és lakozott faanyagot jobban szereti. Mivel ólomüvegezik, rengeteg üveghulladéka van, aztán a netet böngészve talált pár inspiráló képet, és lassan körvonalazódott az ötlet. Lakásában rengeteg a sötétbarna fa, emellett minden bútor más-más színű, így ezekhez kellett igazodnia. Mivel nincs műhelye és egyedül lakik, a munkának azok a részei, ahol jól jött volna egy harmadik, esetleg negyedik kéz is, kicsit  nehézkesek voltak. Szerencsére feltalálta magát, és fazekakkal, fadarabokkal támasztott alá mindent, amikor kellett. Maga az asztal megvolt kb. 4-5 óra munkával mindenestül, a mozaikkal azonban nagyon el lehetett pepecselni, az még vagy 20 óra volt. Nagyrészt munkaidő után csinálta, így nagyjából három hét alatt készült el.

Lépésről lépésre

 

1. Az asztal lapja egyszerű, világos fenyődeszkákból készült...

 

2. ...amelyeket Judit sima fehér laminált bútorlapra csavarozott.

 

3. A deszkákat ezután két réteg sötétbarna vastaglazúrral kente le.

 

4. A bútorlapot minden oldalon ugyanígy lekent deszkával keretezte. A négy lábat és az alsó, merevítő polcot L-vasakkal rögzítette.

 

5.  Az üveghulladékból tört darabokat a nútokba kent masszába nyomta. A darabokat úgy válogatta, hogy a mozaik színátmenetes legyen.

 

6. Miután a ragasztó megszáradt, az asztallap teljes felületét lecsiszolta.

EZT IS Ajánljuk
Ötletek
Fakorongos és fonott madáretető
Kétféle különleges madáretetőt is készített Földesi Szabolcs Kazincbarcikán.


Ötletek
Éljünk a színek erejével: teremtsünk inspiráló home office-t!
Átmenetileg megváltozott életünk része az otthoni munka, amit lehetőségként is felfoghatunk egy tudatosabb, időt és energiát megtakarító életmódként. Ötleteket gyűjtöttünk, hogyan tervezzünk a színek tudatos használatával hatékony és ösztönző munkakörnyezetet.


Ötletek
Előszobafal cipőtartóval
Minden előszoba más és más, amely egyedi megoldás kíván. Mácsárné Hevesi Mária Gödöllőn is szebbé akarta tenni, mint előtte volt.


Ötletek
Megálmodták az asztalt
Olcsó, de egyedi dohányzóasztalt szeretett volna Mátrainé Horváth Nárcisz és férje Somogyjádon. Mivel ilyen párosításban készen nem kapható, megálmodták.


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság