Hat növény, ami távol tartja a szúnyogokat

Ötletek

Hat növény, ami távol tartja a szúnyogokat

Bármennyire is apró rovarokról van szó, a szúnyogok egy vidám estét is képesek tönkre tenni duruzsolásukkal és kellemetlen csípésükkel. Cikkünkben mutatunk néhány olyan növényt, amelynek illata biztosan távol tartja őket.

Levendula

Amíg mi nagyon szeretjük a levendula illatát, addig a szúnyogok ki nem állhatják azt. Cserépben tartva vagy néhány szálat vázába téve is sikert érhetünk el: a rovarok elkerülik majd a környékünket. Ha pedig a belőle készült olajból kenünk egy picit magunkra, az még hatásosabb.

Citromfű

A citromfűnek is számtalan, szervezetünkre gyakorolt pozitív hatása van, testileg-lelkileg megnyugtat, és emellett van még egy jó tulajdonsága: illata elűzi a szúnyogokat. Tarts belőle egy cseréppel otthonodban vagy kenj magadra egy keveset az olajából.

Büdöske

A nyáron folyamatosan virágzó, citrom- és narancssárga színben pompázó büdöske vagy más néven bársonyvirág sokak nagy kedvence. Jó tudni, hogy illatával képes távoltartani a szúnyogokat, és nem mellesleg a többi kártevő rovart is, így érdemes a konyhakerti növények közelébe telepíteni.

marigold-2862426_1920.jpg

Bazsalikom

A bazsalikom az olasz ételek nélkülözhetetlen hozzávalója. Mutatós növény, a konyhát is fel tudja dobni. Emellett érdemes tudni, hogy illatától irtóznak a szúnyogok.

Borsmenta

A borsmentát számtalan módon felhasználhatjuk a háztartásban, nagyon finom tea és szörp készíthető belőle. Kellemesen ellazít és a gyulladásokat is képes csökkenteni. További jó tulajdonságai közé tartozik, hogy elriasztja a kis vérszívókat.

Muskátli

Balkonunk éke lehet egy-egy ládányi virágzó muskátli. Ráadásul nem csak látványra szép, tesz róla, hogy az esténket ne zavarják meg a darazsak és a szúnyogok, illata ugyanis elriasztja őket.

cranesbill-141577_1920.jpg

Ötlet Mozaik tipp

Ha a növények ültetése mellett szeretnél biztosra menni, készíts filléres rovarcsapdát PET-palackból. Kattints ide a részletekért!

EZT IS Ajánljuk
Hírek
Mindenhol megvédheted a családod a szúnyogok ellen
Az közismert, hogy a kullancsok súlyos betegségeket okozhatnak csípéseikkel, az azonban kevésbé, hogy Magyarországon is megjelentek és egyre jobban terjednek olyan szúnyogfajták, amelyek fertőzéseket terjeszthetnek. Ezért aztán a vízparton, kiránduláson, vagy éppen otthon, a kertben, teraszon is érdemes védekezni ellenük, hiszen akkor vagyunk a legnagyobb biztonságban, ha meg sem csípnek.


Gép- és anyagújdonságok
Országos hírnév és negyedmillió forint
A Stihl idén úgy döntött: hétköznapi felhasználói között keresi meg idei kampányarcait.


csináld magad
Növessz új növényt a maradékból
Vannak olyan növények, amelyek bármikor újratermeszthetőek. Minek dobnád ki például a zeller alsó részét, ha vízbe téve napokon belül kihajt és hamarosan újra fogyaszthatod? Mutatunk néhány tippet otthoni kertészkedéshez!


Kert-balkon
Hogyan dekorálja lakását és helyiségeit fillérekből?
Többek között erre is választ kaphat, aki ellátogat szeptember 20-21-én a 20. Hortus Hungaricus Kertészeti Szakkiállítás és Vásárra, Szigetszentmiklósra.


Kert-balkon

Kerti kényelem
Szerszám-anyag

Jóval hűvösebb tetőtér
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság